XP poděl se sítí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

XP poděl se sítí

Příspěvek od Aros »

Zdravím. Tak nějak to rychle popíšu(tenhle dotaz se zřejmě stejně dobře hodí do fora operační systémy Microdoft)
Mám Wi-fi síť přes Router. Všechno funguje. Na jednom compu mi spadly winy(XP) a po opravě nefunguje internet. Pro mě je to dost nepochopitelné. V díti jsem přihlášen stejně jako předtím, připojení má status aktivní, ale net nejede. Když se podívám na vlastnosti připojení, tak nemám žádné přijaté pakety, ale pryč jich valí dost. Když dám opravit připojení, napíše to 2 nebo 1 chybu, záleží na tom, jestli mám na pevno adresu IP, nebo ji získávám z DHCP. Tak v obou případech je to něco o nezdaření obnovování všech zapůjčení serveru DHCP a opětovné registraci DNS čehosi. A v případě získávání adresy z DHCP je k tomu ještě chyba o neplatné adrese IP. Byl jsem dokonce tak zoufalý, že jsem pouštěl Microsoftího průvodce připojením do malé sítě... Ten napíše na konci, že se nezdařilo. Takové standartní věci jako reinstalaci ovladačů už jsem zkoušel. Nepomohlo to. Mám pocit, že je to ve Windowsech...

Potom ještě teda by asi bylo dobré vědět, že se můžu ale přihlásit k Routeru na jeho IP adrese přes prohlížeč... V tomhle případě mi dokonce přijdou nějaké ty pakety. Ale jenom tak.

Díky za případnou pomoc. Nechce se mi to znova formátovat, takže pokud bude nějaká rada...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Herman63
Nováček
Nováček

Re: XP poděl se sítí

Příspěvek od Herman63 »

Nazdar.
O aky typ routeru sa jedná??
Koľko PC je v sieti cez WiFi a koľko je cez LAN ?
Aky typ pripojenia používaš na WAN?
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: XP poděl se sítí

Příspěvek od Aros »

Já si vážně nemyslím, že by to bylo Routerem... Určitě je to Windowsy. Jak píšu, to připojení není v pořádku. Když jej dám opravit, háže to ty chyby co jsem popsal... Stalo se to po opravě systémů a ty Winy si to připojení prostě nějak podělali...

Pokud to chceš vědět, tak Router je Ovislink(AirLive) 2000 a nějaké písmeno, z hlavy nevím. V síti jsou 3 další PC, všechny fungují bez problému. Opravdu je to Winy...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“