Server Synology DS 108j
Moderátor: Don
- Daregon
- Nováček

-
Server Synology DS 108j
Mám pevnou veřejnou IP adresu.Puožívám Switch Edimax,domácí PC a server Synology,nevím jak správně nastavit přístup z venčí na můj server.Přitom vnitřní okruh funguje,i když jsem z bráchou (je v jiném městě připojen)nastavil IP serveru a povolil mu přístup pro jeho IP adresu,tak ho server nepustil.Bohužel návod k nastavení serveru je v češtině absolutně nedostačující,nenašel by se někdo šikovný kdo by poradil???
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Server Synology DS 108j
V síti pravděpodobně používáš překlad (na rozsah adres 192.168.x.x nebo 10.x.x.x) a na ten se z venku nedostaneš.Aby to fungovalo, musíš mít na routeru /vnější rozhraní/ veřejnou ip, a na par na něj nastavit sněrování portu na vnitřní adresu toho NASka.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Daregon
- Nováček

-
Router nepoužívám.Cesta je WiFi anténa - AccesPoint ZComax - Switch Edimax - osobní PC
- Server Synology DS-108j
před nedávnem jsem byl schovaný právě za routrem providera,ale připlatil jsem si za pevnou veřejnou IP (85.13.......)
a když na něj přistupuju já vidím jeho IP je ta samá jako moje jen poslední číslo je jiné(právě tuto IP jsem zkoušel z vnějšku přes FTP klienta a nic)
- Server Synology DS-108j
před nedávnem jsem byl schovaný právě za routrem providera,ale připlatil jsem si za pevnou veřejnou IP (85.13.......)
a když na něj přistupuju já vidím jeho IP je ta samá jako moje jen poslední číslo je jiné(právě tuto IP jsem zkoušel z vnějšku přes FTP klienta a nic)
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
U AccesPointu ZComax musíš nastavit přesměrování (mapování) portů na ten NAS server .Např. u D-linku se tojmenuje virtual server a pře si tam můžu nastavit který pot se má kam přesměrovat.
- Daregon
- Nováček

-
Jenomže já se na to AP nemůžu přihlásit i když pužiju adresu z manuálu tak mi napíše - vypršel čas připojení.A protože mi připojení dělali někdy začátkem roku 2007 a od té doby mám již druhého providera nemám ponětí co,kde jak změnil.(měl AP na nastavení ve firmě)Nějaká rada jak na to?Děkuji ! 
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus dát start->spustit->cmd -> tracert www.seznam.cz -> to by ti mělo vypsat přes co všechno se připojuješ -> a měla by tam být i adresa toho AP přes které se připojuješ. Nebo ještě zkus místo tracert do příkazového řádku zadat ipconfig a opiš si výchozí bránu ->k tý se pak zkus připojit.
- Daregon
- Nováček

-
Tak jsem to testnul a vrací to jen IP mého PC a nic navíc,když dám adresu brány tak se na AP nedostanu.Marnost nad marnost.