jak na bios u asus maximus formula x38

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mahut
Nováček
Nováček

jak na bios u asus maximus formula x38

Příspěvek od Mahut »

zdravim
Chci nainstalovat novy bios a udelal jsem tohle: Windows necháš jak je,od Asusteků stahni verzi 1207 pro tvou desku,je v zipu,rozbal a dej na flešku,jukni se jaké má fleška písmeno,restartuj PC a jdi do biosu,v menu TOOLS je utilita ASUS EZ Flash 2,v ní vyber písmeno flešky s biosem a dej ENTR ​- přepíše se bios,počkej na auto restart PC a máš hotovo.Nesmí dojít k výpadku proudu napájení,jinak jdeš s deskou do servisu.

tak jsem stahl nejnovejsi bios 1302, v biosu v asus ez flash 2 mam ale na vyber jenom moje dva disky C a D, fleska ma pismeno G a vubec tam neni, tak nevim jak to mam tedka udelat.....jde to nainstalovat z pevnyho disku????Chcu si koupit Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz a chcu mit bios s plnou podporou tohoto procesoru....
Diky za rady
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na bios u asus maximus formula x38

Příspěvek od OsirisII »

Skús sa pokukať v nastaveniach biosu čo máš ako bootovaciu jednotku, či vôbec vidí flashku, mechaniky.
Inak táto doska má svoje osobité téma TU
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

v boot device priority mam jen jeden disk ale v hard disk drivers mi to detekuje 2 disky a i tu flesku tak nevim
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Ahoj, některé Základní desky mají problém s bootováním Flashdisku, např. na mé to také nelze ale normálně samozřejmě funguje. Zkus vyzkoušet i jiný USB port. Nemáš možnost použít třeba disketu?
Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

disketu moznost nema, zkusim jiny porty.........jinak nevim
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Jo zkus a napiš.
Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

zkousel sem jiny usb ale nic....v biosu to usb pc vidi, je tam ukazany jako treti v poradi v hard disk drivers, ale akorat ho nevidi ten program asus ez flash 2 a taky najednou prestal videt i druhej disk a nechapu proc........nejde nahodou nejak upgradovat ten program asus ez flash2???
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Jasně, s tímto jsem měl také problém. Nejjednodužší bude použít bootovací CD jako disketu. Na ni nahrát boot soubory a ten bios. Někde na foru jsem tu viděl návod, tak se podívám.
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

nejak tomu nechapu stahl sem tento soubor :Upravený (a zazipovaný, 354kB) "image" servisní diskety FreeDOS je ke stažení zde , a pak uz jenom vypalim boot cd s timto soubor podle toho obrazku a pridam tam ten bios??
Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

nejde mi ten virtual fd, asi ma problem s vistama 64, nainstalovat jde, ale pak nejde dat start ani mountv tom virtual fd a pise ze proces je blokovan......
Mahut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mahut »

uz mam bios nainstalovany nakonec pres asus ez flash 2, usb bylo po naformátování pod pismenem c
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

OK, to je dobře.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“