Co to je? Ta adresa patří nějaký netový org. ve USA. Wormík to na 99,99% není a spy také ne. Co tam dělá 10.5.4.54 ?
Moderátor: Don
- Shit
- Odborník PCT

Co tam dělá 10.5.4.54 ?
Dneska jsem se setkal na více sestavách s tímto
Co to je? Ta adresa patří nějaký netový org. ve USA. Wormík to na 99,99% není a spy také ne. 
Co to je? Ta adresa patří nějaký netový org. ve USA. Wormík to na 99,99% není a spy také ne. - tark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Co tam dělá 10.5.4.54 ?
Taky? Ale mne třeba ty URL jdou ... Naposledy třeba http://10.5.4.53/www.microsoft.comm/typ ... ompare.gif ... A je zajímavý že mi to jede. Taky by mě zajímalo čím to je.Shit píše:Dneska jsem se setkal na více sestavách s tímtoCo to je? Ta adresa patří nějaký netový org. ve USA. Wormík to na 99,99% není a spy také ne.
BTW, přes co seš připojenej? Já přes Eurotel Data Nonstop. Mám taky zapnutý Windowsácký sdílení připojení k netu (přesně takhle: http://kanevinternetu.blacksuns.net/blog/index.php?p=46 )
- tark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
spot
Udělal jsem spot na svým blogu. Kdyžtak se tam můžete podívat -- http://kanevinternetu.blacksuns.net/blog/index.php?p=51
- Shit
- Odborník PCT

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Lemra
- Čestný člen

EDTN používám a nějakou dobu jsem ten problém zkoumal. StatusBar zobrazuje korektně požadavky zdrojového kódu, kterej potom třeba u PCT vypadá následovně:

Adekvátně potom zobrazení vlastností obrázku:

Při jiným připojení, než přes EDTN, k modifikaci zdrojového kódu nedochází. V praxi to třeba znamená, že není možné zkopírovat URL obrázku a hodit na něj někam odkaz...
Volal jsem na HelpLine ET, nechal si spojit techniky a nic - o ničem neví, maximálně prý za to může NAT. Což je ovšem blbost, protože NAT využívá transparentní proxy a v tomto případě ET tahá obrázky z nějaký jejich podivný cache...
Pátral jsem dál - z adresy http://www.eurotel.cz/akcelerator/ je možný stáhnout slavnej eurotelí akcelerátor (4MB) - v něm potom lze nastavit Obrázky - Kvalita - Původní. Čili z hlediska ISP již akcelerátor běží, zatímco pro klienty se celá služba tváří jako testovací provoz. Hodně podivné...
Další možnost je nechat si ze stránky http://akcelerator.eurotel.cz/ poslat cookie, která přepne IE (a asi pouze IE) do původního režimu - obrázky budou stahovány z jejich skutečného umístění.
Další zajímavá věc se týká veřejný IP - ta není přidělena pro danou session, ale neustále se mění, i během připojení k jednomu serveru. Na PCT je autorizace přes SID, ale umím si představit problémy na placenejch stránkách, který kontrolujou vícenásobný přístupy přes IP - jedinej efekt totiž bude zablokování účtu...
Vybaven těmito znalostmi jsem znovu volal HelpLine - tentokrát ale ne přes *11, ale přes 800 330 011 - naštvali mě, tak ať aspoň zaplatí propojovací poplatky. Celej jejich slavnej akcelerátor totiž evidentně slouží zejména k tomu, aby omezil datový tok z internetu a ET si snížil platbu za přenesený data. Jinak je mě jako uživateli totiž z hlediska rychlosti úplně jedno, jestli po pomalý lajně stahuju obrázek ze serveru v USA nebo z nějaký cache ET.
Po obvyklých Jak Vám můžeme pomoci... my nic nevíme... nikdo si nestěžuje... blablabla... jsem dostal k telefonu technika. Zpočátku totéž - nic nevíme, vše funguje, NAT... ale po vyslechnutí mých argumentů mě víceméně potvrdil výše napsané. S tím, že primární manažerský úkol je snížit objem dat směrem do inetu a současně "motivovat" uživatele EDTN k objednání placený služby apn InternetOpen.
Hned jsem se teda mrknul na eurotelí statistiky na NIXu ( http://www.nix.cz/graf2/nix1-6006-25.html ), jak se projevuje snížení datovýho toku - a nějak nevidím rozdíl. Tak jsem se technika zeptal, od kdy je to celý spuštěný a jestli pozorujou nějakej úbytek přenesených dat... takže spuštěný to je od 30.6., ale nesmí se o tom veřejně mluvit, protože to je služba v testovacím provozu. O data zatím tolik nejde, ale koeficient nárůstu zákazníků placenýho IO je prý podle očekávání... to by se z toho fakt člověk poblil. Co zabrání ET po čase dokurvit i InternetOpen?
Kdo nemá jinou alternativu a jedinej dostupnej ISP je ET, má asi v budoucnu docela dost velkou smůlu... Kam vleze Grosem nasazenej "manažer" Gabriel Berdár, tam nezůstane pro služby lidem místo - vše vystřídají lži, fráze a honba za penězi. Prachy samozřejmě hned, okamžitě a po nás potopa.
Doufám, že kdo to čtete, držíte palce předčasnejm volbám, půjdete k nim a BUDETE VOLIT ODS. Jinak si budete za rok posílat SMS za 999,-/kus...

Adekvátně potom zobrazení vlastností obrázku:

Při jiným připojení, než přes EDTN, k modifikaci zdrojového kódu nedochází. V praxi to třeba znamená, že není možné zkopírovat URL obrázku a hodit na něj někam odkaz...
Volal jsem na HelpLine ET, nechal si spojit techniky a nic - o ničem neví, maximálně prý za to může NAT. Což je ovšem blbost, protože NAT využívá transparentní proxy a v tomto případě ET tahá obrázky z nějaký jejich podivný cache...
Pátral jsem dál - z adresy http://www.eurotel.cz/akcelerator/ je možný stáhnout slavnej eurotelí akcelerátor (4MB) - v něm potom lze nastavit Obrázky - Kvalita - Původní. Čili z hlediska ISP již akcelerátor běží, zatímco pro klienty se celá služba tváří jako testovací provoz. Hodně podivné...
Další možnost je nechat si ze stránky http://akcelerator.eurotel.cz/ poslat cookie, která přepne IE (a asi pouze IE) do původního režimu - obrázky budou stahovány z jejich skutečného umístění.
Další zajímavá věc se týká veřejný IP - ta není přidělena pro danou session, ale neustále se mění, i během připojení k jednomu serveru. Na PCT je autorizace přes SID, ale umím si představit problémy na placenejch stránkách, který kontrolujou vícenásobný přístupy přes IP - jedinej efekt totiž bude zablokování účtu...
Vybaven těmito znalostmi jsem znovu volal HelpLine - tentokrát ale ne přes *11, ale přes 800 330 011 - naštvali mě, tak ať aspoň zaplatí propojovací poplatky. Celej jejich slavnej akcelerátor totiž evidentně slouží zejména k tomu, aby omezil datový tok z internetu a ET si snížil platbu za přenesený data. Jinak je mě jako uživateli totiž z hlediska rychlosti úplně jedno, jestli po pomalý lajně stahuju obrázek ze serveru v USA nebo z nějaký cache ET.
Po obvyklých Jak Vám můžeme pomoci... my nic nevíme... nikdo si nestěžuje... blablabla... jsem dostal k telefonu technika. Zpočátku totéž - nic nevíme, vše funguje, NAT... ale po vyslechnutí mých argumentů mě víceméně potvrdil výše napsané. S tím, že primární manažerský úkol je snížit objem dat směrem do inetu a současně "motivovat" uživatele EDTN k objednání placený služby apn InternetOpen.
Hned jsem se teda mrknul na eurotelí statistiky na NIXu ( http://www.nix.cz/graf2/nix1-6006-25.html ), jak se projevuje snížení datovýho toku - a nějak nevidím rozdíl. Tak jsem se technika zeptal, od kdy je to celý spuštěný a jestli pozorujou nějakej úbytek přenesených dat... takže spuštěný to je od 30.6., ale nesmí se o tom veřejně mluvit, protože to je služba v testovacím provozu. O data zatím tolik nejde, ale koeficient nárůstu zákazníků placenýho IO je prý podle očekávání... to by se z toho fakt člověk poblil. Co zabrání ET po čase dokurvit i InternetOpen?
Kdo nemá jinou alternativu a jedinej dostupnej ISP je ET, má asi v budoucnu docela dost velkou smůlu... Kam vleze Grosem nasazenej "manažer" Gabriel Berdár, tam nezůstane pro služby lidem místo - vše vystřídají lži, fráze a honba za penězi. Prachy samozřejmě hned, okamžitě a po nás potopa.
Doufám, že kdo to čtete, držíte palce předčasnejm volbám, půjdete k nim a BUDETE VOLIT ODS. Jinak si budete za rok posílat SMS za 999,-/kus...
..
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
TO Lemra:
Od Eurotelu je to sice prasárna (hlavně kvůli těm tajnostem, co kolem toho dělaj), ale jinak to zase takový problém není, ne?
Jasně, komplikuje to ty odkazy, ale jinak?
P.S. Za měsíc přecházím na GPRS, preferoval jsem ETDN, ale zvažuju i TM Unlimited. Nemáš nějaké zkušenosti s tím, jak to chodí u růžovejch?
P.P.S. To s těma volbama a ODS vtloukám každému napotkání, ale lidi jsou beznadějně blbí...
Od Eurotelu je to sice prasárna (hlavně kvůli těm tajnostem, co kolem toho dělaj), ale jinak to zase takový problém není, ne?
P.S. Za měsíc přecházím na GPRS, preferoval jsem ETDN, ale zvažuju i TM Unlimited. Nemáš nějaké zkušenosti s tím, jak to chodí u růžovejch?
P.P.S. To s těma volbama a ODS vtloukám každému napotkání, ale lidi jsou beznadějně blbí...
Veterán
- Shit
- Odborník PCT

Pokud to bude makat, tak budiž, ale mám jisté a velké obavy....Spectral píše:TO Lemra:
Od Eurotelu je to sice prasárna (hlavně kvůli těm tajnostem, co kolem toho dělaj), ale jinak to zase takový problém není, ne?Jasně, komplikuje to ty odkazy, ale jinak?
Spectral píše:P.S. To s těma volbama a ODS vtloukám každému napotkání, ale lidi jsou beznadějně blbí...
Jaký máte s tím ETAc http://www.eurotel.cz/external/data/EurotelAPSetup.exe zkušenosti?
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Používám ET datanonstop a když mrknu na vlastnosti nějakýho obrázku, tak tam to přečíslí mám taky, ale všechno funguje tak to neřeším.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Lemra
- Čestný člen

Podle prvních zkušeností docela dobrý. Celá akcelerace v podstatě nastavuje pouze proxy server na neveřejné IP, kterej pracuje pravděpodobně takhle: při požadavku prohlížeče na zobrazení obrázku je obrázek stažen z internetu a uložen do proxy cache, kde jsou vytvořeny tři kopie obrázku se třemi stupni komprese. Podle nastavení akcelerátoru potom server hackne zdrojový kód prohlížené stránky a místo url_obrázku/doména.cz doplní proxy/url_obrázku/doména.czz (případně .comm místo .com, .skk místo .sk a pod.). Při nastavení akcelerátoru na původní kvalitu probíhá stahování přímo z internetu a proxy cache se neuplatňuje. Nastavení se provádí na první kartě uživatelského rozhraní programu:Shit píše:Jaký máte s tím ETAc http://www.eurotel.cz/external/data/EurotelAPSetup.exe zkušenosti?

Veškerá dostupná akcelerace tedy funguje pouze tak, že stahované obrázky mají nižší kvalitu a nižší objem dat. Na další kartě je sice možnost upřesnění blokování stahovaných souborů, ale nějak postrádám možnost blokovat reklamy, pop-up okna, flash animace...

V systému se program chová kupodivu způsobně. Po instalaci a restartu je ze složky Po spuštění inicializován Eurotel Akcelerator Plus. Jeho běh indikuje ikona na hlavním panelu

Ikonka je třístavová a pokud je EA v činnosti, změní se na animovaný obrázek znázorňující čtení stránky. Třetí možnost je doplnění ikony o červenou značku Zákaz vjezdu do jednosměrky - v tomto okamžiku došlo ke ztrátě spojení s proxynou a internet na daném počítači nepracuje.
Vlastní aplikaci představují dva procesy NetGain, který si ze systémové paměti ukousnou v klidu něco kolem 12MB, při stahování dat o cca 1MB víc.

Aplikace po instalaci vytvoří pouze dva klíče v registru a spouštěcí odkaz - zástupce aplikace ve složce po spuštění. Dobře je to vidět třeba na výpisu z utility HiJack This:

Oba první zápisy do registru vytvoří pouze nastavení proxy serveru na klientském počítači - s tím by mohla souviset ještě jedna možná akcelerační funkce, kterou jsem zatím nezkoušel, a to je nastavení serverů příchozí a odchozí pošty na 127.0.0.1.

Závěrem - pokud nechcete sníženou kvalitu obrázků, EA nic neakceleruje - nedochází bohužel ani ke kompresi HTML kódu, pouze k jeho hacknutí. A pokud máte na svých stránkách třeba obrázek aktualita.gif a nahradíte jej obrázkem se stejným názvem a stejnou velikostí (na bit stejná velikost je sice málo pravděpodobná, ale stát se to může - třeba jen při výměně barvy...), proxy nepozná změnu a uživateli Vašich stránek nabídne původní, starou aktualitu...
Jinak instalaci EA můžu jen doporučit - aplikace nikam nic neposílá, jde bez problémů odebrat a při nastavení kvality obrázku na Původní další proxynu mezi Vámi a světem vůbec nepoznáte, zatímco bez instalace tohoto softu načítáte hacknutý stránky a načítání je o poznání pomalejší. V podstatě ET napřed svoji službu zpomalil, aby ji mohl díky EA vrátit na původní hodnotu...
..
- Lemra
- Čestný člen

Nějaký všeobecný info třeba tady, podívej se i do diskuze:Spectral píše:Za měsíc přecházím na GPRS, preferoval jsem ETDN, ale zvažuju i TM Unlimited. Nemáš nějaké zkušenosti s tím, jak to chodí u růžovejch?
http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikac ... 40503.html
Dlouhodobý osobní zkušenosti (docela dobrý) mám jen s ETDN, TM jsem měl v tlapkách asi tři hodiny a chodilo to víceméně stejně (březen 2004). Akorát že u TM jsi musel mít navíc aktivovanej další placenej hlasovej tarif - dnes už může být vše jinak.
..
- Shit
- Odborník PCT