Gigabyte EP43-S3L (775, P43 + ICH10)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Valen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte EP43-S3L (775, P43 + ICH10)

Příspěvek od Valen »

Zaujmalo by ma aky je tento MB Gigabyte EP43-S3L ako sa chova pri Overclokingu vyhody nevyhody každy nazor uvitam mam tuto dosku obiednanu s INTEL Core 2 Quad Q8200 - 2,33GHz dokopy dakujem za odpovede... :)
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
John.NEK
Nováček
Nováček

GIGABITE EP43-S3L Flashnul jsem BIOS a deska je kaput. HELP!

Příspěvek od John.NEK »

Ahoj,jsem novacek,takze moc nevim jak to tady na foru chodi,ale potreboval bych poradit. Nejsem zadnej odbornik prez pocitace,ale pocitac si jeste zvladnu slozit. Koupil jsem Zakladni desku GIGABITE EP43-S3L a do ni pentium dual core E5200. Deska ale spatne detekovala procesor a urcovala mu nejvetsi nasobic 8x. Procak ma ale mit 12,5x. Tak jsem se rozhodnul pro flasnuti BIOSu. Pouzil jsem utilitu ktera byla prilozena na cedecku. Jmenuje se @BIOS. Vse jsem delal podle navodu v manualu. Vsechno slapalo,cosi se stahovalo a nahravalo. Pak to chtelo po me restart. Tak jsem resartoval,ale pocitac uz nenabehl. Ani nepipl. Nereaguje klavesnice,monitor nesvit,proste nic. Zkousel jsem uz vsechno,od resetu biosu, vydelani baterky,zkratovani kontaktu,odpojeni napajeni,F2,F10 a ja nevim co jeste vsechno,ale bez reakce. Disko disponuje DUAL BIOSem,nevite jak mam kdyztak ten druhy bios prehrat,nebo jak se to provadi. V manualu o tom nic nepisou...jsem bez radny. Premyslim,ze v pondeli pujdu tu desku vymenit,pac mam 10dni na vyskouseni,tak bych delal mrtviho brouka jakoze nefunguje...ale jestli me daji novou,tak ji stejne budu muset flasnout...ale asi oslovim radsi nejakeho odbornika...
Ma plis nekdo podobnou zkusenost. Nebo jestli by nekdo poradil jak nahrat ten druhy bios,nebo nevim co :( predem diky za vsechny rady.
Honza
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: GIGABITE EP43-S3L Flashnul jsem BIOS a deska je kaput. HELP!

Příspěvek od Flegy »

mas disketovku?
pipne ta deska pri zapnuti pc? pripadne hrabne si na disketovku?
John.NEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od John.NEK »

Tak,ted jsem ji pripojil a zkusil to,ale bez vysledku,vubec na ni nesahne... :( Vcera jsem jeste zkousel vyhodit grafarnu,tak to pocitac pipnul dlouze a porad dokola se restartoval. Pak jsem tako zkousel vyhodit pameti a to pipal jak zbesili,takze nejaka dekce po zapnuti probiha...tak mam takovi pocit ze to asi rozeberu a zajdu tu desku proste vymenit...

EDIT: kdyz je vse osazene,tak pocitac po zapnuti vubec nepipne. Zvlastni je,ze ventilatory jsou regulovany...nejedou na plny otacky,ale tak jak predtim jsou zregulovany pomoci biosu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Klávesnici máš PS2 nebo USB? (Zkus to s PS2)
John.NEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od John.NEK »

jj,to me taky napadlo. Mam USB a zkousel jsem i PS2,ale bez vysledku. Nereaguje.
Chtel bych se zeptat,kdyz to pujdu vratit jako nefunkcni,prijdou na to ze je prehrany bios kdyz ta deska takhle nefunguje? Myslite ze me to uznaji? Mam delat mrtveho brouka,nebo mam priznat ze jsem prehraval bios,ale podle jejich navodu i programu? Kua toto je situace... :(
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Uznaji ti to, presne tenhle problem jsem mel ja s P35-DS3L.Stahnul jsem @bios,pak samotny bios, flashnul jsem to a po restartu deska nenabehla.K me smule deska nemela dual bios, takze jediny co mi zbyvalo, byla reklamace.Potom jsem si precetl na netu, ze to dela urcita verze @bios a ze nejsem sam...Desku mi samozrejme reklamovali, do pruvodniho dopisu jsem napsal presne to, co se stalo, tj ze po flashi pres @bios uz deska nenabehla.Je tu jeste nekde ten thread, kde jsem to resil...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jan Machalík píše:Uznaji ti to, presne tenhle problem jsem mel ja s P35-DS3L.
Jj - to samé u mně s GA X38-DS5 (dual BIOS) - uznaná reklamace a vrácení peněz (a nebyl jsem i při "úspěšném" flashi X38-DS5 zdaleka sám). Flash jsem dělal z "DOSu".
Koukám, že Gigabytu ten dual-BIOS moc nefunguje... :sad:
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

Na stránkách Gigabyte někdy mají uploadnuté špatné BIOSY. Hlavně BETA a podobně fungují jak kdy. Jinak po špatném flashi by se měla načíst původní ROM z backup BIOSU. Musí být, ale nastavené obnovení z Backup BIOS, jinak se původní BIOS nenačte. Ideálně je dobré bez elektřiny ve zdroji PC nechat chvíli odstát, protože restartování bez vypnutí někdy nepomáhá. (Vím, zní to amatérský, ale pomáhá to)
AMD Ryzen R7 5950x, RAM 32GB DDR4 3600MHz Corsair (Micron Dual Rank CL16), ASUS PRIME-X370 PRO, Sapphire AMD RX9070 16GB, Samsung nVME 980PRO 500GB, Crucial MX300 500GB, Crucial MX500 2TB, Creative SoundBlaster X3, BD-ROM ASUS, Fractal ION+ P660W, Microsoft Windows 11 Pro x64 24H2
Pubman
Nováček
Nováček

Nejdu USB a SATA porty

Příspěvek od Pubman »

Mám taký problem, mám dosku Gigabyte EP43-UD3L, keď pripojím HDD na esata alebo pripájam na usb nejaké zariadenia tak po krátkom čase(max. 1 deň) mi nejdu usb ani sata porty, zmizne cd-rom mechanika, ktorá nie je ani v správcovi zariadení, ale v správcovi neukazuje žiadnu chybu na radiči. Ale zariadenia, ako klávesnica, myš, hdd v pc tie idú stále bez problémov, ale nové ktoré pripojím tak tie už nenačíta, alebo ak odpojím napr. klávesnicu a opäť ju pripojím tak už tiež nejde, pomôže jedine reštart a zas sa to opakuje dokola.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Nejdu USB a SATA porty

Příspěvek od Mastodont »

Reset biosu + reinstall windows. Pokud toto nepomuze tak reklamace desky.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“