poraďte redakční systém pro začátečníka

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Rajce
Začátečník
Začátečník

poraďte redakční systém pro začátečníka

Příspěvek od Rajce »

Zdravím,
situace je asi taková. Kamarádce jsem kdysi vytvořil statické webové stránky (momentálně mimo provoz, takže nedám ukázku). Nyní si by je sama (s občasnou mojí výpomocí) chtěla "tvořit" a spravovat. Vzhledem k tomu, že o HTML neví ani zbla, nemluvě o CSS a PHP, kolega mi dopuručil pro tento účel využít nějaký redakční systém. Sám mi konkrétně doporučil CMS Made Simple. Jde mi teď o to, než se do toho pustím, poptat se i po jiných relativně kvalitních RS a proto se obracím sem.
Co my měl asi tak ten RS splňovat:
- licenci GNU/GPL - freeware
- použití nějakých šablon vzhledů
- vzhledových úpravy (ze zmíněných šablon), pro kamarádku nejlépe v podobě wysiwyg
- obrázkovou galerii
- jelikož je to hudebnice, tak něco v obdobě galeri pro MP3 ukázky
- vícejazyčné verze webu
- kontaktní formulář nebo knihu návštěv

toť asi vše :)
Tak prosím o nějaké rady, poznatky a doporucění
THX
PC: CPU Core2Duo E6400 (2,13GHz, OC 3,04GHz)+Accelero Freezer Pro 7, MB Gigabyte 965P-DS4, Gigabyte nVidia GTX 260, Kingstone 6144MB DDR2 (800Mhz), Fortron 450W, LCD Dell 2209WA E-IPS
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: poraďte redakční systém pro začátečníka

Příspěvek od kotas »

Myslím že na to je perfektní Joomla,
¨- viz ukázka, kdysi jsem tohle sdružení spravoval i já: http://nadejeprovsechny.org/
Hned v levo se daná "lama" může přihlásit a spravovat, navíc má takové široké možnosti nastavení a různých "nesmyslů a efektů", že je podle mě lepší než třeba Wořdpřess a jiné..Osobní zkušenosti s Joomla ale žádné, doporučuji si pročíst nějaké fóra, podporuje i CZ.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: poraďte redakční systém pro začátečníka

Příspěvek od Aigor »

Myslím že z pohledu koncovýho uživatele jsou všechny rozšířené systémy už tak daleko, že jde jen o fetišismus ke značce. Takže bych to vybíral podle toho co podporuje tvůj hosting, na co seženeš požadované pluginy a vzhled který ti/jí bude vyhovovat.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“