OvisLink WL-5470AP nastavení pls help

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

dave213
Nováček
Nováček

OvisLink WL-5470AP nastavení pls help

Příspěvek od dave213 »

Dobrý den,

moc prosím o pomoc, byl sem nucen resetovat wifi router a tím se mi vymazalo veškeré nastavení a funguje mi připojení pouze u notebooku. Problém je, že se nemůžu dostat do nastavení toho wifi routeru, vždy když zadám 192.168.100.1 tak mě to zavede do nastavení modemu od UPC. Zkoušel sem všelijak přeházet kabely, připojit k notebooku jenom wifi router a nic.

V manuálu od wifi routeru píšou: Defaultní IP adresa je 192.168.100.252. Nastavte vaší sítové kartě IP adresu ve stejném subnetu jako má přistupový bod.Zadejte do internetového prohlížeče 192.168.100.252. Tomu vůbec nerozumim kde co mám jakej subnet kde nastavit.

Potřeboval bych teda od Vás nějakou radu jak bych se měl do toho nastavení wifi routeru dostat, pak už snad pomocí manualu to všechno nastavim.
seburag
Nováček
Nováček

Re: OvisLink WL-5470AP nastavení pls help

Příspěvek od seburag »

Dobrý den,
jelikož jste nenapsal, jakým způsobem modem využíváte, sdělím vám pouze, jak se přihlásit do webového rozhraní modemu, abyste mohl pokračovat v nastavování.

Nejprve zadejte síťové kartě v počítači IP adresu ve stejném subnetu IP adresy modemu:
START --> OVLÁDACÍ PANELY --> SÍŤOVÁ PŘIPOJENÍ --> PŘIPOJENÍ K MÍSTNÍ SÍTI
(pokud jich tam máte víc, poznáte to správné podle názvu síťové karty)
--> Poklepejte a na kartě OBECNÉ zvolte VLASTNOSTI.
--> V tabulce "Toto připojení používá následující položky" srolujte až na položku
PROTOKOL SÍTĚ INTERNET TCP/IP a pokud není, zatrhněte ji.
--> Níže pod tabulkou zvolte VLASTNOSTI.
--> Otevře se vám podokno, kde vyplníte IP adresu a to takto:
Zvolte POUŽÍT NÁSLEDUJÍCÍ ADRESU IP
Adresa IP: 192.168.100.100
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 192.168.100.252
Servery DNS ponechte na získat automaticky
--> OK --> ZAVŘÍT

Nyní byste se již měl do webového rozhraní dostat. Pokud byste se nemohl po správném nastavení modemu připojit na internet, nastavte ve vlastnostech viz předchozí postup vše zpět na automatické hodnoty.
dave213
Nováček
Nováček

Příspěvek od dave213 »

Děkuju moc, ten návod pomohl, ale ten internet pak skutečně nejde a musel sem nastavit původní hodnoty. Jinak router nám doma slouží k propojení 3x notebook přes wifi, 1klasické PC přes kabel a 2mobily. Trošku sem včera googlil a zjistil sem, že v routeru musim mít nastaveno AP+ROUTER (Gateway) . Ve výchozím nastavení je nastaveno AP a internet jde jen mně. Ovšem když sem zkusil nastavit AP+ROUTER (Gateway), tak internet vůbec nešel a do nastavení sem se dostal jen jednou, poté sem musel zase resetovat routr.

Moc se popravdě v tom nastavení nevyznám, angličtina nevadí, ale ani v češtině tomu nerozumim.
Jelikož máme internet od UPC a čas od času nám mění IP adresu, tak jestli sem to správně pochopil, měl bych mít nějakým způsobem nastavenou v routeru dynamickou IP a možná i nějaký nastavení v PC, ale to vůbec nevim jak nastavit. Stímhle bych potřeboval nějak helpnout. Pak v tom routeru jsou takový další doplňky jako filtrování pomocí MAC adres to snad jako jediný znám a vím jak nastavit, ale teď bych potřeboval primárně rozběhat internet pro všechny PC.
seburag
Nováček
Nováček

Příspěvek od seburag »

Jak jste pokročil? Chtěla jsem se zeptat - upc modem máte s wifi nebo bez? Mám WL-5460AP v2 a zkušenost mám pouze s připojením k adsl nebo cable modemu přes wifi, protože narozdíl od vašeho OvisLinku ten můj ješte AP+router standardně nepodporuje(ačkoli jsem prozatím neexperimentovala). Napište, jaký máte model modemu od UPC a něco vyzkoušíme. :wink:
seburag
Nováček
Nováček

Příspěvek od seburag »

Nastavení 1 - schéma:
ADSL/cable zařízení >>>>wireless>>> AirLive
>>>wireless>>>notebook, telefon
----->kabel----->PC

1. Připojte se k AirLive kabelem do LAN1, nastvate IP adresu počítače ve stejném subnetu jako AirLive (např. 192.168.100.100)

2. Vstupte do webového rozhraní Airlive.

3. Na kartě MODE zatrhněte WISP + Universal Repeater. Proběhne automaticky reboot. Zvolte SETUP.

4. Alias Name: nezáleží, co napíšete
Band: ponechte
SSID: klepněte na Site Survey, označte síť, ke které se chcete připojit (měl by být vidět přístupový bod, který jste nastavil v adsl/cable modemu) - např. UPCZuzana a klepněte na Connect. Zavřete okno.
SSID of Extended Interface: zvolte název pro AirLive - např. MOJAsitka
Clone MAC Address: vyplňte pouze, vyžaduje-li ISP (poskytovatel internetu)
Enable Encryption On: nechte zatím tak. (Až budete nastavovat: WAN side je od upc k airlive a WLAN side je od AirLive k PC)
Security: zatím ponechte none
Advanced Settings:
F.treshold, rts a bacon int. se zabývat nyní nebudeme - je to jiná kapitola.
Preamble Type: Long Preamble
Broadcast SSID: enabled
---> Apply Changes --> zavřít okno
Wan Port:
a) WAN Access Type: DHCP Client
Set DNS Manually
DNS 1: IP adresa UPC modemu (např. 10.0.0.138)
DNS 2, DNS 3: DNS poskytovatele
b) nebo můžete nastavit Static IP
---> Save
----> APPLY CHANGES

5. Nastavení TCP/IP:
IP Address: 192.168.100.252
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 0.0.0.0
DHCP: Server
DHCP Client Range: 192.168.100.100 ~ 192.168.100.200
DNS Server: (např. 10.0.0.138)
---> Apply Changes

6. REBOOT

Je to poněkud krkolomné řešení, ale je to jedno z funkčních. Nejsem si jista, zda je možné zcela analogicky nastavit i Gateway mód, Takto připojení funguje, je-li AirLive AP a zároveň připojený ke cable/adsl modem přes wireless.
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

Dobry den, nebudu zakladat nove tema a zeptam se tady..

Mam tento AP a nevim jak ho zapojit.. mam internet pres wifi (mistni prowider na vesnici) velkou antenu mam na balkone, spojenou s timto AP a chci se pripojit pres notebook.. Presneji receno, chci vytvorit wifi sit doma s nejakym omezenim (WEP.....)

poradil by mi nekdo jak nastavit tento routr aby prijmal wifi z venku, nejak to zpracoval a poslal dal po byte..?? Diky moc za kazdou radu
HTPC: Zotac GF9300-D-E, Intel Celeron Dual-Core E3200, Arctic-Cooling Freezer 7 LP, A-Data 2GB 800MHz, case CFI A6719 ITX 150W černá
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nijak. Za tohle APcko musis pripojit vlastni wifi router.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

kua vcera jsem ho kupoval a ten prodejce (CZC) mi tvrdil, ze to neni problem..
HTPC: Zotac GF9300-D-E, Intel Celeron Dual-Core E3200, Arctic-Cooling Freezer 7 LP, A-Data 2GB 800MHz, case CFI A6719 ITX 150W černá
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

v nastaveni jsou tyto moznosti:

AP Access Point.
Client Client-Infrastructure / Client Ad-Hoc.
Bridge Bridge.
WDS Repeater WDS Repeater.
Universal Repeater Universal Repeater.
WISP WISP.
WISP + Universal Repeater WISP + Universal Repeater.
Gateway AP + Router.
Bridge(send beacon) Bridge send beacon.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Je to problem. Ono by to mozna nejak balastilo pokud bys na tom mel ten klasickej pendrek, tzn. mel si uz doma wifi a rozsiroval to dal za ppomoci repeater. Ale pokud na tom mas povesenou antenu od providera, tak ne. A i tom repeateru by to byla z nouze cnost.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Jedna zásadní věc, od "antény" k tomu Ovisu vede jaký kabel? UTP nebo koax, jestli koax, tak je to tak jak píše Náš nový Moderátor (CG). Pokud vede UTP, tak to není jen anténa, ale je v tom schovaný i přijímací zařízení a v tom případě to lze realizovat tak jak chceš.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Pokud mu vede z anteny UTPcko, tak pak by to slo v modu "gateway AP, router", akorat bude muset zjistit kterej port je ten pravej. Pokud je to jako totiz jako u 5460 (coz je to samy) tak tam sou dva porty bez oznaceni a imho. je do toho ten router dobalastenej nasilim, primarne to bylo jen APcko.
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

no vzhledem k tomu, ze jsem dam mel od providera dve krabicky (stejne) predpokladam, ze jednu jako routr a druhou jako AP, tak mam asi klasickej koax.. jedna krabicka mi odesla a bylo mi v CZC doporuceno koupit tenhle routr ze nepotrebuju mit dalsi krabici jako AP, ze proste umi vsecko, takze jim ho skocim hodit na hlavu a je to ;)

Diky panove..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Pro jistotu se na tu antenu mrkni, pokud mozno na tu krabici do ktery z ni vede ten kabel. Koax bude na 99% sroubovaci, UTPcko snad poznas.
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

je to koax :(
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A to krabice funguje? Takze z ni ti vede pak UTPcko do pocitace / toho rozibteho routeru?
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

Z tyhle krabice vede UTP do dalsi stejne krabice vedle a z te je v tuto chvili rozvod WIFI..

Kazdopadne ta co je v ni zapojena venkovni antena je asi v loji, protoze net mi nejde a na tu prvni krabici vidim, respektive jsem pripojenej na vytvronenou sit (tu delal provider pri instalaci), ale nejde mi net.. kdyz ji odpojim tu jak do ni vede UTP, tak nevidim zadnou wifi sit. Kdyz odpojim tu jak do ni vede koax z venkovni anteny tak se nic nezmeni.. Provider je ale vaychcan, protoze z krabicek jsou sundane stitky a ja ani nevim co to je za znacku, natoz abych vedel nejaky typ ktery bych si vyhledal na netu a pripadne se koukl, jestli se neresetlo nastaveni..
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

jeste musim dodat, ze jsem providerovi volal a ten mi oznamil, ze u nej problem neni a ze mi posle technika za 1500,- vyjezd + 850,- bez DPH na hodinu servisni prace..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak jestli je v loji ta primo za antenou, tak s tim nic neudelas. To si musi vymenit provider, predpokladam ze nevis jak mas pripadne AP nastavit a jaka ma hesla.

Jinak prvni krabice s antenou je v podstate celek, teprve za tim si ty tvoris vlastni sit. Takze tu 5470 muzes hodit na ten kabel co vede z krabice od anteny a budes to provozovat v rezimu "gateway/router" a nastav si to podle toho co ti pridelil provider (bud nechas vse na DHCP nebo na WAN vyplnis adresy co ti on dal)..
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipous »

mam tu od nej papir, kde jsou jak IP adresa tak i DNS a podobne.. takze to by snad problem byt nemel..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“