online upravovac obrazkov
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
online upravovac obrazkov
caute ... potreboval by som vediet, ci sa da stiahnut niekde nejaky script na online obrazkovy editor, nechcem aby to robilo z karlovny betky Megan Fox, potreboval by som vlasne iba nieco ako je na azete alebo na fakebooku pri pridavani profilovej fotky, teda ze ju orezem na nejaku pozadovanu velkost, pritom ale pomer stran musi byt zachovany, teda potiahnem pravu hranu a podla predom nastaveneho pomeru sa posunie aj spodna hrana ...
dufam ze ma chapete ... len by som potreboval vediet ci sa da nieco take zohnat, nemam problem ani zaplatit ak to bude to co chcem, lebo moje schopnosti bohuzial nieco take vytvorit nedokazu
vopred dakujem za odpovede ...
dufam ze ma chapete ... len by som potreboval vediet ci sa da nieco take zohnat, nemam problem ani zaplatit ak to bude to co chcem, lebo moje schopnosti bohuzial nieco take vytvorit nedokazu
vopred dakujem za odpovede ...
loading...
PSN ID: esso82
- tst
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: online upravovac obrazkov
tst .... vdaka za odpoved ale asi si ma zle pochopil ... ja potrebujem nejaky zdrojovy kod do mojej stranky aby useri mohli pridavat clanky ale chcem aby obrazky ktore budu vkladat mali urcity rozmer nech to nevyzera ako u ciganov a ten chcem docielit nejakym user-friendly rozhranim ...
loading...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud si píšeš svůj systém, tak PHP umí opracovávat obrázky (jestli děláš v PHP) Problém je ovšem v tom že si obrázky převádí do "BMP" takže to poté zabírá tuny místa v RAMce, takže velké obrázky se ti nezmenší, na servrech je většinou okolo 50MB limit
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
arxeiss ... jj ... viem ... ale PHP nedokaze nieco to co chcem ja ... ide o to, ze user ide pisat clanok, ale budem vyzadovat aby bol k clanku nejaky pilotny obrazok, takze user si stiahne nejaky obrazok k teme, stlaci ponuku napisat novy clanok a system ho vyzve k uploadnutiu obrazku k clanku.
potom system ale zisti ze obrazok nema pozadovane rozmery (nehovorim teraz o velkosti ako 100x100 alebo 200x200, ale trebars 250x167) takze vtedy sa mu ukaze nejaky image editor a user "vystrihne" z obrazka ktory nahral obrazok o aspecte ktory bude zadany v konfiguracii editora (trebars 1:1,25) pricom nezalezi ci to bude 100x125 alebo 200x250 ... pomocou kniznice sa to potom zmensi ..
..dufam ze teraz uz ma rozumiete, verim tomu ze to bude nejaky ajax alebo JS, JQuerry alebo nieco take ...
-----------------------------
EDIT:
skusal uz niekto toto niekedy?
http://developer.yahoo.com/yui/imagecropper/
hladam nieco take, len neviem ci toto dokaze presne to som pisal
EDIT 2:
tak uz som ich nasiel celu radu
keby niekto potreboval, tak: http://www.hotscripts.com/blog/javascri ... g-scripts/
anyway ... dik za ohlasy
potom system ale zisti ze obrazok nema pozadovane rozmery (nehovorim teraz o velkosti ako 100x100 alebo 200x200, ale trebars 250x167) takze vtedy sa mu ukaze nejaky image editor a user "vystrihne" z obrazka ktory nahral obrazok o aspecte ktory bude zadany v konfiguracii editora (trebars 1:1,25) pricom nezalezi ci to bude 100x125 alebo 200x250 ... pomocou kniznice sa to potom zmensi ..
..dufam ze teraz uz ma rozumiete, verim tomu ze to bude nejaky ajax alebo JS, JQuerry alebo nieco take ...
EDIT:
skusal uz niekto toto niekedy?
http://developer.yahoo.com/yui/imagecropper/
hladam nieco take, len neviem ci toto dokaze presne to som pisal
EDIT 2:
tak uz som ich nasiel celu radu
keby niekto potreboval, tak: http://www.hotscripts.com/blog/javascri ... g-scripts/
anyway ... dik za ohlasy
loading...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Super, pokud už jsi nějaké vyzkoušel, tak to přímo JavaScript zmenšuje? Nebo on posílá souřadnice do PHP které to poté zmenší?
Jěště já to řešil tak, že jsem dal maximální výšky a šířku, a ono to vypočítalo podle maximální výšky šířku, pokud šířka překročila maximální šířku, tak se výška dopočetla podle maximální šířky. Ale toto bude asi nejlepší no.
Jěště já to řešil tak, že jsem dal maximální výšky a šířku, a ono to vypočítalo podle maximální výšky šířku, pokud šířka překročila maximální šířku, tak se výška dopočetla podle maximální šířky. Ale toto bude asi nejlepší no.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skusal som iba dema na tych strankach ... ale ono to nie je na zmensovanie/zvacsovanie orazka ... pomocou toho croppera sa vystrihne cast obrazka ... a super ze sa tam da nastavit aj pevny pomer stran
loading...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš mě brát za slovo. mi je jasné že je to nezmenší ale vystřihne, ale poté bude obrázek menší, proto jsem psal zmenšování. Ale mi jde o to jestli ten JS vystřihne tu část, nebo pouze předá souřadnice ořezání PHPčku které to poté ořeže... JS neznám tak dobře, takže možná nic takového vůbec neumí, jako práci s obrázky.
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bubanek
- Středně pokročilý

Tak k čemu se tam využívá AJAX teda?
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AJAX je JS napojeni na server-side, treba PHP...
//2bubanek: to nebylo objasneni pro tebe. Dneska uz druhy moderator, co sezral moudro celeho sveta.
//2bubanek: Trochu ti blbne Z, nebo mám podat stížnost na chování moderátora?
//2bubanek: to nebylo objasneni pro tebe. Dneska uz druhy moderator, co sezral moudro celeho sveta.
//2bubanek: Trochu ti blbne Z, nebo mám podat stížnost na chování moderátora?
Naposledy upravil(a) Teuzz dne pát 27. srp 2010, 07:11, celkem upraveno 2 x.
Burn in hell.
- bubanek
- Středně pokročilý

Díky za objasnění zřejmého.
//edit: 2Teuzzzzz: a jelikož jsem tak moudrý, tak ti poradím používat tlačítko CITACE, ať se příště ví, na co odpovídáš
//edit: 2Teuzzzzz: a jelikož jsem tak moudrý, tak ti poradím používat tlačítko CITACE, ať se příště ví, na co odpovídáš