Dotaz ohledne hrani na LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

ZooMbiE
Nováček
Nováček

Dotaz ohledne hrani na LCD

Příspěvek od ZooMbiE »

Mam asi takovej trochu blbej dotaz, ale daj se hrat hry na LCD 17" (s rozlisenim 1280*1024) na rozliseni 1024*768 aniz by byl obraz nejak rozmazanej? LCD by bylo pripojeny digitalne (DVI)....
ZooMbiE
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Toho jsem se taky ze začatku mirne bál, aby hry nevypadaly v jinym nez default rozlišení blbe, ale je to v pohode...

Pri hrani si toho temer nevšimnes. Samozrejme provozovat tak samotny Wokna, tak se asi zblaznis, ale v tech hrach je to v klidu :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ZooMbiE
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZooMbiE »

Tak to jsem rad, dik :)
ZooMbiE
Dave.1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave.1 »

Sentenced píše:Toho jsem se taky ze začatku mirne bál, aby hry nevypadaly v jinym nez default rozlišení blbe, ale je to v pohode...

Pri hrani si toho temer nevšimnes. Samozrejme provozovat tak samotny Wokna, tak se asi zblaznis, ale v tech hrach je to v klidu :wink:
Da se u LCD, treba pomoci nejakeho softu, nastavit aby nizsi rozliseni neinterpoloval? Aby nechal kolem nizsiho rozliseni cerne pruhy? Nebo proste je to vzdy roztazene na celou plochu.
DELL XPS M1330 Red - Core2Duo T7300 2GHz - 4GB RAM - 120GB HDD 5.400RPM - 8xDVD+/-RW - 128MB NVIDIA GeForce 8400M GS - LED display - Wireless-N - Bluetooth - Biometric Fingerprint Reader - 6-cell 56Whr Battery - Vista Home Premium CZ 32-bit - 4 Years NBD
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tuhle funkci co popisuješ by muselo podporovat přímo LCD nebo ovladače grafické karty, nevím o tom, že by něco takového bylo k dispozici, bylo by to ale dost dobrý!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

pavel.minarik píše:tuhle funkci co popisuješ by muselo podporovat přímo LCD nebo ovladače grafické karty, nevím o tom, že by něco takového bylo k dispozici, bylo by to ale dost dobrý!
Já bych v tom teda žádnou výhodu neviděl. Na desktop nic jinýho než native nepoužíváš a ve hrách a filmech je to jedno.

Jinak si pamatuju, že na starým notebooku se udělalo 640x480 do okna a kolem bylo černo, ale to se ti u nového Nb ani LCD už nestane.

Teoreticky by 100% ostré, mělo být kromě 17" native 1280x1024, rozlišení 640x512. Musel bys to ale nastavit v nějakým speciálním softu umožňujícího netradiční rozlišení.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Da se u LCD, treba pomoci nejakeho softu, nastavit aby nizsi rozliseni neinterpoloval? Aby nechal kolem nizsiho rozliseni cerne pruhy? Nebo proste je to vzdy roztazene na celou plochu.
Tvůj požadavek splňuje třeba LCD EIZO 19" L795 8-) ,kde dokonce můžeš plynule měnit intenzitu bordůry od bílé až po černou 8) 8) (podle aplikace).
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

NANAO píše: Tvůj požadavek splňuje třeba LCD EIZO 19" L795 8-) ,kde dokonce můžeš plynule měnit intenzitu bordůry od bílé až po černou 8) 8) (podle aplikace).
No, tak za 1. - autor threadu chtel 17" LCD, za 2. 25ms model je na hry opravdu idealní :blee: , 3. cena kolem 25 500,- bez DPH je vyslovene lidovka :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Thrakath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thrakath »

Dave.1 píše:Da se u LCD, treba pomoci nejakeho softu, nastavit aby nizsi rozliseni neinterpoloval? Aby nechal kolem nizsiho rozliseni cerne pruhy? Nebo proste je to vzdy roztazene na celou plochu.

Tahle volba je primo v ovladacich od Nvidie, ale je skoda, nechavat plochu nevyuzitou, lepsi je pouzit prepocitavani primo videokartou (volba v ovladacich), pak jde do LCD stale rozliseni 1280x1024 bez ohledu na to, jestli hrajes 320x200 nebo 640x480, v kvalite obrazu jsem problemy nepostrehl.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

No, tak za 1. - autor threadu chtel 17" LCD, za 2. 25ms model je na hry opravdu idealní , 3. cena kolem 25 500,- bez DPH je vyslovene lidovka
Také se necitoval autora threadu :P . Omlouvám se,že jsem tam nespecifikoval konkrétní osobu (Dave.1),které odpověď patřila,ale myslel jsem, že s té citace to bude jasné.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jo takového notebooka, co nechává černý rám kolem obrazu mam. Nejprve mě to docela vyděsilo, proč v CMR2 neni obraz na celou obrazovku, ale když jsem v BIOSu nastavil fullscreen, tak jsem mi bylo na blití.
Viděl jsem ale různá rozlišení na Aceru 171x (asi 1712) a vše vypadá dobře. Při Quake III mi spíš vadila odezva.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše: Pri hrani si toho temer nevšimnes. Samozrejme provozovat tak samotny Wokna, tak se asi zblaznis, ale v tech hrach je to v klidu :wink:
JJ. Vsimnes si toho, kdyz tam je nejakej ten text - jako treba briefing :) . Ale pri vlastním hraní to není prakticky vubec poznat, to je fakt... taky asi zavisí na kvalitě toho kterého panelu.. ne všechny LCD budou v tomto směru asi stejné. Nebo jo ? Je to dané jen LCD technologií, nebo i kvalitou elektroniky ?
show must go on..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

shadow píše: JJ. Vsimnes si toho, kdyz tam je nejakej ten text - jako treba briefing :) . Ale pri vlastním hraní to není prakticky vubec poznat, to je fakt... taky asi zavisí na kvalitě toho kterého panelu.. ne všechny LCD budou v tomto směru asi stejné. Nebo jo ? Je to dané jen LCD technologií, nebo i kvalitou elektroniky ?
Je to dané LCD technologií a když pojedeš přes DVI(tam nehrozí žádné zkreslení signálu) nebo přes dobrou kartu s analogem, tak ten text bude ve hrách vypadat na všech LCD stejně(při stejném non nativním rozlišení a se stejnou úhlopčíckou LCD)
Myslím že na non nativní rozlišení ve hrách se dá v pohodě zvyknout.
Naprostá většina herních menu je v 800X600 a ten jemně mázlý text(resp. hrany) mě vůbec netrápí. Jsem rád, že mám 100% ostrý desktop při 1280x1024(17" LCDú) a to je pro mě priorita.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Butch píše:
shadow píše: JJ. Vsimnes si toho, kdyz tam je nejakej ten text - jako treba briefing :) . Ale pri vlastním hraní to není prakticky vubec poznat, to je fakt... taky asi zavisí na kvalitě toho kterého panelu.. ne všechny LCD budou v tomto směru asi stejné. Nebo jo ? Je to dané jen LCD technologií, nebo i kvalitou elektroniky ?
Je to dané LCD technologií a když pojedeš přes DVI(tam nehrozí žádné zkreslení signálu) nebo přes dobrou kartu s analogem, tak ten text bude ve hrách vypadat na všech LCD stejně(při stejném non nativním rozlišení a se stejnou úhlopčíckou LCD)
Myslím že na non nativní rozlišení ve hrách se dá v pohodě zvyknout.
Naprostá většina herních menu je v 800X600 a ten jemně mázlý text(resp. hrany) mě vůbec netrápí. Jsem rád, že mám 100% ostrý desktop při 1280x1024(17" LCDú) a to je pro mě priorita.
Až na vyjímku posledního Prince Of Persia tam nebyla volba 1280x1024
a na jakýkoliv jiný rozlišení to bylo rozmazaný dost :( Ale jinak pohoda třeba i na závodní hry :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re-Hry

Příspěvek od Paintsoldier »

Nemůžu si nigde vyzkoušet zahrát třeba akční hru Call of Duty na LCD.

Nemohl by mě něgdo zdělit jak to na LCD s dobrou odezvou vypadá???
Názory lidí kterých se na to pořád ptám se hrozně liší něgdo říká zatím to ještě není ono počkej si tak rok něgdo zase jo je to dobré klidně do toho jdi tak nevím.

V případě koupě LCD jako,že o tom asi jako spousta lidí hodně poslední dobou uvažuji bych chtěl aby mě na tom akční hry fungovaly jako na CRT.
Čímž si nejsem jist jestli to tak je.Nebudu kupovat LCD abych pak musel stejně ty hry s hodně FPS hrát na mém CRT. 8-)

Mohl by mě tu něgdo podat trochu oběktivnější informace???PLS

Jak to vlastně dneska s těma LCD na hraní her vypadá pořád čekám a stále si nejsem jistý zda už ho koupit.Každopádně zaslzelích očí z dlouhodobého koukání do CRT už mám dost.
Peace.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Re-Hry

Příspěvek od Dzin »

Paintsoldier píše:Nemůžu si nigde vyzkoušet zahrát třeba akční hru Call of Duty na LCD.

Nemohl by mě něgdo zdělit jak to na LCD s dobrou odezvou vypadá???
Názory lidí kterých se na to pořád ptám se hrozně liší něgdo říká zatím to ještě není ono počkej si tak rok něgdo zase jo je to dobré klidně do toho jdi tak nevím.

V případě koupě LCD jako,že o tom asi jako spousta lidí hodně poslední dobou uvažuji bych chtěl aby mě na tom akční hry fungovaly jako na CRT.
Čímž si nejsem jist jestli to tak je.Nebudu kupovat LCD abych pak musel stejně ty hry s hodně FPS hrát na mém CRT. 8-)

Mohl by mě tu něgdo podat trochu oběktivnější informace???PLS

Jak to vlastně dneska s těma LCD na hraní her vypadá pořád čekám a stále si nejsem jistý zda už ho koupit.Každopádně zaslzelích očí z dlouhodobého koukání do CRT už mám dost.
Peace.
Ta tvoje poslední věta hovoří za vše!!!
Dával jsem sem link na program kterej ti otestuje vizuálně!!! kvalitu respektive odezvu LCD která se liší nejen typ od typu ,ale i kus od kusu!!!
Hraju na LCD s papírovou odezvou 25ms a pohoda :-D včetně závodních her!

Najdi v si na netu "iiyama Monitor Test & Calibration Tool 2.1"
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

jakou odezvu by jste doporučili pro pohodové hraní?

stačí v poho 14 a více ms?

mám docela zálusk na Acer, jsou to dobré LCD monitory, který byste mi z těch Acerů doporučili?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

bigbalu píše:jakou odezvu by jste doporučili pro pohodové hraní?

stačí v poho 14 a více ms?

mám docela zálusk na Acer, jsou to dobré LCD monitory, který byste mi z těch Acerů doporučili?
Vem program co jsem psal výše na CD a běž to vyzkoušet do prodejny a uvidíš jestli stíhá!
Někdy ten samej typ ale jinej kousek nestíhá.Už se to tu psalo.
Aspon uvidíš jestli nemá třeba vadnej pixel :-D
Pak už jen záleží na vkusu a financích. :-D
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no a mohli byste mi doporučit nějaký LCD 17" s kvalitním obrazem, kontrastem za levné penízky?

nepotřebuju repráčky v LCD, což možná trošku sníží cenu.

2 Dzin: nevím, jak bych mohl dotáhnout ten program do prodejny, to jim jako řeknu, potřebuju si to u vás naistalovat a vyzkoušet ty LCD?
Nebo tam mám jako tahat celý komp?

To se to tak moc liší, jako papírové specifikace od zkutečnosti?
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo

Příspěvek od Paintsoldier »

2 BigBalu

To máš jako s procesorama,každý kus jiné vlastnosti a jinak snáší OC
PS:pokud se nepletu.-)

Jinak já jsem Luma,ale hodně lidí mě stále doporučuje LCD --NEUVO---nebo levnější----ACER
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“