nové pc zlobí

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
kloubouk
Nováček
Nováček

nové pc zlobí

Příspěvek od kloubouk »

Ahoj,

před týdnem jsem si pořídil novou skládanou sestavu :
DVD-R/+R LG GH22NS, SATA, čern
Zdroj SEASONIC M12II-520 - 520W
CPU AMD Phenom II X4 955 Black Edition
CASE COOLERMASTER Elite 335
COOLER Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2)
VGA ATI Sapphire HD5770 VAPOR-X 1GB DDR5, PCI-E
COOLER Noctua NF-P12-1300, 120mm
HDD WD Caviar Black, 3,5" SATA III, 64MB - 1TB
Tenda W302P Wireless-N PCI Adapter, 802.11b/g/n
RAM Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9 (KHX1600C9D3K2/4G)
MB Gigabyte 890GPA-UD3H - AMD 890GX, DDR3, s. AM3, ATX

Moje velká radost mě přešla hodně rychle, při hraní her(WoW, BF Bad Company 2), sledování filmů, streamu a podobně se pc sekne, ať už do BSOD, nebo jenom zamrzne a musím restart.
Operační systém W7 64bit, ovladače jsem se snažil všechny 64bitové, paměti jsem testoval memtestem 5x pass každý modul zvlášť i dohromady, HDD v pořádku(podle HDtune), prime95 běžel bez chyby něco kolem 5ti hodin, na víc jsem bohužel neměl čas. 3Dmark Vantage bez problému proběhl.
Minidumpy bohužel nemám, včera jsem v afektu formátoval systém. Vydrželo to chvilku, asi 15 hodin bezproblémového provozu. Je to opravdu otravné.
Jsem připraven zodpovědět všechny otázky.

Děkuji za případné rady a odpovědi.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: nové pc zlobí

Příspěvek od Lokomotiva »

Máš nějaký HW konflikt ve správci zařízení?
Jaké jsou teploty procesoru, grafiky, desky?
Jaké časování, frekvenci a napětí předepisuje jejich výrobce pamětem a jak nastavené je opravdu máš?
Běží Single nebo Dual Channel?
kloubouk
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloubouk »

Konflikt ve správci zařízení nemám, teploty procesoru při occt kolem 70°, NB 50°, grafika po hodině hraní asi 60°.
Ohledně pamětí, výrobce nepředepisuje skoro nic, napětí je přímo na modulech napsané 1.7-1.9V, měly by to být 1600ky CL-9-9-9-27-1T, jedou v dualu. Trochu jsem hledal a zjistil jsem, že s nima jsou problémy, protože nechcou jet na 1600MHz, zkusil jsem je podtaktovat na 1333 při stejném časování, napětí mám 1.71V, uvidím co to udělá...
kloubouk
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloubouk »

Omlouvám se za odmlku, koupil jsem nové RAM, konkrétně OCZ Black Edition Ready 1600MHz CL8, problém stále přetrvává :sad: po pěti minutách OCCT error... Jsem už opravdu zoufalý, myslel jsem že výměna RAMek to vyřeší.... Budu vděčný za každou radu :(
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Tak jim nezapomeň ručně nastavit správné napětí 1,65V a časování 8-8-8-24.
kloubouk
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloubouk »

To byla první věc, co jsem udělal, updatoval bios a nastavil všechno tak, jak by mělo být. Zkusil jsem přes noc OCCT, a 8 hodin bez chyb.
kloubouk
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloubouk »

včera to s tím nastavením sletělo asi 5x, dump se nikdy nestihl vytvořit, tak jsem z hecu zkusil podtaktovat ty RAMky na 1333 a ono to zatím jede bez pádu, to jsem z toho jelen.... :evil:
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Ani bych se tomu nedivil, mám ty samé paměti co ty a už hodně lidí (včetně mě) mělo problémy, nedželi 1600MHz ani při 1.95V atd. :( Už bych si je znova nekoupil...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
kloubouk
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloubouk »

Jenže já mám už nové, OCZ AMD BE Ready 1600MHz CL 8. Teď je provozuju na 1333MHz CL7-7-7-21... Vem to čert, s tím časováním to běží docela rychle, ale fakt by mě zajímalo, v čem je chyba, jestli v desce, nebo v procesoru, kde je integrovaný paměťový řadič a část NB, nebo v nějakém nastavení...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“