Notebook se extrémně přehřívá
Moderátor: Don
- letave
- Nováček
-
Notebook se extrémně přehřívá
Dobrý den,mám problém se svím notebookem mám ho asi cca 3roky je to intel core 2 duo grafika nějáká ati 1gb ram 1gb když jsem ho dostal asi cca 2-3 mněsíce fakat bez problemu pařil jsem nejnovější hry najednou se začal víc a víc sekat a hřátnejdřív jsem použil cclearen a podobný utility čistil registry a pod nepomohlo tak jsem notebook visál trochu to pomohlo tak jsem otevřel kryt a pořádně jsem visál žebra a vičistil chladič.Přeinstaloval jsem i operační sistém vimněnil pamnět ram na 2gb nic nepomohlo odnesl jsem notebook do servisu na vyčištění na cca 14 dní to pomohlo (jen trochu) koupil jsem chladící podložku nepomohlo skusil jsem zátěžoví test linx a sledoval teplotu v core tempografuer teplota rostla přes 104C pak jse tes radši vipl teplota totiž stabilně stoupala. nevím co s ním místo herního notebooku ted z něj mám jenom krabičku na internet.
- ehw
- Začátečník
-
Re: Notebook se extrémně přehřívá
Pasta,špatně nasazený chladič.Křivé IHS.Spíš mám pocit že to chce výměnu pasty.
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mozna by to chtelo novou teplovodivou pastu na cpu..
btw. co je to za typ? znacku?
btw. co je to za typ? znacku?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- letave
- Nováček
-
Tak jsem to rozebral.A dokonce jako si ze mně dělaj už srandu žádná pasta tam není
- ehw
- Začátečník
-
Ona tam totiž žádná nebyla Prostě ji tam nedali.Hoď tam pastu a máš po problémech
- Butch
- Středně pokročilý
Tohle se mi stalou jedne Lenovo R500 ze cpu behem par sekund mel 90°C
Bylo to jasne, rozebrat a sundat chladic, namazat a znovu poradne utahnout.
Zakrok pomohl. Zajimave ze drive se tohle u notesu nestavalo.
Zacinaji to sidit, kde muzou.
Bylo to jasne, rozebrat a sundat chladic, namazat a znovu poradne utahnout.
Zakrok pomohl. Zajimave ze drive se tohle u notesu nestavalo.
Zacinaji to sidit, kde muzou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- letave
- Nováček
-
Nanesl jsem pastu.A asi 5min vše ok v zátěži max 83C a ouha opět teplota začala rust stabilně.Tak ted už opravdu nevím.Mně jse zdá že ten chladič není stavěný na tento procesor.A to ten notebook před 3 roky stlál cca 25K kupoval jsem ho jako herný notebook.A to ten procík má pouze 1,66ggh.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
znacka / model notebooku? konfigurace?
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- ehw
- Začátečník
-
Je tu ještě možnost že se nějakým způsobem poškodily hot-pipe trubička/y.Nebo že jsi nanesl pastu v extremně velkém množství.Ale žes rozdělal NB,už povídá o tom,že asi víš která bije
hodila by se nám informace,zdaly vzduch z NB fouká teplý/studený.Je možný že teploměr je poškozený a podobně.Ukazuje ti to všude takovou teplotu? V biosu a everestu a podobně všude přibližně stejný?
Začínám pochybovat že bys neuchladil 35W
hodila by se nám informace,zdaly vzduch z NB fouká teplý/studený.Je možný že teploměr je poškozený a podobně.Ukazuje ti to všude takovou teplotu? V biosu a everestu a podobně všude přibližně stejný?
Začínám pochybovat že bys neuchladil 35W
- letave
- Nováček
-
Ten název notebooku nevím je to asus 1gb ram 1gb grafika nějákej redeaon a procesor core 2 duo 1,66 tu trubicku jsem vubec neposkodil vzduch vouka uplně vařicí.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mám v roděně 3 asusy na starší C2D platformě a přehřívají se furt při náročné práci
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- ehw
- Začátečník
-
Grafická karta a procesor mají většinou stejnou "trubičku".Tvůj procesor by snad nemohl vyrobit tolik odpadního tepla,proto očekávám že je tu potíž v grafice.Velice moc pravděpodobně grafika se nějak přetaktila a podobně a vaří...Nebo reálně je tu problém v cpu či v obojím...
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zvýšení frekvencí způsobuje zanedbatelný teplotní nárůst, takže "grafika se nějak přetaktila" rozhodně není příčina problému.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na notebooku často specifikace typu bývají (vedle touchpadu) a nebo z druhé strany šasi-zespoda. Jak to vypadá uvnitř, když rozmontuješ víko? Možná to máš pouze zanešené prachem...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- letave
- Nováček
-
Ale jak mám asi zjistit teploty v biosu 100% zátěž ???
- letave
- Nováček
-
A prachu tam neí ani smítko už jsem mněnil i tu pastu mám tam dvě trubičky jedna jde od procíku a druhá od grafiky vednou k fanu u kterýho jsou mněděný žebra procík jse ještě rozděluje na dvě trubičky přičemž jedna jde uplně nahoře pod monitorem a končím uděláná pasivem u vípusti ostatní trubičky vedou pod klávesnicí procík mám na leví straně dole a grafiku mám pod klávesnicí uprostřed a ta klávesni taky někdy pěkně topí ale to spíš od těch trubiček a grafikou to určitě není ta se drží v max zátěži na 72C
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na detekci teplot Coretemp....Srry, ale tvoje čeština je do očí bijící, uff, zkusím se tím prolouskat.ty trubičky budou heatpipes, které rozvádějí teplo...Jak fan, ten se v zátěži točí? 104 C by bylo totiž na Core Duo architekturu skutečně hodně...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- letave
- Nováček
-
Prosím omluvte tu češtinu ale psal to muj syn.Na detekci coretemp to právě testuji,ale psal jsem to protože tam nějáký chytrák psal at se kouknu do bioshu.Fan se mi točí pořád jak začne stoupat teplota točí se opravdu rychle celej notebook se skoro chvěje.Od tý dobi jak jsem naesl teplovodivou pastu tak je ty teploty do tý stovky relativně vzládá,vždycky se při testu roztočí na plný obrátky a pak je to vždycky 96-100 a takhle to přeskakuje a pak to jde 101 a už to jen stoupá pak už to uchladit nedokáže.Ten procesor je centrio duo(core 2 duo mobility)
- Maor
- Začátečník
Nerad to sem píšu, ale Notebooky jsou spotřební zboží. Jestli je 3roky starej, zkus to dát do servisu, at se na to podivá někdo jinej. Třeba je napadne co tomu je. Ale lepší by asi bylo se toho zbavit a koupit novej.
- letave
- Nováček
-
Já už noví notebook mám,jsem se s tím smířil ted ho mám muj syn a zdál jse mu nedostačující tak ho chtěl přetaktovat.ale jsem mu ho dal jako že na hraní at se naučí s HW.Tak jsem mu řekl že už je to starší notebook že se extrémně přehřívá ale on řekl že je to škoda tak to ted řešíme.