Jak správně zarovnat oddíly na SSD disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- hit.man
- Začátečník
-
Jak správně zarovnat oddíly na SSD disku
Přes jaký soft otestuji správné zarovnání?
Stou instalací ovladačů na chipset mám problém, mám starší desku, která nemá ovladače pro chipset pro Windows 7 mám ASUS M2N-SLI DELUXE. Když pustím AS SSD. Ve výpisu mě to ukazuje typ SSD, firmware 1.25, Řadič NVIDIA nforce s rozhraním sata = "nvstor", pak Offset/Alignment@4K Cluster = 31K BAD, Ve správci zařízení když dám podrobnosti o ovladači OCZ tak tam mám soubor "disk.sys" a "partmgr.sys"
Stou instalací ovladačů na chipset mám problém, mám starší desku, která nemá ovladače pro chipset pro Windows 7 mám ASUS M2N-SLI DELUXE. Když pustím AS SSD. Ve výpisu mě to ukazuje typ SSD, firmware 1.25, Řadič NVIDIA nforce s rozhraním sata = "nvstor", pak Offset/Alignment@4K Cluster = 31K BAD, Ve správci zařízení když dám podrobnosti o ovladači OCZ tak tam mám soubor "disk.sys" a "partmgr.sys"
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: OCZ 60GB SATAII 2,5'' SSD Vertex 2 Series
práve si ho otestoval
nahod M$ ovládače lebo s NV nebude TRIM, a to nieje úplne dobrý nápad z hľadiska výkonu
nahod M$ ovládače lebo s NV nebude TRIM, a to nieje úplne dobrý nápad z hľadiska výkonu
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- hit.man
- Začátečník
-
Takže to mám blbě zarovaný? I když jsem měl čistou instalaci Windows 7 a žádné další ovladače sem neinstaloval? nechápu to
Navíc když najedu do správce zařízení a dám záložku Ovladač, tak Zprostředkovatel ovladače je Microsoft.
Navíc když najedu do správce zařízení a dám záložku Ovladač, tak Zprostředkovatel ovladače je Microsoft.
- hit.man
- Začátečník
-
Nikdo žádný help?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz na zarovnání je v této kapitole: http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... ku?start=6
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- hit.man
- Začátečník
-
Já to nechápu bojím se že něco zkazím a ještě si rozhodím systém
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ten prg od paragonu to robí bez zmazania dát
škoda že je za E
škoda že je za E
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To že poškodíš data je klidně možné.
Druhá návod přes nástroje Microsoftu: http://www.ocztechnologyforum.com/forum ... rking-life.
Druhá návod přes nástroje Microsoftu: http://www.ocztechnologyforum.com/forum ... rking-life.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- hit.man
- Začátečník
-
Víte co nechápu, jakto že nemám zarovnaný ssd když jsem dělal novou instalaci systému?
http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... ne?start=1
Dle tohoto článku sem se řídil tak jsem udělal novou instalaci abych měl zarovnaný ssd a nic, to jsem mohl rovnou přenést instalaci z hdd na ssd a nemusel mít stím takovou práci
http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... ne?start=1
Dle tohoto článku sem se řídil tak jsem udělal novou instalaci abych měl zarovnaný ssd a nic, to jsem mohl rovnou přenést instalaci z hdd na ssd a nemusel mít stím takovou práci
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jediný, co mě napadá je, že disk má v defaultu realokovaný sektory (tzn. vaddné buňky od výroby, které se ale nebudou šířit, jako to měla A-Data, kterou jsem testoval)1, (2). Zkus ještě pustit AS SSD Benchmark, pokud to v některém z testů udělá 0 bodů, tak je to jasné.
- durod
- Středně pokročilý
a co z toho vyplyva? reklamace?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Výrobce si vyhrazuje právo mít v SSD disku určitý počet realokovaných buněk. Neexistuje dokonalý NAND Flash čip bez chyb a podle množství a tolerance jim odpovídá cena. Ti levnější jich mají více, ti dražší méně. To je ale problém kupujícího...
- hit.man
- Začátečník
-
Ten test dle SSD benchmarku mi proběhne celý to tím nebude, nechápu proč se mi data nezarovnala když sem dal istou instalaci W7, nevadí že jedu v IDE režimu?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by ten IDE režim mohl vadit při detekci SSD během instalace.
- hit.man
- Začátečník
-
Hm tak já to zkusím a pak dám vedět jak sem dopadl. Jestli v režimu AHCI se mi zarovná systém správně.
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že je to legální instalačka Windows a ne nějaká h3ck3r-cr3ck3r edition.
- hit.man
- Začátečník
-
Jistě že legální, jen mě naštve že pokud se to v režimu AHCI zarovná tak mám dvě možnosti bud instalaci dokončit a aplikovat 5 hodinnový maraton znovu nebo to zkusím zarovnat přes nějaký soft.
- hit.man
- Začátečník
-
Tak se mi disk povedl zarovnat přes soft . Už mi to píše že mám ssd správně zarovnaný a systém mi jede takže se mi asi data nepoškodila .
Mám takovou starší desku ASUS M2N-SLI Deluxe 6 standartních sata řadič NVIDIA a jeden sata jmicron řadič. U řadiče nvidie nejde v biosu nastavit žádný režim IDE ani AHCI, u jmicronu to jde. SSD sem standartně dal do portu nvidia otestoval jsem a výsledek je zde http://img80.imageshack.us/img80/9060/testssdmj.jpg, pichnul jsem ssd do řadiče jmicron, dal režim ahci a spustil test a rychlostpři čtení a zápisu byl o polovinu pomalejší jak u řadiče nvidia! Trošku to nechápu a navíc nevím v jakém režimu mi jede ssd v řadiči nvidia když nemůžu nastavit ide nebo ahci
Mám takovou starší desku ASUS M2N-SLI Deluxe 6 standartních sata řadič NVIDIA a jeden sata jmicron řadič. U řadiče nvidie nejde v biosu nastavit žádný režim IDE ani AHCI, u jmicronu to jde. SSD sem standartně dal do portu nvidia otestoval jsem a výsledek je zde http://img80.imageshack.us/img80/9060/testssdmj.jpg, pichnul jsem ssd do řadiče jmicron, dal režim ahci a spustil test a rychlostpři čtení a zápisu byl o polovinu pomalejší jak u řadiče nvidia! Trošku to nechápu a navíc nevím v jakém režimu mi jede ssd v řadiči nvidia když nemůžu nastavit ide nebo ahci
- zombux
- Odborník PCT
u M2N nic nastavit nejde, ten chipset nepodporuje přepínání SATA režimu a dokonce ani samotné AHCI ( ), jede to de facto v Nvidia RAID režimu. jestli jde v takovém případě použít msahci ovladač netuším. pokud to v řadiči Nvidia funguje tak jak má, neřešil bych to a prostě to používal. jen bych koukl jestli běží TRIM - pochybuju o tom, holt budeš muset trimovat ručně, jako kdybys měl Windows XP, přes OCZ Toolbox (pokud se nepletu tak se ta utilita takhle jmenuje)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jmicron radiče stoja za veľký pr.d resp minimálne tie staršie stály
pokiaľ sa dá je dobré sa im vyhnúť
pokiaľ sa dá je dobré sa im vyhnúť