ATI HD 4870 + LED d601
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Undotester
- Nováček

-
ATI HD 4870 + LED d601
Ahoj,
prosím o radu,
vlastním grafickou kartu (PowerColor HD 4870 PCS+ 512MD5-PPH 512MB DDR5)
zdroj (Fortron FSP500-GLN Blue Storm II 500W)
počítač používám 2roky absultně bez problemu až do dnes, zničeho nic se mi sekla hra a počítač se restartoval, hru sem zpustil a stejný problém po 3tím pokusu sem se podíval do case mého počítače a vidím že na grafice svítí červená led kontrolka D601, (nikdy předtím nesvítila), na internetu sem si našel že se jedná o problém D601 - Red LED On, shows critical Core power fault (kritická chyba napajení jádra), vůbec nechápu jak je možný že to začalo dělat nikdy sem stím problémy neměl.
prosím o nějaký rady. (zkoušel sem promazat registry, projet PC antivirákem, AD-adwarem, přeintaloval sem i Catalyst Control Center na nejnovější update, bohužel nepomohlo),
přes google sem našel i nějaký forá kde se o tom diskutuje bohužel je to kompletně buď v němčině nebo hovorovou angličtinou kde nejsem schopný přeložit veškeré fráze.
prosím o radu,
vlastním grafickou kartu (PowerColor HD 4870 PCS+ 512MD5-PPH 512MB DDR5)
zdroj (Fortron FSP500-GLN Blue Storm II 500W)
počítač používám 2roky absultně bez problemu až do dnes, zničeho nic se mi sekla hra a počítač se restartoval, hru sem zpustil a stejný problém po 3tím pokusu sem se podíval do case mého počítače a vidím že na grafice svítí červená led kontrolka D601, (nikdy předtím nesvítila), na internetu sem si našel že se jedná o problém D601 - Red LED On, shows critical Core power fault (kritická chyba napajení jádra), vůbec nechápu jak je možný že to začalo dělat nikdy sem stím problémy neměl.
prosím o nějaký rady. (zkoušel sem promazat registry, projet PC antivirákem, AD-adwarem, přeintaloval sem i Catalyst Control Center na nejnovější update, bohužel nepomohlo),
přes google sem našel i nějaký forá kde se o tom diskutuje bohužel je to kompletně buď v němčině nebo hovorovou angličtinou kde nejsem schopný přeložit veškeré fráze.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 1. dub 2011, 23:41, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
- beardie
- Čestný člen

Re: ATI HD 4870 + LED d601
skontroluj zapojenie pridavnych napajacich konektorov
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Undotester
- Nováček

-
počítač sem teď rozebral vyčistil a jsou tam 2x PCI-E kontektory ktere jsou zapojeny oba sem vytahl a znova zapojil bohuzel kontrolka pořád svítí
- Krteq
- Čestný člen

-
Dioda D601 indikuje kritickou chybu napájení. Buď je problém na straně zdroje a 12V větve, nebo odešla napájecí kaskáda resp. VRM.
- Undotester
- Nováček

-
grafika vyzkoušena na jiném PC - pořád svití kontrolka, hráli jsme na ni a myslím že bez problému.
teď sem vyzkoušel grafiku na mojem PC v zátěži a už mi nerestartuje PC, kontrolka svití ale nevím jestli to má vliv na funkci.
jinak catalyst i PC ji sní normálně pracuje jako funkční zařízení.
teď sem vyzkoušel grafiku na mojem PC v zátěži a už mi nerestartuje PC, kontrolka svití ale nevím jestli to má vliv na funkci.
jinak catalyst i PC ji sní normálně pracuje jako funkční zařízení.
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám obdobný problém. Začátkem týdne jsem koupil tu samou (bazarovou) grafiku. Při spuštění např SecondLife se kontrolka rozsvítí a PC je nestabilní - GTA IV zatuhne, videa na youtube ap. Podařilo se mi jí zhasnout prohozením napájecích kabliku, ale jen dočasně... 
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- Krteq
- Čestný člen

-
Podle všeho se takhle projevuje odcházející napájecí kaskáda 
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V GPU-Z mám hodnoty VDDC [V] 1.2625 stabilně a VDDC [A] 28.9 až 89.4 - nemůže být problém tady? Teplota max 62°C.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Stejný problém, do prdele, tak to vypadá, že je asi v háji no, akorát, že normálně funguje, jen s vysokými teplotami na WRM