Zdravím Vás všechny, je to můj první příspěvek tady tak mě prosím omluvte kdybych měl něco špatně
Mám menší problém: Chtěl jsem zkusit co vytáhnu ze své staré Pentium 4, v BIOSu všechno OK našel jsem to ale mám tam něco jako: CPU host/něco PCI nebo GPI - Max hodnota jde myslím: 125/36. Řekl jsem si že to zkusím a fakt že jo BusSpeed se zvýšila jenže ted mám 2 500 MHz a výš to nejde (chlazení není problém) Nevíte proč to nejde výš nebo nějakej program kterej by to dokázal zvednout??
Mně se to nějak ne a ne zobrazit.
Stáhni si radši CPU-Z a postni sem screeny karet CPU, Mainboard, SPD a Memory.
Jinak bys měl vědět jen to, že frekvence sběrnice PCI by měla být 33,33 MHz, sběrnice AGP 66,66 MHz.
Pokud máš navázanou frekvenci FSB (spíš externí frekvence procesoru by byl správný název) na frekvenci PCI (píšeš 125/36), je otázka, kdy nějaké zařízení, které přes sběrnic PCI komunikuje s deskou (síťovka, zvukovka, diskový řadič apod.), přestane stíhat a začne ti přetaktování shazovat.
V BIOSu položku AGP/PCI Lock nenajdeš?
Další zdroj nestability mohou být paměti.
Víš na jaké frekvenci ti opravdu běží a kolik je jejich jmenovitá frekvence?
No nic, CPU-Z ti to poví.
EDIT: Jo něco vidím.
Takže paměti by měly mít skutečnou frekvenci 133 MHz a mají 168. Tak zkus nastavit v BIOSu jejich frekvenci níž.
DRAM/FSB je teď 4/3, takže určitě půjde nastavit 1/1.
Nebo jinak - máš paměti DDR 266 MHz (skutečná frekvence 133 MHz) a měl bys je zkusit v BIOSu nastavit 200 MHz.
Takže by už neběžely na 336 MHz (efektivní frekvence), ale na 252 MHz (při nastavení BIOSu 200).
Třeba se pak dostaneš s taktováním výš.