Lenovo TP R500 - problém s Lenovo aplikacemi pod Win7

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Lenovo TP R500 - problém s Lenovo aplikacemi pod Win7

Příspěvek od Trinom »

Zdravíčko. Přeinstaloval jsem notes a dal jsem tam 32b sedmičky. Následně jsem ze stránek lenova stáhl veškeré podpůrné aplikace a ty jsem nainstaloval. Problém ovšem je, že mi z nich jede jen naprosté minimum a zbývající buď tak napůl a nebo vůbec.

Co funguje: Napájecí profily

Co funguje částečně: Connection manager (jde jen wifi, bluetooth nelze nijak vypnout), ThinkVantage

Co nefunguje vůbec: Všechny věci spojené s OSD a doplňkové funkce touchpadu (to mě štve nejvíc)

Pod XP i Vistama to vždycky bez problémů fungovalo. Všechny stažený věci jsou 100% pro 32b Win Vista/7.
Pomalu už mě to začíná štvát a už zas uvažuju o vrácení se k XP, pokud se s tím rychle něco neudělá. Bohužel nemám čas ani chuť s tím nějak sáhodlouze experimentovat.

Pokud víte, nebo aspoň tušíte, co s tím, tak prosím napište. Díky.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo TP R500 - problém s Lenovo aplikacemi pod Win7

Příspěvek od Trinom »

Ještě jsem si s tím chvilku hrál a všiml si, že pár zařízení není správně nainstalovanejch. Co šlo, tak jsem dal "aktualizovat ovladače", ono si to něco soslo z netu a jede to. To se ovšem týká jen čtečky otisků prstů a ještě jednoho "systémového zařízení". Po téhle operaci se rozběhalo OSD, jde zapínat a vypínat bluetooth i wifi, ale pořád nejde pořádně ten touchpad. Když se kouknu do nastavení myši, tak tam je Lenovo Ultranav Device, ale nikde není nastavení tlačítek a tak, jak má být. Když stisknu Fň + F8, tak to vybleje chybu, že ultranav device is not installed.

Ve správci zařízení jsou pořád 4 zařízení, které nemají ovladače a nejdou ani zaktualizovat. Jedno je Řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI a tři jsou Základní systémové zařízení.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Oriwen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oriwen »

Napada me jen - stahnul jsi krom podpurnych programu i drivery? U booku bych nepokladal za jiste ze Widle maji vsechno potrebne v sobe.
Dell Precision M6600 - Core i7 2720QM, Quadro 3000M, 16GB DDR3, 120GB SSD + 2x320GB HDD.
Acer Iconia A700 - RootBox Android 4.2.2
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

mám W500 + W7 Ultimate 64 a vše fičí jak má.
Stáhni si Lenovo System Update, vyhledá to všechny aktualizace přímo na míru tvého booka, stáhne a nainstaluje. Stačí jen asi 3x kliknout na OK
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Trinom píše:Co funguje: Napájecí profily

Co funguje částečně: Connection manager (jde jen wifi, bluetooth nelze nijak vypnout), ThinkVantage

Co nefunguje vůbec: Všechny věci spojené s OSD a doplňkové funkce touchpadu (to mě štve nejvíc)
T61@W7-64bit. Nemůžu si stěžovat.

Máš to asi nějaké rozjašené - všechno odinstaluj, nainstaluj System Update a nech ho pracovat. Connection Manager je už celkem k ničemu, rozdělení sítí na domácí/pracovní/veřejné je dnes již přímo ve Windows. ThinkVantage menu a podobné capiny beztak k ničemu produktivnímu nejsou. :-) Když ho nenainstaluješ, tak modré tlačítko spouští ToolBox, to je užitečnější věc.

Hlavní je Power Manager, OSD a APS.

Dva známí mají Win7 na R500 a neslyšel jsem o problémech.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

na connection manger nedám dopustit, protože každá síť může mít odlišnou ip, což velmi často používám.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Kamarád má R500 s W7 x64 a všechno funguje jak má. Jak už tady psali ostatní, všechno instaluj přes System Update.

Connection Manager jsem dřív používal hodně, ale poslední rok už vůbec, a teď na nové T420s jsem jej ani neinstaloval. Přijde mi to celkem zbytečné, když v každé sítě stejně jedu přes DHCP.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Já používám právě několik různých sítí a v každé potřebuju jinou IP.

Ten system update vyzkouším.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“