Zdravím,
rozhodl jsem se pořídit nový monitor. Byl by především pro hraní rychlých her (CoD, DiRT3 a podobné) a sledování filmů.
iiyama ProLite E2472HD mě poměrně zaujal. Jaký na něj máte názor?
Děkuji všem
iiyama ProLite E2472HD
Moderátor: maXXmilian
- lubabe
- Začátečník

-
- potooczech
- Nováček

-
Re: iiyama ProLite E2472HD
Zdravím,
monitor se na hraní hodí. Před koupí jsem koukal po zahraničních recenzích a odezva nedopadla špatně. Celkově se jedná o velmi rychlý monitor.
Výhodou je i LED podsvícení, díky němu spotřeba LCD velmi malá.
Jako problém ale vidím barvy a barevné podání. V továrním nastavení je obraz mizerný, barvy hodně rozhozené a trvalo mi tři dny než se mi podařilo LCD nastavit do odpovídající podoby obrazu.
Přijde mi to jako nějaká daň. Zatím jsem se setkal s monitory, které měly TN matici, měly dobré barevné podání, ale byly pomalé. Na druhou stranu jsem se setkat s velmi rychlými TN panely, které ale zase měly horší barvy. Bohužel na hraní je ideální TN panel. I když po zkušenostech s S-PVA a jeho úžasným obrazem mne to mrzí, že je nutné volit kompromis.
Bohužel dnes buď máte pěkný obraz, který není vhodný na hraní a něco stojí. Nebo máte levnější volbu s horším obrazem ale zato vynikající odezvou, který je vhodný na hraní.
monitor se na hraní hodí. Před koupí jsem koukal po zahraničních recenzích a odezva nedopadla špatně. Celkově se jedná o velmi rychlý monitor.
Výhodou je i LED podsvícení, díky němu spotřeba LCD velmi malá.
Jako problém ale vidím barvy a barevné podání. V továrním nastavení je obraz mizerný, barvy hodně rozhozené a trvalo mi tři dny než se mi podařilo LCD nastavit do odpovídající podoby obrazu.
Přijde mi to jako nějaká daň. Zatím jsem se setkal s monitory, které měly TN matici, měly dobré barevné podání, ale byly pomalé. Na druhou stranu jsem se setkat s velmi rychlými TN panely, které ale zase měly horší barvy. Bohužel na hraní je ideální TN panel. I když po zkušenostech s S-PVA a jeho úžasným obrazem mne to mrzí, že je nutné volit kompromis.
Bohužel dnes buď máte pěkný obraz, který není vhodný na hraní a něco stojí. Nebo máte levnější volbu s horším obrazem ale zato vynikající odezvou, který je vhodný na hraní.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Re: iiyama ProLite E2472HD
No vidis, ja mam S-IPS monitor a hram sa uplne bez problemov, vratane FPSsiek.potooczech píše:..
Ale nie som v kategorii "uber-total-mega prog3jmer 500 FPS šuvix..."
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.