Netgear WNDR3700v2 - rychlost USB 2.0

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Netgear WNDR3700v2 - rychlost USB 2.0

Příspěvek od Lancelot »

Koupil jsem před nedávném tento router zatím nemůžu říct křivé slovo, jede bez problému, GLAN fičí průměrně 60MB/s, wifi n (130Mb) 4-5MB/s
Uvažuji ale o koupi ext. HDD, který bych připojil přes USB do routeru jakožto disk síťový.
Už někdo toto na tom routeru praktikoval? Jaké jsou rychlosti čtení/zápis?
Já jsem tedy zatím dělal pokusy s flashkami a vyšlo mi to průměrně zápis 4MB/s/ čtení 12MB/s, bude to s HDD rychlejší nebo je to limit routeru a víc to nepojede? FW mám V1.0.0.8
Naposledy upravil(a) Lancelot dne pon 29. srp 2011, 15:58, celkem upraveno 1 x.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Netgear WNDR3700v2 - rychlost USB 2.0

Příspěvek od KOFis »

ne, o moc rychlejsi to nebude, je to limit USB. standartni rychlosti toho USB portu na routerch pro prenos dat jsou kolem 5-6MB/s, takze jako sitovy disk je to skoro nepouzitelne. neni to proste nahrada NASu, ale jen dalsi fnkce pro zapojeni tiskarny nebo flashky.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Tak jsem to dnes zkoušel s 2,5" exterňákem samsung a ty rychlosti jsou skutečně tristní :(
Ale asi do toho půjdu, koupím ale ext. HDD s 3.0 USB a ty největší objemy dat do něj natlačím z PC via USB 3.0 a pak už z něj budu jakožto ze síťové číst a občas tam zapíšu fotky a pár filmu.
A časem mi nezbude nic jiného než NAS nebo nějaký mini server.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne NAS ci data server vrele doporucuji. dneska komponenty kouis velice levne, protoze na doma staci i bazar :) . kdybys pripadne chtel pomoci s konfiguraci, neni problem. navic ve forme serveru z toho muzes pohodlne udelat i router :)
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Díky. Uvidím, musím to ještě zvážit.
Jinak dalo by se použit jako server i toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 54554910G9?
Router mám nový a zatím ok, ač škoda toho USB, protože se mi libí ten jednoduchý přístup ve WIN7.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Lancelot píše: Jinak dalo by se použit jako server i toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 54554910G9?
to bych rozhodně nedoporučil - rozšiřitelnost je naprosto nulová, hlavně co se disků týká. Tohle má prostě jen jednu pozici pro hdd a to je málo. 2/4 diskové pole už pak není kam dát...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“