Veliké dilema!
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Veliké dilema!
Dobrý den
Nevím si rady ohledně koupě grafické karty, moje situace je následující:
Můj počitač neni rozhodně nejnovější viz:
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ (3ghz)
MB: ATI CrossFire Xpress 3200 (RD580) + SB600 (podpruje pouze PCI-E 1.0)
GF: ATI RADEON HD 2900 XT (R600) (snad jedina singlecore grafika ktera ma v primu 346wattu)
ram: 4gb corsair DDR2
zdroj: nejakej shit (tusim LCpower 420 nebo 500W) ale pokud utahne vyse zminovanou Grafiku tak by nemel byt problem.
K veci: Grafika dosluhuje, pálí se(šílený smrad)i při 55 stupních po té následuje show grafických artefaktu a shutdown, musím ji čímdál tím víc podtaktovávat a čímdal častěji čistit takže už ani nedosahuje svého excelentního výkonu...
Takže grafika to má pomalu spočítané, bohužel peněz není moc a komp potřebuji udržet v činosti pro hraní her a to minimálně stejně dobře...
Potřeboval bych tedy poradit nějákou přinejmenším stejně vykonou grafiku která pobeží na mém stařičkem procesoru a na PCI-E 1.0, cena by nemela být vyšší než 3000...
Nevím si rady ohledně koupě grafické karty, moje situace je následující:
Můj počitač neni rozhodně nejnovější viz:
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ (3ghz)
MB: ATI CrossFire Xpress 3200 (RD580) + SB600 (podpruje pouze PCI-E 1.0)
GF: ATI RADEON HD 2900 XT (R600) (snad jedina singlecore grafika ktera ma v primu 346wattu)
ram: 4gb corsair DDR2
zdroj: nejakej shit (tusim LCpower 420 nebo 500W) ale pokud utahne vyse zminovanou Grafiku tak by nemel byt problem.
K veci: Grafika dosluhuje, pálí se(šílený smrad)i při 55 stupních po té následuje show grafických artefaktu a shutdown, musím ji čímdál tím víc podtaktovávat a čímdal častěji čistit takže už ani nedosahuje svého excelentního výkonu...
Takže grafika to má pomalu spočítané, bohužel peněz není moc a komp potřebuji udržet v činosti pro hraní her a to minimálně stejně dobře...
Potřeboval bych tedy poradit nějákou přinejmenším stejně vykonou grafiku která pobeží na mém stařičkem procesoru a na PCI-E 1.0, cena by nemela být vyšší než 3000...
- nevidany
- Začátečník

-
Re: Veliké dilema!
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82895
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90790
6770 bude stačit. Procesor doporučím lehce přetaktovat (zas aby deska neshořela).
A šetřit na nový zdroj, případně provést recap.
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90790
6770 bude stačit. Procesor doporučím lehce přetaktovat (zas aby deska neshořela).
A šetřit na nový zdroj, případně provést recap.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ehm, Dvoujádrová K8 brzdila už tu 2900XT. 6770 je 2x tak rychlá karta.... o 6850 raději nemluvě.... Myslim si, že vzít nejlevnější 6750 s DDR5 nebo Nvidiii GTS450 bude pro tenhle PC až až. + Spíš tu NV, kompatibilita toho chipsetu je tragická a obávám se že ten radeon tam nepojede.
Edit: Ten CPU nejde přetaktovat, tyhle CPU se často neuchladily s boxem na defaultu, byla to K8 tlačená na krev protože AMD měla problém s Core2. I s dobrym chladičem mývá total strop mezi 3,2-3,3.
Edit: Ten CPU nejde přetaktovat, tyhle CPU se často neuchladily s boxem na defaultu, byla to K8 tlačená na krev protože AMD měla problém s Core2. I s dobrym chladičem mývá total strop mezi 3,2-3,3.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nebude tedy vadit pokud do me stare zakladovky s PCI-E 1.0 soupnu grafiku ktera je stavena na PCI-E 2.0/2.1 ?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tam nejde o standardy ale o konkrétní chipsety. Bohužel ten tvůj je dost šílenej a z novejch grafik tam můžu zaručit funkci pouze GTS 450/550.
- nevidany
- Začátečník

-
Deska mu stejně odejde a pak až upgraduje ať nemá zase úplný šrot. Příplatek na 6770 není tak veliký.
Jinak s kompatibilitou nevím jestli je na tom NV lépe než AMD na Xpress 3200. Našel jsem problémy i s GTS450. u HD57xx jsem zaznamenal problémy s kompatibilitou hlavně u starých nForce, nikoliv 3200... ale budiž
Ať se rozhodne tak jako tak, vždy to může do 14dnů vrátit a osadit tu druhou variantu.
Jinak s kompatibilitou nevím jestli je na tom NV lépe než AMD na Xpress 3200. Našel jsem problémy i s GTS450. u HD57xx jsem zaznamenal problémy s kompatibilitou hlavně u starých nForce, nikoliv 3200... ale budiž
Ať se rozhodne tak jako tak, vždy to může do 14dnů vrátit a osadit tu druhou variantu.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
asi tak
muzu nekde videt jaky procesor pro jakou grafiku? aby procik nebrzdil...
- oneill_sx1
- Začátečník

Pro libovolné GPU CPU Intel Sandy Bridge...
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
takze kdybych koupil toto http://www.alza.cz/asus-engtx550-ti-dc- ... 226147.htm
nebo toto
http://www.alza.cz/gigabyte-r677d5-1gd-d249265.htm
stala by se velka chyba?
nebo toto
http://www.alza.cz/gigabyte-r677d5-1gd-d249265.htm
stala by se velka chyba?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne, jen u toho Radeonu neni garantovaná funkčnost na tom tvym boardu. Toť vše.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
dekuji, jdu do te 550 
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak uz ji mam doma, ale nejde tak jak by mela 
rozliseni mizerne i po instalaci ovladacu 800x600 a v device manager to hlasi u GF chybu
Your computer's system firmware does not include enough information to properly configure and use this device. To use this device, contact your computer manufacturer to obtain a firmware or BIOS update. (Code 35)
takze problem s chipsetem? parada!
rozliseni mizerne i po instalaci ovladacu 800x600 a v device manager to hlasi u GF chybu
Your computer's system firmware does not include enough information to properly configure and use this device. To use this device, contact your computer manufacturer to obtain a firmware or BIOS update. (Code 35)
takze problem s chipsetem? parada!
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

už podle názvu desky
zkus ten update biosu...
bych do ní nikdy Nvidiu nestrčilATI CrossFire Xpress 3200
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
to je tak kdyz davam na rady
, update biosu je a dokonce ma napsano ze "improved VGA compatibility" tak to musim nejak vyresit
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
updatovano, a stale stejne 
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

nová deska nebo vrátit grafiku a (zkusit) ATI a pokud není možnost vrácení tak snad jen zkusit "štěstí" u někoho jiného jestli není náhodou vadná.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
vyzkousel sem i v jinem pc, GF je bez vady!
Jdu to tedy zitra vratit do alzy
Nemate nekdo zkusenosti s tim jak dlouho trva vymena? nebo vraceni penez?
Jdu to tedy zitra vratit do alzy
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Peníze by ti měly vrátit okamžitě, pokud jsi to koupil po netu a jdeš do vrátit ve 14-dení lhůtě. Pokud ne, tak nemáš právo na nic protože karta je funkční a za nekompatibilitu oni neručej.
Jinak gratuluji, první board na kterém tuhle grafiku vidím nefungovat, najela i s VIA chipsety se kterými nechodí dnes nic. Ale Xpress3200 evidentně vytahuje drápky. Měl jsem Asusáka s tím samym chipsetem a ta karta mi tam jela.
Jinak gratuluji, první board na kterém tuhle grafiku vidím nefungovat, najela i s VIA chipsety se kterými nechodí dnes nic. Ale Xpress3200 evidentně vytahuje drápky. Měl jsem Asusáka s tím samym chipsetem a ta karta mi tam jela.
- Mag1cWalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
kupoval sem to v alze pres net(platil kartou) a nechal si to poslat na pobocku do KV...
snad uz radsi nebudu zkouset tam neco kupovat, proste tam soupnu nejakej starej shit...
snad uz radsi nebudu zkouset tam neco kupovat, proste tam soupnu nejakej starej shit...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano to je nejlepší řešení, grafiku starší než je podpora PEG2.01 ideálně, takže ňákou 7900, či Radeon X1900 ty ti tam půjdou určitě, zbytek je loterie, většinou smolná.