Zdravím odborníky
Po delší době jsem se rozhodl přeinstalovat svůj dualboot (WinXP+Win7) a nastal problém u sedmiček, jakmile jsem nainstaloval drivery s CCC v11.12 pro GPU HD6870. Po naběhnutí systému (7) se zobrazí pouze prázdná plocha... bez adresářů, zástupců, spodní lišty (příp. dalších objektů). Co je zvláštní, že všechno tam je, jen není vidět. Jediné, co se zobrazí je kurzor myši. Přes něj si vytvořím "novou složku", otevřu a dostanu se tak do ostatních adresářů. Dokonce pak lze přes "Spustit" (ctrl+r) vyvolat některé příkazy. Dokážu se tak sice dostat do obsahů disků a ostatních složek, i do některých systémových funkcí, ale nikoliv už do těch týkající se správy počítače.
Například když chci spustit instalační soubor, tak instalátor naběhne, jenže není vidět jeho okno. A takto je to i u jiných funkcí (i těch spuštěných přes Spustit). Nebo když zvolím kombinaci alt+ctrl+del, plocha zčerná a nabídka není vidět, ale je přítomna. Jelikož když jsem volil přes šipky na klávesnici a enter, provedly se dané příkazy (Odhlášení, Spánek atd.).
Prakticky vidím tedy jen prázdnou Plochu a co mi nabídne Průzkumník.
Zkoušel jsem několikrát přeinstalovat, provedl aktualizace, zkusil i starší verzi na CD (dodané ke GPU), ale vždy se stejným výsledkem. Týká se to jen Windows 7.
Kartu mám cca půl roku a bohužel si nejsem jist, zda jsem tenkrát aktualizoval driver i u sedmiček. Protože do nich lezu jen velmi málo. Ale myslím, že ano - verzí z CD. Prostě podobný problém nebyl.
Hledal jsem informace na netu, ale nenašel jsem nic k tématu. Nevím, jak přesně definovat tento problém, pokud jsem hledal špatně. Třeba je řešení snadné
PC sestava: Asus P5KC, Intel C2Duo E6750, 4GB RAM, AMD Radeon HD6870
Problém po přeinstalování Windows 7 a Catalys (vyřešeno)
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- saintanwar
- Nováček
-
Problém po přeinstalování Windows 7 a Catalys (vyřešeno)
Naposledy upravil(a) saintanwar dne pát 6. led 2012, 13:28, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Čestný člen
-
Re: Problém po přeinstalování Windows 7 a Catalys (AMD HD6870)
Zkus následující postup:
Pokud to nezabere ozvi se.
- Přes "Programy a funkce" a "Catalyst Install Manager" odeber veškerý software AMD - NERESTARTUJ!
- Stáhni a nainstaluj program Driver Sweeper a stáhni a někam rozbal program genetix cleaner v4.91 - RESTART
- V nouzovém režimu spusť Driwer Sweeper, zatrhni položku "AMD Display", klikni na "Analyse" a poté na "Clean"
- Spusť příkazový řádek jako správce/administrátor
- Najeď do adresáře s rozbaleným obsahem archivu genetix cleaner
- Spusť dávku gpuclean.cmd a postupuj dle instrukcí na obrazovce
- Po ukočení čištění restartuj PC a nabootuj normálně do OS, veškeré zbytky ovladačů by teď měly být pryč a Windows by měly kartě přiřadit standardní VGA driver
Potom už můžeš v klidu nainstalovat nejnovější verzi ovladače.Krteq píše:Vytvoř si nový .txt soubor a vlož do něj tyto řádky:Teď jen přejmenuj daný .txt soubor na dávku, např. na devmanager.bat, a spusť ho. Otevře se ti Správce zařízení, nahoře klikni na "Zobrazit" a vyber "Zobrazit skrytá zařízení". Potom už jen vyhledej a odeber stará zařízení, která tam už nemají co dělatKód: Vybrat vše
set devmgr_show_nonpresent_devices=1 start devmgmt.msc
Pokud to nezabere ozvi se.
- saintanwar
- Nováček
-
Re: Problém po přeinstalování Windows 7 a Catalys (AMD HD6870)
Děkuji za pěkně propracovaný postup. Ten si určitě poznamenám.
Ale problém byl prostý, jak jsem se bál )) A přiznávám se, že mě zprvu nenapadlo přepnout v nastavení monitory. Jen jsem zkoušel rozlišení. Ale jak jsem hodil identifikaci, vyskočila na mě dvojka. Takže jsem to jen přenastavil a už to je v pořádku.
Budiž to varování pro ostatní Přeinstalovával jsem v životě pc už tolikrát, že by mě nenapadlo, že se to takto zablbne.
Ale problém byl prostý, jak jsem se bál )) A přiznávám se, že mě zprvu nenapadlo přepnout v nastavení monitory. Jen jsem zkoušel rozlišení. Ale jak jsem hodil identifikaci, vyskočila na mě dvojka. Takže jsem to jen přenastavil a už to je v pořádku.
Budiž to varování pro ostatní Přeinstalovával jsem v životě pc už tolikrát, že by mě nenapadlo, že se to takto zablbne.