Nahrávání obrazovky (ne softwarove)

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Semtexx
Nováček
Nováček

Nahrávání obrazovky (ne softwarove)

Příspěvek od Semtexx »

Zdravím. Chci si nahrát pár videí z různých her. Zkoušel sem různé programy jako fraps nebo bandicam, ale mam problém, že při natáčení pomocí těchto programů mi spadne fps u her pod nehratelnou hranici. Díval sem se na internetu na jiné možnosti a je tu ještě možnost nahrávat za pomoci něčeho takového http://www.amazon.com/Hauppauge-1212-De ... B0018LX0DY . Bohužel nechci kupovat kvůli tomu takovouto věc za 4 tisíce. Neexistují ještě jiné a levnější přístroje, které umí nahrávat obrazovku PC aniž by zatěžovali systém?

PS: Doufám, že jsem se trefil do správné sekce. Přišla mi jako nejlepší na můj dotaz.
MB: Asus P8P67 PRO CPU: Intel i7 2600k GPU: Gainward GTX 580 Phantom RAM: Kingston 4x2GB 1600MHz Zdroj: Corsair GS800 HDD: WD Caviar Black 640GB
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání obrazovky (ne softwarove)

Příspěvek od ToxicTears »

Pokud vaše sestava v popisu odpovídá sestavě na nahrávaní tak právě Fraps je ideální na tuto tvorbu. Jediný problém je, že se musí nastavit. Určitě jste tento program neměl nastavený a zde je defaultně nastaveno 30 fps na nahrávání a to u her není dobré. Takže ve frapsu si dejte kolonku nahrávání a zde dejte FULL-SIZE a pak 60FPS (ideální pro kvalitu videa a hraní). A pak již stačí spustit nahrávání (ideálně na jiný fyzický disk, pokud máte) a pak již jenom tyto videa přeformátovat na avi v únosné kvalitě a hlavně kapacitě.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Semtexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Semtexx »

Sestava v podpisu odpovídá, zkoušel jsem různá nastavení frapsu + mám i externí hdd na který to přes usb 3.0 nahrávám (externí hdd má jen 5400ot/min). I když mám nastaveno 60 fps i full-size pořád to klesá k nehratelné hranici. Zkouším to na hře Battlefield 3 a ten mi jede na ultra kolem 45-65fps bez nahrávání (možná to bude kvůli náročnosti této hry, která s kombinací s frapsem snižuje fps na nějakých 25-30fps). Zkusím ještě snížit detaily nebo natočit nějakou starší hru, která nebude tak náročná na pc.

EDIT: Tak jsem zkoušel snížit detaily na minimum u BF3 a pomohlo to. Bez frapsu to kolísalo mezi 120-180 fps a s frapsem to kleslo na 55 (asi kvůli nastavení 60fps ve frapsu). Potom sek zkusil Call of Duty 2 a tam mám nastaven bez frapsu fps limit na 250 a po zapnutí nahrávání mi kleslo fps na 44-55 (asi také způsobeno nastavením frapsu).
Naposledy upravil(a) Semtexx dne sob 7. led 2012, 13:31, celkem upraveno 1 x.
MB: Asus P8P67 PRO CPU: Intel i7 2600k GPU: Gainward GTX 580 Phantom RAM: Kingston 4x2GB 1600MHz Zdroj: Corsair GS800 HDD: WD Caviar Black 640GB
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ah tak tady je ta chyba. S BF3 nebudete mít nikdy takovou plynulost. Na mé sestavě mi šly ale videa docela dost plynule, ale nemám to na ultra, protože zde mi to už klesá a já raději mám rezervu v FPS. Ale pokud chcete, tak hru dejte na high a dejte si nižší rozlišení třeba takové, aby odpovídalo 720p, stejně při výsledném renderu videí, nemá cenu dávat 1080p. Poté by to mělo být v pořádku.

PS: ještě jedna informace. pokud se ve hře stane pokles FPS, ale pořád to bude nad 25FPS tak video tak i tak bude plynulé, ikdyž zde byl propad. Dělám rendery pomocí sony vegas a pokud v něm nastavím alespoň 30FPS tak video je furt plynulé a nejde ani vidět, že by zde byl nějaký pokles, ten uvidíte jen při hraní.
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Semtexx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Semtexx »

Právě ,že video je plynulé, ale hra je pro mě špatně hratelná a tím pádem nenatočím moc povedených akcí. Škoda budu muset snížit detaily. Každopádně díky za rady a rychlé odpovědi :) .
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

je mi to jasný, tohle je věčný boj. Ale ta hra vypadá tak i tak dobře a snížení detailů nebude hlavní problém. Hlavní je něco kloudného natočit.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“