Ahoj,kamarád chtěl oprášit počítač,takže jsem mu tam dal jinou desku s procesorem,nový zdroj,a starší HDD ... sestavil jsem to, ale pc nenabootuje,zdroj funguje,pc svítí,disk se roztočí i grafika frčí ... jen monitor je pořád černý a větráček na chlazení cpu stojí ... co mám zkoušet,co by mohlo být špatně ?
Edit: Hladis presunuto do spravne sekce
Nenastartuje - starší PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Sergeii
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Nenastartuje - starší PC
Intel i7 5960X | ASUS X99 Deluxe | 2x GTX1080Ti | Kingston 64gb | 3x SSD 250g EVO | Cooler Master Seidon | http://www.89vision.cz | We make pictures move
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nenastartuje - starší PC
Jako první zkus resetovat BIOS odpojením napájení a vyndáním baterky z desky na pár minut. Jestli nezabere, tak ještě jednou překontrolovat zapojení všech kabelů, zejména možná u zapojení grafiky, její přídavné napájení, jestli už má... Nech zapojené pouze nejnutnější věci, odpoj mechaniku, přední panel skříně kromě zapínacího tlačítka atd. Nech prostě zapojené jenom MB+CPU+RAM+GK. Když jste montovali do skříně základní desku, nechali jste tam doufám distanční sloupky mezi skříní a deskou?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Hladis
- Moderátor
Re: Nenastartuje - starší PC
I popis komponentu by bodnul.........