WD FAEX 1000MB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
honazaq
Nováček
Nováček

WD FAEX 1000MB

Příspěvek od honazaq »

Zdravím,

záruku na disk již nemam je tu ještě pozáruční +další 2roky ale prodejce mi řekl, že ať ho reklamuju u společnosti WD.

Je to už druhej disk 1002FAEX. Co s tím? Občas je to asi 2x do týdne, že kliknu na ikonku disku a má načíst data a místo toho zamrzne celej PC.

Mám na něm HD filmy hodně HD filmů byla by to škoda. Bohužel nahrát téměř 920GB je obtížné pro mně nemam už místo...

Co s tím? Jak dlouho to může vydržet? Disk si budu pořizovat až na Vánoce tohoto roku...

Obrázek
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: WD FAEX 1000MB

Příspěvek od Wiruz »

1) zkusil bych zkontrolovat HDD pres SW nastroje, zkouknout SMART (crystaldiskinfo). Provest kontrolu disky idealne pres nastroje primo od vyrobce (http://support.wdc.com/product/download ... 13&lang=en).
2) data zazalohovat, muze vydrzet treba 5 let v tomto stavu nebo uz ho zitra nezdetekujes vubec
3) reklamace pres vyrobce se vetsinou resi pres web, kde popises problem a oni se poptaj a pripadne poskytnou RMA cislo, se kterym posles disk na jejich adresu. Pak maji 30dni na vyrizeni.
4) zkusil bych disk pripojit na jinou satu a jiny sata kabel / power konektor... muze to byt i problem radice na desce nebo problemu s power konektorem - win ocekava ze tam bude HDD ale pri pristupu se to sekne kvuli nejake chybe...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“