XCOM: Enemy Unknown

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Kedlub64
Začátečník
Začátečník

XCOM: Enemy Unknown

Příspěvek od Kedlub64 »

Divím se, že tu ještě není thread věnovaný remaku klasiky - XCOM: Enemy Unknown, který vychází zítra.

Obrázek

Recenze:
Games.cz
Eurogamer.cz
Hrej.cz
IGN.com

Videa:
E3 2012 Trailer
Rozbor hry - Totalhalibut - WTF is: XCOM: Enemy Unknown
Release trailer
ING video review
First Look

Původní Enemy Unknown mě sice minulo, ale tohle vypadá velmi dobře. :)
Naposledy upravil(a) Kedlub64 dne pát 12. říj 2012, 16:45, celkem upraveno 2 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: XCOM: Enemy Unknown

Příspěvek od Alfajk »

predchudce jsem nehral,tohle me teda nechytlo...nevim,proc pouzili tak osklivou grafiku,treba granaty a zbrane jsou vylozene k smichu,vypadaj jak plastovy
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

To vychazi dneska, ze jo? Pockam si na nejaky prvni patche a na vanoce koupim :)

Grafiku vem cert, pokud to nevypada jako puvodni ufa a nabidne to lite dlohotrvajici boje tak je to pecka.

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Hral som nadranom hodinku. Grafika je dobra. Necakajte ale fotorealizmus lebo autory sa o to ani nesnazili. Ma to skor taky rozpravkovy nadych(skor asi k borderlands) ale hre to neskodi. Ma to svoj styl.
V gameplayi sa to podoba hodne k starym X-comom jedine ze je to kompaktnejsie. Zrejme tu nebudu polhodinove hladania posledneho nepriatela ako v starej predlohe. Baza je tiez pekne spravena a prehladna. S animaciami a nahovorenymi postavami. Trufnem si nazvat gameplay viac "filmovym" nez v predlohe. Kto hral stare casti tak zrejme vie, ze to prekonat nebolo tazke.
Na taktickej mape sa zasa da pohrat. Spociatku mate menej moznosti vzhladom na upgrade a neskusenosti timu ale neskor to uz ide viac do "hlbky". A rozdiel medzi skusenym a neskusenym vojakom je poznat hned. Velkym plusom(pre mna) je modifikovatelnost vojakov a aj ich premenovanie ak chcete. Napriklad ja pouzivam cervenu farbu pre mojich elitnych vojakov a zltu pre noobov :D
Ak niekto hral demo tak odporucam preskocit tutorial ktory zbytocne zdrzuje.
Celkovo spokojnost ale nepredbiehajme.
Hram na obtiaznosti Classic ktore vraj ma byt rovnocenna obtiaznostiam z predlohy.
Och, a musim este pochvalit hudbu ktora ku hre velmi pasuje.

Tot moje prve dojmy. Dishonored som odsunul zatial na vedlajsiu kolaj ;)

Pekna recenzia(slovenska) : http://www.sector.sk/recenzia/29820/xco ... nknown.htm
Hodnotenie - 9/10
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

ja hral zatim jen demo a dost me znechutilo, jak byly strasne osekane takticke moznosti (napr zruseny inventar/nekonecno naboju, 2 akce za kolo diky kterym mizi rozhodovani jestli strelit davkou nebo jen jeden rychly vystrel, taky tim pohyb o jedno policko zabere stejne casu jako pohyb o deset, neda se mirit treba na hlavu, nejaky stupidni system kryti, atd)

takze otazka - pres to vsechno je to slusna takticka hra?
a za druhe, jak je to s tou znicitelnosti terenu (v tom demu jsem to zapomnel vyzkouset)? muzu si treba raketometem udelat nove "dvere" do domu/ufonske lodi?
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Pisal som to vyssie, ze takticke moznosti sa zvysuju v priebehu hry. Ja po tej cca hodine uz mam upgrade na vojakov ktori pobezia dalej, strielaju presnejsie. Sniper dava headshoty. Plus su tam uz veci ako krycia palba, dymovi granat atd. A to len za kratky herny cas. Demo je len demo.
A dvere si zrobis kde chces :D Ale nepriatel tiez :D

Edit: vyzera to na druhy rozbeh :P Zrobil som par fatalnych krokov zo zaciatku a teraz uz mi pod nohami pekne hori :D A ze planovat dopredu nebude treba :D Obtiaznost znizit nemienim.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

raketometem neni problem zdevastovat pul baraku :)
snajpera mam porucika a zacina delat poradnou paseku

demo jsou jen prvni dve mise tutorialu. nekonecne naboju sice je ale musi se nabijet.

tutorial je skoda preskakovat kdyz za ty dve mise clovek trosku vyexpi vojaky
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Will se permanentně snižuje při zranění?
Specializaci určuje automatika?
Vždy prodávám i jinde.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

cestina?
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

tak nakonec jsem neodolal a preci jen jsem do tehle hry sel a musim uznat, ze se to hraje docela dobre, hlavne stradegicka(zakladna) cast je docela povedena
jen se musite smirit s tim ze takticka case je strasne osekana a herni pravidla jsou dost omezujici(pohyb, inventar), bohuzel neovladate skupinu zoldaku, ale skupinu "sachovych" figurek, kde kazda ma svoji funkci a nemuze delat nic jineho, takze kdyz vam treba sundaji medika tak nemuzete vzit jeho lekarnicku a pouzit ji jinym vojakem
stejne tak je zjednodusena strelba a kryti, je celkem jedno jestli jste z vaseho pohledu kryti za jednou/dvema zdmi, pokud pocitac vyhodnoti ze muzete strilet tak strilite klidne skrz steny(aniz by jste je znicili), podobne prostredi je sice znicitelne, ale protoze ze zbrani muzete strilet jen na ufony tak si nemuzete jen tak prostrilet nove dvere, takze muzete pouzit raketu, ale tu mate vetsinou jen jednu, takze si ji setrite nebo muzete pouzit granat, ale protoze granat nese vojak ve stejnem slotu jako lekarnicku, omracovac, dodatecne brneni nebo zamerovac :-D, tak nejspis zadny sebou mit nebudete

celkove to mohla byt fantasticka hra, ale tim brutalnim zjednodusenim principu je to jen mirny nadprumer, coz je strasna skoda
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterch »

Mne sa ta hra celkom paci. Po dlhej dobe hram strategiu :-) Akurat mam problem, ze sa mi obcas stane to, ze pocas hrania mi nabehne cierna obrazovka a neostane mi nic ine ako tvrdy restart pc :-(
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hrajete to někdo vůbec, je tu nějak mrtvo.
Jak se modifikuje Will? Pokud je soldát raněn = perm snížení will? Jak ho zvednu?

Jak fungují bonusy za sousední prostory?
Když budu mít pod sebou:
sat
sat
nexus
nexus
budu moci vypustit 15 satů?

Jak efektivně stavět zařízení?
Vždy prodávám i jinde.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Reptile píše:cestina?
jiz vysla, http://www.xzone.cz/patche/XZONE_xcom_CZ.zip
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Prometheus: will se snižuje jen pokud je voják zraněný, jak se uzdraví tak je zase plnej pokud vím, will se zvyšuje při povýšení.
S těmi bonusy sousedních budov je to jak píšeš =15 satů
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

Prometheus píše: Jak efektivně stavět zařízení?
na to se da tezko odpovedet, ale ja stavel uplinky do ctverecku 2x2 (=12 satelitu)a kdyz jsem konecne mohl postavit nexus tak uz stacil jen jeden, ty zarizeni pro satelity jsou asi nejdulezitejsi, protoze jeden kazdy satelit se hodi

zbytek uz neni potreba moc resit, na zacatku nechod moc do hloubky, protoze vytah stoji penize,

laborator postav do druheho podlazi s tim ze pod ni postavis vyhledove(az budou finance) dalsi a ke konci hry mozna jeste treti,

generatory jsem stavel pod sebe(ale asi by taky byl lepsi ctverecek 2x2, protoze nez jsem se prokopal do 4.podlazi k pare nebo jsem moh stavet eleriovy generator tak jsem tech standartnich generatoru mel 5

vyrobna(nebo jak to nazvat) staci jedna, dalsi se da postavit kamkoli protoze ten bonus neni moc dulezity

a ostatni zarizeni stacis uz jen 1 kus od kazdeho, takze je muzes dat kam chces
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

na hře mě nejvíc vadí nemožnost útočit na víc cílů najednou a to hlavně při výsadku...když vám vyskočí poplach při teroru na více místech zároveň, musíte se rozhodnout na který se poletí, přitom by se daly zvládnout všechny po sobě...
Obrázek Obrázek
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přijde mi, že hra je zabugovaná. Nejen, že jde často střílet přes zdi (např moje sniperka díky "perku" může střílet na nepřítele, které ji "nasvítí scout"), na sestřeleném ufu jsou nahoře místa resp stěny, které jdou prostřelit - jakoby tam ani nebyly (takže jde vidět přes zeď dovnitř ufa, ovšem i z ufa ven), ale i procenta zásahu jsou poměrně divné - tak například sektopoda nikdo z šesti svěřenců (vše plk.)netrefil, přestože nikdo neměl pod 80% atp... prostě mi přijde nelogické, aby člověk netrefil takovou stodolu a malého opravárenského drona trefí pokaždé. :roll:
Vždy prodávám i jinde.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

jj, ty % zásahů bývají někdy hodně divné, hlavně když voják stojí blízko a při střelbě má dle tabulky 100% a netrefí se... :twisted:
Obrázek Obrázek
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Může voják v jedné misi promovat o víc jak jeden lvl?
Specializace se generuje náhodně?
Vždy prodávám i jinde.
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Svata_Oresky »

Nová laboratoř jenom přidává lidi a urychluje výzkum nebo i umožňují více výzkumů nejednou?
CPU:AMD Ryzen 7 5800X3D + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 3600MHz CL16 TRIDENT Z GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12 GB OC Zdroj:Be quiet! PURE POWER 12 M 850W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“