Čtečka karet SWEEX CR005V3

Paměťové karty všech druhů a čtečky interní i externí.
Odpovědět
Nico
Nováček
Nováček
Registrován: 10. úno 2013

Čtečka karet SWEEX CR005V3

Příspěvek od Nico »

Zdravím, koupil jsem si čtečku karet SWEEX CR005V3. Mám nainstalovány Win 7 a čtečka mi nechce číst karty. Problém vidím někde v detekci Win 7. Protože čtečka sama o sobě ovladače nemá, používá Windowsovské, když se mi podaří odinstalovat ovladač a nainstalovat ho znovu, restartovat PC, tak pak normálně najede a načte SD kartu, ale jakmile PC restartuji znovu, tak vloženou kartu sice identifikuje, ale napíše že jí nemůže otevřít a mám vložit SD kartu. Pokud vytáhnu USB kabel z desky a zapojím zpět, Win najdou čtečku a normálně tu stejnou kartu otevřou a můžu s ní pracovat, zase do dalšího restartu nebo zapnutí PC.

Čili problém je asi v tom, že Win nedokáží čtečku po restartu rozpoznat nebo s ní pracovat. Pokud provedu novou instalaci ovladače nebo odpojím a připojím manuálně kabel do desky, tak vše funguje zase do dalšího restartu. Ale před každým použitím SD karty vytrhávat kabel z desky nebo instalovat ovladače a restartovat PC...to ztrácí celkem čtečka smysl.

Neměl jste někdo podobný problém s interní čtečkou ve Win 7?? Zkusil jsem už postahovat i několik externích ovladačů do Win, ale vždy funguje jen po první instalaci ovladače, po restartu nebo vypnutí PC, opět čtečka kartu nenačte.
Samozřejmě jsem zkoušel více karet. Například USB přes čtečku funguje pořád, takže bude asi opravdu zakopaný pes v ovladačích na karty ve Win7.
Odpovědět

Zpět na „Paměťové karty a čtečky“