Přepínatelná grafika - Acer Aspire TimelineX 3820TG

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
kenigaz
Nováček
Nováček

Přepínatelná grafika - Acer Aspire TimelineX 3820TG

Příspěvek od kenigaz »

Zdravím,

mám malý problém se svým notebookem, konkrétně nastavení přepínání grafických karet. Používám soft ATI Catalyst Control Center, kde jsou možnosti manuálního přepnutí grafiky.

Problém je v tom, že když pustím notebook bez připojení do sítě, tak se mi automaticky nastaví grafika na integrovanou Intel a když připojím síť, tak mi problikne několikrát obrazovka a nastaví se mi automaticky silnější grafika ATI Mobility Radeon HD5650 (=komplikace s již otevřenými programy, zbytečně vyšší teplota při kancelářské práci).

Nevíte někdo, jak nastavit, aby se při připojení do sítě grafika neustále automaticky nepřepínala? Prošmejdil jsem program skrz na skrz, hledal na googlu a nemůžu najít žádnou radu :?
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Přepínatelná grafika - Acer Aspire TimelineX 3820TG

Příspěvek od Kalba222 »

Díval jsi se i do BIOSU ? :)
kenigaz
Nováček
Nováček

Re: Přepínatelná grafika - Acer Aspire TimelineX 3820TG

Příspěvek od kenigaz »

Kalba222 píše:Díval jsi se i do BIOSU ? :)
Díval a našel jsem tam možnost "switchable graphic", kterou jsem použil jen tehdy, když jsem přeinstalovával ovladače.

Myslím, že jsem na ten problém nakonec přišel. Jen pro ostatní, může být jedno z řešení (čekám, že jich je určitě víc) změnit podpůrný program AMD External Events Utility ve službě services.msc. Přepnout službu ze spouštění "automaticky" na "manuálně".

Od té chvíle můžu vypnout a zapnout počítač do el. sítě bez toho, aniž by mi přeblikávala samovolně grafika z herní na integrovanou a riskoval jsem tím, že si ji tím akorát odrovnám. Pro hraní her je potřeba znovu spustit službu services.msc a aplikaci spustit. V tu chvíli půjde přepnout grafika v podpůrném programu od ATI - Catalyst Control Center.

Pokud přišel někdo na jiné (snadnější) řešení, budu za něj rád taky :-)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“