Kdysi jsem rozdělil disk (pravděpodobně ve správci disků nebo při instalaci OS) na dva oddíly. A nedávno jsem chtěl tyto dva oddíly zase spojit. Protože se moc nevyznám ve všech těch specializovaných programech, šel jsem zdánlivě nejjednodušší cestou - integrovaným správcem disků ve Win 7. Nejprve jsem si přenesl data z oddílu který byl jako druhý (ten tedy zachraňovat nepotřebuju, ani data z něj). Data na prvním jsem ale už neměl kam uložit (neměl jsem dost místa), a tak jsem si řekl, že přeci připojit "prázdné" místo nemůže být tak nebezpečné - prostě odstraním oddíl a pak disk rozšířím o uvolněnou kapacitu. Rozšíření by přeci nemělo způsobit ztrátu dat.
Jenže jsem omylem místo "odstranit oddíl" klikl na "odstranit svazek" (neptejte se mě proč - nevím. Prostě se stalo). A bylo hotovo. Mimo nějakých neúspěšných pokusů o "záchranu dat" pomocí různých k tomu určených programů jsem s diskem nic nedělal. Zejména jsem ho neformátoval, nepřejmenovával, nepokoušel se vytvářet nový oddíl a podobně. Prostě jsem jen zkoušel vytáhnout z něj data. Disk se nyní tváří jako nenaformátovaný (tuším že jako RAW), takže většina programů neudělá nic, některé najdou všemožná data bez ladu a skladu, ale zdaleka ne vše, ale žádný mi neumožnil vrátit prostě tu operaci odstranění svazku zpět a obnovit tak původní strukturu složek a souborů - byť třeba jen k tomu, abych data přenesl jinam a disk pak normálně smazal, naformátoval atd. Nejde mi vůbec o záchranu (natož funkčnost) OS nebo programů - jde mi jen o data - soubory a složky.
Najde se způsob jak jednoduše vrátit původní strukturu? Může to být klidně i s původním rozdělením na dva oddíly, ale klidně i bez toho - jde mi jen o záchranu dat z prvního oddílu, ve druhém by snad nemělo být nic co bych neoželel. Tuším že disk ani nebyl systémový - jen odkladiště dat. A pokud systémový byl, systém z něj zachraňovat nepotřebuju
Předem díky za jakoukoliv smysluplnou radu.