Pokročilé filtrování v gmailu - příkazy

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
self
Začátečník
Začátečník

Pokročilé filtrování v gmailu - příkazy

Příspěvek od self »

Zdravím, můj případ, mám svou emailovou schránku příklad hl.doména@hl.doména.cz a chodí mi spousta emailů od lidí kteří mi píši na jakoukoli adresu této domény "hl.doména.cz" (např. někdo napíše komu: cokoli@hl.doména.cz tak to přijde do schránky hl.doména@hl.doména.cz protože jiná schránka tam není, jen ta hlavní). Tento mail mám pod správou googlu pro zjednodušení. A potřeboval bych právě vytvořit filtr takový, aby chodily emaily od lidí, kterí píši komu pouze adresu: hl.doména@hl.doména.cz.
Nevíte jak na to? Neexistují třeba nějaké příkazy, zkratky typu "vše kromě", abych vytvořil filtr: všechny emaily kromě emailů směrované komu: "hl.doména@hl.doména.cz" smazat, přesunout do spamu. Pokud nechápete, ptejte se, pokusím se to ještě vysvětlit jinak.
CPU i5-8600k 4,4GHz GPU GTX 970 RAM G.SKill TridentZ RGB 16GB Drive 2x256SSD + 3TB + NAS MB ASRock Fatal1ty Z370 GAMING K6 PSU CORSAIR RM650 LCD 24" Zowie by BenQ XL2411 Headset Sennheiser G4ME ZERO + Sound Blaster Z Repro Jamo P 404 HG Mouse Razer DeathAdder Elite +Razer Goliathus /// NTB Apple MacBook Pro 13" retina
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pokročilé filtrování v gmailu - příkazy

Příspěvek od Jey »

Máš tam zapnutý zřejmě doménový koš (pod nastavením domény a mailů pod ní), který vše zaslané na

*****@domena.koncovka

doručí.

U mně toto lze nastavit v webhostingu domény. (buď je tam doménový koš, nebo vytváříš emaily jednotlivě, jako jednotlivé schránky, dle aktuální potřeby)
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Re: Pokročilé filtrování v gmailu - příkazy

Příspěvek od S.h.I.t. »

1) máš to předpokládám na Google Apps? - pak tedy vypnout doménový koš
2) ano, pokud umíš zadat klasický příkaz na "všechny emaily pro danou adresu" tak ho jen vyneguješ že před adresu dáš znak "-" , tzn bude to
to: -(hl.doména@hl.doména.cz)

a pravidlo "přesuň do koše". ale potřeba to otestovat aby se to opravdu chovalo korektně
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“