Špatný zdroj?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
cypres
Nováček
Nováček

Špatný zdroj?

Příspěvek od cypres »

Zdravím, nevím zda jsem tento dotaz dal do správné sekce, pokud ne, tak se prosím na mě nezlobte...

Můj dotaz se týká této sestavy:

http://www.czc.cz/7gg03sf134glsbausgkpb0uuod/seznam

mám s ní takový menší problém, při zapínání (po asi 3 měsících bez používání) se PC pouze zapne, na monitoru se nic neukáže (monitor stále hledá signál) a pouze několikrát zapípá. Poté se restartuje a celý koloběh běží znovu. Měl jsme za to, že mohl odejít HDD, tak jsem ho zkusil v jiném PC (ne jako hlavni HDD) a na data se normálně dostanu (takže tím to asi není). Z pamětových modulů jsem zkusil používat střídavě pouze jeden (jsou to kitty 2x4gb) a dávat je do různých slotů, přesto se výsledek nedostavil. Pomalu mi docházejí nápady...teda napadl mě zdroj, přeci jenom je tam boxovaný a navíc eurocase roku 2009 (nahrano na něm nekolik stovek tisíců hodin her) a nebo to může být zakladní deska? Před nedávnem jsem snižovali teploty (cca 1 rok zpět) na CPU tím, že jsem boxovaný chladic na CPU vyměnil za nový-výkonější, takže teploty jsem srazil dolů.

Problém s tímto pípáním jsem již v minulosti sporadicky zažil (třebas 1-2x za rok) a vždy jsem to vyresil tim, že stacilo PC rozebrat a znova složit (nechapu jakto, ale vzdy to pak fungovalo). Nyní to jiz nepomaha.

PS: po zapnutí PC se ventilátory v case a na grafice a na CPU normálně rozběhnou...po odpojení case ventilátorů to dělá stále.

Čím to prosím může být? Která komponenta už bude k.o. ? Děkuji

8)
pepanecek5
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Špatný zdroj?

Příspěvek od pepanecek5 »

Kdyby byl špatný zdroj tak by se to ani nerozjelo. To bude deska kááput :(
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Deska / grafika to budou, nic jiného nepřipadá v úvahu vzhledem k popisu problému a vyloučení RAMek.

Zdroj je velmi nepraděpodobný, spíše vyloučený.

Prvně bych si zkusil zapůjčit od kámoše grafiku a tím to rozlouskneš, pokud nepojede ani zapůjčená, tak musíš vyměnit desku.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

O zdroji bych vubec nepochyboval "broken by desing" a nepochybne bude pricinou i nasledkem. Co vsechno znicil zustane ve hvezdach. Obvykle jako prvni znici motherboard, potom gpu a disky. Sem tam to odnesou jeste pameri vsechno v v PCIe slotech.

Nic si nepucuj, nebo mu svym Eurocase znicis komponenty. Ne, jedine co zkusit je poradny zdroj.
Naposledy upravil(a) Spring dne pon 21. črc 2014, 13:39, celkem upraveno 1 x.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

jsem ho zkusil zapnou a udělá píp-píp-píp pak je mala pauza a 8x píp, poté se restartuje a jede to znova. Na základní sesce se rozsvítí hromada diod (zlute-zelene-cervene),ale nevím co znamenají.

tato zakladni deska ma Award bios, ale tady nevidim tento problém v tabulce:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Beep_k%C3%B3d
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Tak zacni scitat skody a vypocitej, kolik jsi usetril srackou od Eurocase. I kdyz tekuta stolice je proti Eurocase porad jeste tvrdak. Ty zdroje nemaji zadne ochrany a jsou schopne zlikvidovat cely pocitac i podpalit byt/dum.

Hledej v manualu desky, tam jsem stavy i beep popsany.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

díval jsem se do manuálu desky a tam není situace 3 + 8 nebo třebas 8 .. je tam pouze :

1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly
Continuous short beeps: Power error

každopádně mám doma starší PC (od pár let :D ), které funguje, tak ze starého zkusím přenést grafiku do novějšího, naopak to nejde, protože ten stary zdroj neutáhne tu ATInu.. hold musím sehnat pa pár kaček pro malou sestru jiný pC :( Každopádně díky všem, kdo prispely s radou.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“