výměna větráčku ve zroji ->> ERROR!!!
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
výměna větráčku ve zroji ->> ERROR!!!
Ahoj,
Můj větrák ve Zdroji (EC350W) je dost hlučnej a chtěl bych ho vyměnit.
Ale vystávají mě tu 3 otázky:
2) přijdu asi o záruku že? (celkem blbé protože mám speciální zdroj na můj case (konektor na LCD a jiný už asi neseženu)
1) kam ho tam zapojím?
3) uchladí to Arctic TCčko?
2) přijdu asi o záruku že? (celkem blbé protože mám speciální zdroj na můj case (konektor na LCD a jiný už asi neseženu)
1) kam ho tam zapojím?
Naposledy upravil(a) james.flashpoint dne úte 16. lis 2004, 17:07, celkem upraveno 1 x.
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna větráčku ve zroji
prijdes o zaruku, pokud v tom zdroji udelas neco co nepujde dat zpet (ustrihnes drat atd)james.flashpoint píše:Ahoj,
1) kam ho tam zapojím?
zapojis ho tam, kde byl ten puvodni
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
takže tam je normálni 3pin konektor? superthool píše:prijdes o zaruku, pokud v tom zdroji udelas neco co nepujde dat zpet (ustrihnes drat atd)james.flashpoint píše:Ahoj,
1) kam ho tam zapojím?
zapojis ho tam, kde byl ten puvodni
a pokud se mi podaří sloupnout tu pečetíví nálepku co?
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nn, to je u zdrojů jen vyjímečný, spíš tam budou jen dva drátky, ale prostě buď na ně hodíš 3pin a v budoucnu to může bejt dobrý pro další výměnu a nebo ustřuhneš na Arctikoj konektor a napájíš to tam...james.flashpoint píše:takže tam je normálni 3pin konektor?
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a zaruka tamtamSleepy.664 píše:Nebo můžeš původní větrák ustřihnout, oddělat konektor u toho novýho a drátky vzájemě sešmodrchat. Pak to zaizoluješ izolepou a je vystaráno, jaképak s tím sraníjames.flashpoint píše:další důvod pořídit si pájku
vetsinou tam byva dvoupin, ale na to znam dobry figl
kup si v gme 3pin samicku a tu dvoupin u zdroje odtrhni (proste vysunes to plastovy z tech dratu... na desce zdroje) vysunes ty zelizka z toho konektoru, co si koupil a das ho tam misto nej a zapojis vetrak na ten tripin.. a kdyby si to chtel reklamovat, tak tam spatky zasunes ten dvoupin a puvodni vetracek
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, sice hezky radíte, ale probíralo se to tu a jinde moc a mockráát...
O záruku přijdeš každopádně... Jakmile přetrhneš nálepku, tak záruka padá.
A navíc: pokud to uděláš jak radil Sleepy, tak taky velice brzo vyhoříš...
(Izolepa za 1/2 roku při teplotách ve zdroji přestane lepit a zkrat je tu hned...)
Pájka je nezbytnou součástí každého PC technika... (+taky neni od věci antistatický náramek... ale stačí zapnutý kabel do zdroje [++u zdroje statická elektřina tolik nenapáchá...])
//TomV : Dobrý je si před hrabáním v PC opláchnout ruce vodou a utřít. Voda na nich nezůstane, ale budou vlhké, a vlhkýma rukama tomu ránu nedáš...
(Izolepa za 1/2 roku při teplotách ve zdroji přestane lepit a zkrat je tu hned...)
Pájka je nezbytnou součástí každého PC technika... (+taky neni od věci antistatický náramek... ale stačí zapnutý kabel do zdroje [++u zdroje statická elektřina tolik nenapáchá...])
//TomV : Dobrý je si před hrabáním v PC opláchnout ruce vodou a utřít. Voda na nich nezůstane, ale budou vlhké, a vlhkýma rukama tomu ránu nedáš...
Naposledy upravil(a) sovicka dne sob 13. lis 2004, 18:22, celkem upraveno 1 x.
Francie ... sladká Francie
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a od ceho je fen?sovicka2001 píše:No, sice hezky radíte, ale probíralo se to tu a jinde moc a mockráát...
Pájka je nezbytnou součástí každého PC technika... (+taky neni od věci antistatický náramek... ale stačí zapnutý kabel do zdroje [++u zdroje statická elektrřina tolik nenapáchá...])
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
kde je pls to gme? linkthool píše:a zaruka tamtamSleepy.664 píše: Nebo můžeš původní větrák ustřihnout, oddělat konektor u toho novýho a drátky vzájemě sešmodrchat. Pak to zaizoluješ izolepou a je vystaráno, jaképak s tím sraní![]()
vetsinou tam byva dvoupin, ale na to znam dobry figl![]()
kup si v gme 3pin samicku a tu dvoupin u zdroje odtrhni (proste vysunes to plastovy z tech dratu... na desce zdroje) vysunes ty zelizka z toho konektoru, co si koupil a das ho tam misto nej a zapojis vetrak na ten tripin.. a kdyby si to chtel reklamovat, tak tam spatky zasunes ten dvoupin a puvodni vetracek
dík
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý

To znam... A nedoporucu ju to, fakt je to hodne nebezpecny, zvlast ve zdroji...Sleepy.664 píše:Já to tak měl asi 3 roky. Je sice pravda, že to lepidlo nějak změnilo konzistenci, ale i tak to drželo (byly tam nasunutý vlastně takový...izolepový válečky, tím lepidlem lehce přichycený)
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tak sem otevrel zdroj a zjistil sem že je tam ten konektor politej nakou stačkou... Tak sem si řek že se na to vyseru, zandal kryt ale:
Kdykoli když zandavám napájecí kabel se site do konektoru na zdroji, začne to vydávat takový divný zvuky (zřejmně jsoucí z toho konektoru) (jako kdyby nekde přeskakoval proud, takový praskání). Vypadá to na zkrat ale nic jsem tam nenašel nevíte co by to mohlo být? PC jsem se stím neodvážil zapnout
Kdykoli když zandavám napájecí kabel se site do konektoru na zdroji, začne to vydávat takový divný zvuky (zřejmně jsoucí z toho konektoru) (jako kdyby nekde přeskakoval proud, takový praskání). Vypadá to na zkrat ale nic jsem tam nenašel nevíte co by to mohlo být? PC jsem se stím neodvážil zapnout
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
U mě stačilo ten zdroj na chvilku odpojit od sítě...james.flashpoint píše:tak sem otevrel zdroj a zjistil sem že je tam ten konektor politej nakou stačkou... Tak sem si řek že se na to vyseru, zandal kryt ale:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to nepomaha dokonce sem od nej dostal peknou pecku (byl zapojenej do site ale byl vypinacem vypnutySleepy.664 píše:U mě stačilo ten zdroj na chvilku odpojit od sítě...james.flashpoint píše:tak sem otevrel zdroj a zjistil sem že je tam ten konektor politej nakou stačkou... Tak sem si řek že se na to vyseru, zandal kryt ale:
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vyndej zdroj ze skrine, (i ze site
) a spoj 4. a 5. pin na kon ektoru do desky... potom napajeciho konektoru dej vetracek (+ do zlutyho a - do cernyho) a zapni zdroj do site... jestli vybuchne, muzes ho jit reklamovat
mel by se rozjet (kdyz spojis 4. a 5. pin, je to jako bys zapl comp) ... pokud se nerozjede tak.. 
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
a jak poznám 4 a5 pin?thool píše:vyndej zdroj ze skrine, (i ze site) a spoj 4. a 5. pin na kon ektoru do desky... potom napajeciho konektoru dej vetracek (+ do zlutyho a - do cernyho) a zapni zdroj do site... jestli vybuchne, muzes ho jit reklamovat
mel by se rozjet (kdyz spojis 4. a 5. pin, je to jako bys zapl comp) ... pokud se nerozjede tak..
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prostě zelenej a černej drát...james.flashpoint píše:a jak poznám 4 a5 pin?thool píše:vyndej zdroj ze skrine, (i ze site) a spoj 4. a 5. pin na kon ektoru do desky... potom napajeciho konektoru dej vetracek (+ do zlutyho a - do cernyho) a zapni zdroj do site... jestli vybuchne, muzes ho jit reklamovat
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou