Ahoj, v počítači jsem měl Procesor: AMD Athlon II X2 270 3.40GHz procesor jsem upgradoval na AMD Phenom II X4 945 ale win 7 mi stále píše že mam jen 2 Jádra
Spusť msconfig (Win+R > msconfig) a zkontroluj, zda se z nějakého důvodu nenastavilo omezení počtu "procesorů" (Spuštění počítače > Upřesnit možnosti > Počet procesorů).
Ona by se po každé větší změně hardweru měla dělat nová instalace OS... taky sem měnil z X2 7450 na FX-6300 a měl stejný problém a vyřešila to až reinstalace OS..
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
r34ktor díky už to ukazuje a funguje správně
vím že to do teto sekce nepatří ale mam 8 gb ram deska podporuje take 8gb nejde to nejak upravit na přidání ram sloty jsou volné !!
Limit desky je 32 GB, mělo by to jít.
Můžeš zkusit aktualizovat BIOS a prohodit sloty kitů (do těch slotů, kde máš teď čtyřky dát dvojky, jen s nima nabootovat, pak vypnout, přidat čtyřky a zkusit).
Co je to za paměti? V případě mixování modulů s různými parametry je třeba osadit nejhorší do prvního slotu, nebo nabootovat s jedním, patřičně upravit parametry v BIOSu, a pak přidat další.