Ahoj,
chtěl bych upgradovat starý PC viz
MB: MSI K8N NEO4-F (MS-7125)
CPU: amd athlon 64 3000+
RAM: 2x512 MB 400Mhz CL3 A-Data
Spuštění prohlížeče trvfá na WIN7 neskutečně dlouho, stejně jako jakékoliv jiné základní operace. Samotná práce v Chromu či Firefoxu je neskutečně pomalá..
Proto bych chtěl upgradnout alespoň RAM, protože na WIN7 je 1gb docela málo.
Stačil k výraznému nárůstu výkonu v základních operacích (prohlížeč, word) upgrade na 2GB?
Tzn. že bych koupil 2x1GB.
Ještě dotaz, jestli nevíte kde ddr paměti koupit nejlevněji. Většinou je mají okolo 1500Kč, což se mi zdá docela dost..
Děkuju!
upgrade RAM ve starém PC
- cubbins
- Začátečník
-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: upgrade RAM ve starém PC
ne. Resp občas v některejch situacích ano, ale nevyplácí se to.
Tvůj největší problém je slabé CPU a nepodpora akcelerace dnešních 2D prvnků v prohlížeči tvym GPU a jeho driverem. I kdyby si ta měl nekonečno ram dnešní net na tomhle stroji pohodlně prohlížet nepůjde, videa a streamy si krom hodně nízké kvality nepustíš, atd.
Tvůj největší problém je slabé CPU a nepodpora akcelerace dnešních 2D prvnků v prohlížeči tvym GPU a jeho driverem. I kdyby si ta měl nekonečno ram dnešní net na tomhle stroji pohodlně prohlížet nepůjde, videa a streamy si krom hodně nízké kvality nepustíš, atd.
- cubbins
- Začátečník
-
Díky, takže jakýkoliv upgrade nemá asi smysl..
Mě bylo právě divný, že před X lety na Windows XP šlapal prohlížeč i video v poho, před pár lety to docela šlo i na Windos 7 a v posledním roce se to nedá..
Mě bylo právě divný, že před X lety na Windows XP šlapal prohlížeč i video v poho, před pár lety to docela šlo i na Windos 7 a v posledním roce se to nedá..
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano protže web se změnil. Před 15 lety by ti šlapal web skvěle na pentiu 1... dnes je všude tuna naeoptimalizovaného HTML a flash kódu, tzn taktostarej Pc se tím prostě zadáví.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Hlavně je rozdíl mezi starými a novými prohlížeči. Dříve si Firefox bral jen pár MB paměti. Aktuálně mi FF zabírá 0,5 - 1,5GB.
Flash se dá v prohlížeči volitelně vypnout nebo použít FlashBlock.
Flash se dá v prohlížeči volitelně vypnout nebo použít FlashBlock.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).