Upgrade PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
chaoz
Nováček
Nováček

Upgrade PC

Příspěvek od chaoz »

Zdravím, po delší době plánuju výměnu železa.

Momentálně mám i5-750@3,5GHz patice 1156 lynfield (4jádro 1. generace)
asus p7p55d-E
4x2Gb kingston ddr3 1600mhz
msi GTX 970 gaming 4g
asus xonar Dx
2x ssd, 1x sata
chladí to noctuna NH-D15 a vše to je ve skříni fractal design R4.

Objednané mám
i7-6700k
ASUS Z170 PRO GAMING, Intel Z170, 1151, ATX
Kingston HyperX Fury 32GB (KIT 4x8GB) 2666MHz DDR4 CL15
ENERMAX Platimax EPM600AWT 600W Platinum
grafika, disky, chladič a skříň bude původní.

Původně jsem měl objedanej jinej zdroj, ale po blízkém prozkoumání nepodporoval c6&c7 state, takže jsem ho vyměnil za tento enermax.
Neplánuji SLI, max. upgrade graf. karty za lepší, tudíž předpokládám že zdroj by to měl v pohodě utáhnout.
Procák chci nataktovat asi na 4.6GHz, nebo co to půjde.

Chci akorát poradit s pamětí, ty co tam mám objednané jsou single rank, zas na druhou stranu jejich kapacita je 32Gb. Otázka je, jestli je lepší vzít tyto, a nebo vzít 2x8Gb CRUCIAL které jsou dual rank, ale jedou "jen" na 2400mhz. Samo vím že se každá paměť dá přetočit, otázka je jen jak hodně se projeví dual rank vs single rank na této platformě. Našel jsem pár článků na netu včetně testu na pctuningu ale rád bych to řešil tady individuálně.

Pc je určené převážně na hry

Díkas

ps: zapomněl jsem napsat že to mám objednané na softcom.cz, a chtěl bych celou objednávku odtuď. Momentálně čekám na procesor, takže bych si ty paměti mohl ještě nejspíš bez problému změnit.
Naposledy upravil(a) chaoz dne pon 5. říj 2015, 13:24, celkem upraveno 1 x.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade PC

Příspěvek od Natural »

Ahoj,
vyber je dobry podle me.. Na pameti bych zas tak moc ohled nebral a vzal nejake za dobrou cenu, protoze vykon navic ti nepridaji. Co jsem se dival na nabidku, tak moc za nizsi frekvence neusetris, takze to tak muze zustat.
Ale IDE disk do z170 uz nedas. Takze ho nejspis budes muset vymenit.
chaoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaoz »

Díkas za odpověď, také si myslím že paměti už nemají takový vliv na celkový výkon sestavy. Patrné to bude asi jen v syntetických benchmarcích, a v reálu to poznat asi moc není. Já ještě koukal na ty A- datahttp://www.softcom.cz/eshop/a-data-xpg- ... 55810.html, které mají o dost nižší latence, než ostatní paměti. Ale zůstanu tedy u toho 32gb kitu kingstonů se single rankem.
Jinak s tím IDE diskem jsem se přepsal, samo tam má být SATA.
Ještě jednou dík, objednávku tedy nechám tak jak je, zaplacené to už mám,a teď jen počkat až se naskladněj ty skylake procáky.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Pod D15 potrebujes myslim pameti s nizkym chladicem, takze s tema adata si nepomuzes.
chaoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaoz »

No D14 je s nima kompaktibilní, takže D15 by měla být také + dá se ten větráček posunout nahoru pokuď by tam byla kolize, což asi nebude.
http://www.technologyx.com/featured/ada ... ry-review/ tady píšou že to nedělá problém. No tak jak :) mám to změnit na ty 2x8gb a-data a nebo nechat 4x8gb kinstony ? Jestli výkon a kvalita paměti v celkovým výsledku nehraje roli, tak bych teda zůstal u těch 32gb. Víc paměti se hodí vždy.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
chaoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaoz »

No s tím odkazem jsi mě teda dostal, páč to je stejná pamět jako jsem si vybral já. Jenže u softcomu píšou single rank, a na czc dual rank. http://www.softcom.cz/eshop/kingston-hy ... 60728.html
8gb moduly by snad všechny měly být dual rank a nejspíš se jim na webu vloudila chybička (ctrl+c ctrl+v infa se 4gb moduly). Takže to vypadá že jsem to tu zakládal zbytečně, a výsledné paměti budou opravdu dual rank.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

jsou to obycejne ramky v balicku po ctyrech kusech, kdyby si kazdou z nich koupil zvlast tak budou uplne stejne, jestli je nekde v eshopu napsano signle/dual rank, je uplne jedno, neznamena to vubec nic
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
chaoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaoz »

Ještě se chci optat na jednu věc, poněvadž to opravdu nikde na internetu nemůžu najít.
Jak je řešeno dekódování hevc/h.265 když tam budu mít osazenou diskrétní grafiku gtx970 a monitor bude napojen přes DP do grafiky. Dá se nechat Intel® HD Graphics 530 zapnutá společně s gtx 970, kde dekódování bude probíhat na integrované grafice a ta pak obraz nějak pošle přes gtx 970 do monitoru ?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“