Nový router: žádost o radu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nový router: žádost o radu

Příspěvek od Jeltík »

Zdravím, pořídil jsem si internet přes optiku a zjistil, že můj router nestíhá plnou rychlost 60Mbit/s, ale jen 30 Mbit, což je dost limitující. Hledám tedy router, který zvládne bez problémů aspoň 50 Mbit/s, nepotřebuju extrémní dosah ani sílu signálu, svůj NTB mám připojený přes kabel a na mobilu a jiných zařízeních mít plnou rychlost nepotřebuju. Cenově bych se chtěl vejít do 2000 Kč, ale nebráním se i lehce vyšší ceně.
Co jsem zatím hledal, tak by nemusel být špatný tenhle netgear?
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový router: žádost o radu

Příspěvek od Salamander »

Nemam moc v lasce routery s integrovanyma antenama, ale i tak myslim ze ten Netgear bude v pohode.

Za sebe bych jeste doporucil http://www.czc.cz/tp-link-tl-wdr4300/109829/produkt nebo vyborny Archer C5 http://www.czc.cz/tp-link-archer-c5/157318/produkt ktery je ale bohuzel krapet drazsi.

Nejaky piskuntalie typu Mikrotik RouterBoard/Ubiquiti EdgeRouter + AP v tehle cenove a uzivatelske kategorii asi nema vyznam :D

EDIT: koukam ze ten Archer se da poridit o par stovek levneji kdyz trosku pohledas.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Děkuju za reakci, slovnímu spojení "Nejaky piskuntalie typu Mikrotik RouterBoard/Ubiquiti EdgeRouter + AP" jsem moc nerozumněl, takže asi ne. :-D
Bezanténový router jsem vybral, protože mi moc nezáleží na okolním pokrytí, zvládne ten Netgear plnou rychlost mýho připojení? Teoretická rychlost je sice hezká, ale... U TPlinku lidi dost brečí na SW, je to pořád taková trága?
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

No, ja pouzivam TP-Linky prave uz jenom jako AP, ne jako Router, a celkem to jde, ale je to potreba tak jednou za 4 mesice restartovat, protoze se treba nechce slinkovat s notebookem apod. Proto planuju poridit Unify od Ubiquiti.
Jo, a odjakziva nefunguje HW NAT + VOIP.

Ten Netgear to urcite zvladne, jestli ti staci integrovane anteny tak do nej bez, chybu tim rozhodne neudelas.
Jen na nem nerozjedes OpenWrt, ale pokud nevis o co jde, asi te to nemusi az tak mrzet.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Ja pouzivam uz nejaky ten patek: https://www.alza.cz/tp-link-tl-wr1043nd-d515738.htm
A jsem spokojen. UPC net 120/20 to tahalo 125/22 bez problemu.

Proste hledej router co ma 1gb porty.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ok, fakt moc děkuju. :-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“