Skylake a zdroj?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Kokin
Začátečník
Začátečník

Skylake a zdroj?

Příspěvek od Kokin »

Koupil jsem si skylake a zjistil jsem ze muj nekolik let starej 600W zdroj s tim ma problem, počítač se vůbec nezapne. Ted jsem se dozvedel ze to muze bejt kvuli tomutu (zdroj je normalne funkci se starym core2quad):
http://www.corsair.com/en-us/blog/2015/ ... ake_primer
Way back when the Intel Core i7-4770K and its kin first launched, there was some concern over power supply compatibility. Specifically, these processors added additional low power sleep states that could cause trouble with some power supplies. The new processors inherit these sleep states and the complications therein.

The overwhelming majority of our power supplies support these sleep states without issue. However, users with our entry-level CX (600W and below) and VS series power supplies will need to disable them in BIOS
Problem je jak se pozna zdroj kterej bude fungovat, kdyz i novy zdroje s tim maji porad problem.

A jeste jedna otazka, je treba 600W zdroj? Mam k tomu radeon r290x.
Na druhym pc mam i5-2500 + gf970 a 500W zdroj to utahne.
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Skylake a zdroj?

Příspěvek od Znedlob »

Na stock takty by problem byt nemel. Tam by stacil ten 500W. Ovšem kdyby si to chtěl pretocit tak ta 290X společně s i7kou budou papat dost.

Problem bude jinde a ne ve sleep states. Tam by byl problem az v nečinnosti. Kazdopadne se tyhle "ficury" daji vypnout v BIOSu. Mas spravne zapojenou kabeláž? Asi bych koupil Seasonic min. 500W. Nevim ale jestli jsou tyhle SS uz připravené na SL a HW.
Kokin
Začátečník
Začátečník

Re: Skylake a zdroj?

Příspěvek od Kokin »

Nevim kde je problem...nebyl jsem schopnej to zprovoznit, tak jsem to odnesl do alzy a ted mi volali ze prej nefunguje zdroj a ze s jinym to jde. Tak nevim co by to bylo, ten zdroj fungoval na ty stary sestave v pohode, tak leda ze by se rozbil cestou do alzy.

Pochybuju ze bych to spatne zapojil, kontroloval jsem to snad 20x, navic to nedelam poprvy. Tam snad ani nejde nic spatne zapojit :) A vzhledem k tomu ze vsechny komponenty funguji tak musi byt neco spatne se zdrojem.

Navic jsem to vezl do alzy jeste tejden predtim, protoze jsem myslel ze ta nova deska co jsem k tomu koupil nefunguje a nechal jsem si to zapojeni pro jistotu zkontrolovat jejich technikem, jestli to je fakt dobre zapojeny a rikal ze jo. Tam mohl byt jedine spatne zapojeny pwr+- co vede k tlacitku kterym se zapina pc, ale na to bych vsadil svuj zivot ze to je dobre, to jsem kontroloval snad 100x :D
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“