Větráky v Fractal D. Define R4 / Nanoxia Deep Silence

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
nas
Začátečník
Začátečník

Větráky v Fractal D. Define R4 / Nanoxia Deep Silence

Příspěvek od nas »

Zdravím,

chtěl jsem si do aktuální skříně pořídit nový větráky a regulátor otáček, ale nakonec jsem se rozhodl koupit rovnou úplně novou skříň. Volba padla na Fractal D. Define R4 nebo Nanoxia Deep Silence (3 nebo 4). Jsou si dost podobné (kvalita, odhlučnění, regulátor otáček vepředu pod dvířkama). Aktuálně jsou i za podobnou cenu.

Zajímalo by mě ale, jakou máte zkušenost s větrákama, co se k nim dávají. Našel jsem X recenzí a testů a názory se různí. Někdo říká, že jsou kvalitní a tichý, někdo zas, že průměr a někdo hodnotí na skříních negativně právě jen větráky.

Co vy a vaše zkušenosti? Jinak - přikláním se spíš k Fractalu, tak by mě zajímala zkušenost hlavně s jejich fanama.

Díky
pawiel
Nováček
Nováček

Re: Větráky v Fractal D. Define R4 / Nanoxia Deep Silence

Příspěvek od pawiel »

Minuly rok o takomto case som skladal novu zostavu, bednu som si vybral ds3. Ked su fany zregulovane na minimum takmer ich nepocut. Avsak asi 3 mesiace dozadu som si vsimol, ze pri vyssich otackach sa z jednoho predneho fanu ozyvaju nepekne zvuky (lozisko?). Akonahle uberem otacky zvuk zmizne.

https://www.youtube.com/watch?v=3w5nv0OVN58
Sythini
Nováček
Nováček

Re: Větráky v Fractal D. Define R4 / Nanoxia Deep Silence

Příspěvek od Sythini »

Vlastním FD R4 a ty základní větráky jsem nemohl poslouchat. Doporučil bych výměnu alespoň za AC F14 :) Teď tam mám jenom větráky Noctua NF-A14 a to je úplně jinej klid.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“