Sluchadla nejspíše pod stromek

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sluchadla nejspíše pod stromek

Příspěvek od Michal86 »

Ahoj, tak nějak mě potkalo něco v co jsem doufal že mě nějakou dobu nepotká. Malej mi u PC běžně tahá za kabel od sluchátek a teď během hraní jsem zjistil praskání v reproduktorech sluchátek. Je to nepravidelné. Nejčastěji když někdo mluví ve hře, na TS pak i z ničeho nic. Sluchátka mám Logitech G430. Zkoušel jsem vypnout surround 7.1 a dělá to taky, zkoušel jsem je odpojit, zapojit, dělá to stále. Předpokládám že sluchátka půjdou do sluchátkového nebe.

Proto jsem začal pátrat nad něčím k Vánocům. Jsem celkem náročný uživatel, hudbu moc neposlouchám, spíše hraju hry, vyjímečně nějaká hudba na youtube. Požadavky jsou uzavřená sluchátka z důvodu rušení okolního prostředí. Dále nechci regulátor hlasitosti na kabelu, mám s tím špatné zkušenosti. Většinou mi sluchátka umřeli právě kvůli regulaci hlasitosti. Co se týče sluchátek, ta nemusí mít zabudovaný mikrofon. (nebudu si hrát na to že si koupím Gaming sluchátka abych byl king) Jde mi o kvalitu. Dále bych uvítal, aby se daly měnit jednotlivé komponenty. Umře náušník, nebo kabel, tak ať o jde vyměnit. Když budou trošku těžší, ale odolné, také nevadí. Cenová hranice je cca 4000,- Každopádně pokud mi někdo řekne hele tyhle za 5500,- koupíš a budeš je mít třeba 10 let, tak bych i tuto možnost zvážil.

Takže abych to shrnul:

limit cca 4000
mikrofon - není vyžadován, pokud bude bude to plus
nechci regulátor hlasitosti na kabelu
chci aby šly měnit komponenty (náušník, kabel)

Co jsem tak nějak zběžně koukal, tak se mi líbily (edit):

https://www.czc.cz/audio-technica-ath-m ... Gwod0YMD4A

http://www.sluchatka.net/beyerdynamic-custom-one-pro/

U těchto výše uvedených jsem ještě nezkoumal ty moje požadavky, na tyto sluchátka už jsem koukal dříve. Respektive mi byly ath m50 doporučeny. Zvuková karta je na desce - MSI GAMING M7. Tuším že je to Realtec AC1150 s nějakým nahimic boostem či co. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Michal86 dne pon 31. říj 2016, 08:04, celkem upraveno 2 x.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchadla nejspíše pod stromek

Příspěvek od Orbithek »

Ahoj, za ty peníze a uzavřené se mi líbí i tyhle i s tvými požadavky : http://www.sluchatka.net/beyerdynamic-custom-one-pro/
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Nazdar orbi, mrknu na to.
Fidor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fidor »

ty Beyerdynamic Custom One Pro maj výhodu, že k nim lze dokoupit kabel s mikrofonem a je z toho headset
https://www.muziker.cz/beyerdynamic-cus ... adset-gear

Jinak z těch co jsi uvedl ti doporučím navštívit https://www.audigo.cz/ (v Praze a Brně pokud budeš mít cestu) kde můžeš obrovské množství sluchátek vyzkoušet a poslechnout.

Jinak ty ATH-m50x jsou uzavřená a Sennheiser HD 558 zase otevřená, takže pozor na to, jsou to dosti rozdílná sluchátka kde ty ATH více tlumí okolní hluk a mají více basů, kdežto ty Sennheiser jsou naopak takové vzdušnější (basů stále dostatek), méně tlumí okolní hluk a za mě určitě pohodlnější :)

Všechny ze zmiňovaných výše ti 10 let vydrží ale ty ATH a Beyerdynamic jsou robusnější/odolnější konstrukce než ty Sennheisery.
AMD Ryzen 5 5600x; NH-D15S; Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 8Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; Samsung C27FG73 (144hz); Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic 4.0. - PS4 slim 2TB -.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Fidor - ahoj, děkuji za to že jsi přidal něco k diskuzi. Určitě budu sluchátka chtít uzavřená, která budou více tlumit okolní zvuk. Mám PC na takovém dost zvláštním místě a je kolem mě docela provoz, takže uzavřená sluchátka uvítám. Budu se tedy více soustředit na ty ATH-m50x a nebo Beyerdynamic Custom One Pro. Ještě jsem viděl ty samé s přídomkem plus, to je něco navíc? Mrknu ještě na ten tvůj odkaz, jestli to tam jde poskládat i jako head set. Pokud to bude za rozumné peníze, mohlo by to být zajímavé. Nic jiného v podobné cenové relaci nemá smysl?

edit:
Ať už vyberu jakákoliv sluchátka, má smysl je používat na onboard zvukovce? Případně jakou zvolit alternativu - zvuková karta / DAC. Díky.

EDIT2:
Tak manželka mi chtěla udělat radost. Zhruba 14 dní zpět jsem jí říkal že nevím čím bych si udělal radost a měl jsem otevřenou stránku kde byly Senheiser HD 558. Teď jsem se tedy dozvěděl že jsou spíše otevřené než uzavřené, tak nevím jestli sluchátka přebírat. Dnes přijdou a měly být pro mě k vánocům. :D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak bych je vyzkoušel, pripadne je pak vrátíš do 14 dní, lepší než to nepřebírat a zas nevědět nic ;) jinak slušný zesilovač smysl má, potřebuješ ale i dac, to už jsou pak celkem vysake výdaje chtít nějaký nadprůměr. Tzn hledal bych nejakej DAC se zesikem v jednom, oblíbené jsou třeba Filo malé krabičky co fungují i jako mp3... Ale já jsme spíš na ty nekombinovane dospělé přístroje.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Nakonec jsme to neprevzali z důvodu toho, že jsou otevřená. Vezmu asi ty audiotechnika, pokud se neobjeví lepší. Na ten DAC se ještě podívám. To co jsi nabízel ty je 2v1?

Edit:

Nějak mi to nedalo a zapojil jsem sluchátka přes 3,5 Jack do telefonu a ejhle, oni nepraskaji. Nemůže být chyba v pc ve zvukovce? Případně nějaká kolize ovladačů? Bohužel to teď do čtvrtka nemůžu vyzkoušet, nemám ddr4 :-) asi vezmu sluchátka ještě k jinému pc a provedu testy. Pokud by byly ok, nákup bych ještě zvážil.

Edit 2:
Tak čím dál tim více koukám na recenze a pročítám různá fóra, tak jsem nejistej ohledně Audio Technica. Nejen že si nejsem jistý jestli budou to pravé ořechové pro mě, ale vůbec nevím jestli bude zvukovka na desce stačit. Někdo píše že hrají super už v základu, někdo že je zase potřeba zesilovač DAC. Tak jsem se v tom hezky pěkně zamotal. Doufám že až mi přijdou paměti, ty moje sluchátka rozchodím, abych měl ještě čas na přemýšlení. Při nejhorším nasadím Senheiser HD 201, které se mi tu válí.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Nevím jestli si četl tu mini recenzi u těch sluchátek?
Hlavní vlastnosti vč. našeho komentáře:
Přizpůsobení zvukového charakteru - 4 profily od analytického zvuku do velmi hutného basu. Funguje opravdu velmi dobře.
Přizpůsobení zvukové izolace - lze měnit míru uzavřenosti sluchátek. Tady naopak absolutně žádný rozdíl v množství izolace nepozoruji. Tohle považuji spíše za marketingový blábol
Extrémně efektivní měniče s impedancí 16ohm. Uplně nový měnič, membrána z nejlehčích na světě. Vysoký výkon při zachování absolutní čistoty zvuku. Hrají opravdu skvěle! (o mnoha uzavřených sluchátkách bych to neřekl)
Budou hrát dobře s jakýmkoli zdrojem zvuku (vč. mobilu a tabletu). +1
Velmi odolná konstrukce, ocelový hlavový most. Kovová konstrukce je přesně věc, proč mám Beyerdynamic dlouhodobě rád. Jsou opravdu bytelná a přitom pohodlná a malá.
Odpojitelný kabel (mnoho druhů kabelů na výběr vč. kabelů s headsetem).
Vyměnitelné součástky umožňují vlastní design/vzhled.
Vyměnitelné náušníky a molitan hl. mostu.
Téměř jakákoli součástka je snadno vyměnitelná - máte jistotu, že sluchátka bude možné i v budoucnu snadno servisovat.
Vyrobeno v Německu
verze "PLUS" má v balení navíc druhý kabel s headsetem a 16 barevných vzorů na sluchátka.
Jinak dělají i zápujčku sluchátek ( i více kusů ) nebo si nechej přímo od nich poradit - fakt se vyznají :)
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Počkám ještě až zprovozním PC jestli rozchodím ty stará. Pokud budou funkční tak asi ještě chvilku počkám a budu vybírat. Každopádně ve finále budou tato:
http://www.sluchatka.net/audio-technica-ath-m50/
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Michal86 píše:Počkám ještě až zprovozním PC jestli rozchodím ty stará. Pokud budou funkční tak asi ještě chvilku počkám a budu vybírat. Každopádně ve finále budou tato:
http://www.sluchatka.net/audio-technica-ath-m50/
edit:
Zvuková karta na základní desce by měla mít "zabudovaný dvojitý sluchátkový předzesilovač poskytne studiovou kvalitu zvuku i pro profi sluchátka s impedancí až 600 Ω" Tak v případě koupě nových sluchátek nebude problém s tím, že by deska "nenakrmila" jedny z těch výše uvedených.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Nejde o kvantitu ale kvalitu, s nějakým DACem nebo lepší zvukovkou to samosebou bude hrát lépe.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Otázka co je lepší zvukovka, je to něco do 2000,- a nebo by člověk musel přitlačit?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Koukni po bazarech, občas se dá za ten peníz koupit Xonar STI / STX, nebo rovnou nějakej ten DAC s optikou nebo USB, to pak má výhodu v přenositelnosti jinam..
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

čistě Xonar, Creative už je dead?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak já třeba SB Z mám, důvodem nebyl lepší zvuk proti předešlému Phoebusu, ale fakt že na phoebus nebyli w10 drivery a mělo to hnusnej zvuk a já nechtěl čekat než vydají opravu, teď už je asi stáhnutelná, mě je to fuk, já už to vyměnil a přes SB mě jedou jen bedny, sluchátka mám přes Cambridge Audio DACmagic + zesilovač Schiit Lyr.

STX je fajn, zvukově bude určitě lepší jak cokoliv od SB..
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Když seženu stereo receiver onkyo tx-8030, pomůžu si nebo ne? Vím že to není sluchátkový zesilovač nicméně se mi líbí že lze připojit repro. Nevím jak je na tom sluchátkový výstup. Zatím mám Info od Pkbo že si nepomůžu. Může k tomu někdo další něco říci?
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Mel by sis ujasnit, co vlastne chces... Nahradit sluchatka zesilovacem, protoze se k nemu daji pripojit bedny, jen tak neko nevykouma...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Bral jsem to jako bonus do budoucna. Mám ve sklepě reproduktory, které by se daly připojit. Šlo mi o to, jestli si polepsim oproti stávajícímu řešení. Tzn bude mít tento zesilovač lepší sluchátkový výstup než zvuková karta?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Ne, na sluchátka prostě potřebuješ sluchátkový zesík + DAC pokud chceš nějakou lepší kvalitu.
Tohle ti nevyřeší nic, taky nevím kam by jsi to chtěl zapojit..
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Jelikož tento typ nemá optiku, domníval jsem se že normálně přes Jacka s redukcí na CINCH. Takhle mám jeden kabel do notesu napojený na genius HT 5.1 v práci. Nejdříve vyberu nějaká ta sluchadla a pak budu řešit to "zařízení". Díky ještě jednou za konzultaci.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“