Optoma HD142x a pár dotazů

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
petsild
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03. črc 2012
Bydliště: Praha 10

Optoma HD142x a pár dotazů

Příspěvek od petsild »

Ahoj,
chtěl bych se zeptat zkušených uživatelů... v manuálu pro Optomu HD142x je uvedeno, že v nastavení lampy je možno přepnout do Eco+ režimu, což by mohlo lampě prodloužit život na 10tis hodin provozu.
Jenže tam je pouze Eco bez plus, je to nějaká kachna či chyba v manuálu, nebo pro US trh je spešl firmware kde se to dá změnit.

Ještě mám dotaz ohledně 3D režimu, který disponuje až 144Hz a to je další záhada, která není nikde vysvětlena jak vlastně funguje pouze: 1080p@24hz will run in 144Hz. Má někdo prosím vysvětlení jak to funguje?

Ještě mě napadlo jestli by šlo těch brutálních 144Hz nějak vynutit normálně a využít to v praxi na nějaké gamese, děkuji za odpovědi hoj. Pet
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 18. pro 2004
Bydliště: Horní Suchá

Re: Optoma HD142x a pár dotazů

Příspěvek od SS_Rambo »

Co se týká Eco+ tak nejlíp když napíšeš na podporu ;)

Těch 144hz pro 3D je frekvence kterou se přepínají brýle. Respketive to 3D pak funguej tak, že Ti zatmavuje vždy jedno oko. A to je právě frekvece přepínání těch brýli...
Postupné stereoskopické zobrazování dílčích obrazů se zatemňováním (Eclipse Method)
Dílčí obrazy, snímané posunutými kamerami, jsou zobrazovány na zobrazovači nebo promítány na projekční plochu postupně. Jejich sled může být totožný např. s periodou půlsnímků. Pro snížení zkreslení v případě sekvencí snímků s rychlou změnou obsahu je vhodné periodu střídání zkrátit – např. použitím 100 Hz rozkladu. Luminofory zobrazovače (zejména zelený), případně použitá projekční plocha, nesmí ze stejného důvodu vykazovat dlouhý dosvit. I v tomto případě je nutno použít pozorovací brýle. Průzory levého a pravého oka se postupně zatemňují a otvírají synchronně se střídáním dílčích obrazů. Potřebný synchronizační signál je obvykle vysílán v pásmu IR záření, což může prakticky omezit pozorovací prostor a počet diváků. Technickou realizaci lze zajistit např. brýlemi s přepínanými LCD (angl. LCD SH Shutter Glasses). U této verze je pozorovací úhel větší.

Zdroj: http://www.digizone.cz/clanky/trojrozme ... -televize/
Tím pádem k tvému dpotazu, vynutit to nepůjde protože to není frekvence zobrazovaní toho projektoru...
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Odpovědět

Zpět na „Projektory“