Disk nejde jako master

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Intelman
Začátečník
Začátečník

Disk nejde jako master

Příspěvek od Intelman »

Mám menší problém z diskem. Je to nějakej starší WD okolo 1 GB. Když jsem ho asi před půl rokem zapojoval, tak fungoval normálně. Lamy ale zkoušely připojovat jiný disky, další CD-ROM a nevím co ještě a tenhle daly do druhýho PC. Výsledek byl ten, že nešlo ani jedno a tak si přišly pro radu. Po pojmech jako primary, secondary, master, slave a jumper mi to dnes raději přinesly, abych to zapojil tak, jak jsem to udělal původně a přidal jednu CD-ROM. Všchno je v pohodě až na ten disk. Když ho připojím konec kšandy, která je v pořádku, protože jinej disk funguje bez problémů, jako master a jumper nastavím taky na master, tak ho PC vůbec nenajde, stejně tak ani uprostřed. Když nastavím jumper na slave, tak ho na obou konektorech najde jako slave v pohodě, ale stejně tak ho na obou konektorech najde jako slave i v případě, když nastavím jumper na cable select. Jen dodám, že je to stejné na primary i secondary a že je na kšandě single. Kde může být problém.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

U disku WD je jeste nastaveni disku na SINGLE. MASTER muzes mit nastaveny jenom kdyz mas na ksande jeste SLAVE, jinak musis dat SINGLE. Neboli u WD se MASTER nerovna SINGLE:
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Briketa píše:U disku WD je jeste nastaveni disku na SINGLE. MASTER muzes mit nastaveny jenom kdyz mas na ksande jeste SLAVE, jinak musis dat SINGLE. Neboli u WD se MASTER nerovna SINGLE:
To vím, ale tenhle to ještě nemá. Má jenom MA/SL/CS a master or single drive tam ještě není.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus ten jumper uplne vytahnout, single vetsinou nebyva na desce oznaceny...
napis sem typove oznaceni disku, at tu jen tak nehadame...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Dony píše:zkus ten jumper uplne vytahnout, single vetsinou nebyva na desce oznaceny...
napis sem typove oznaceni disku, at tu jen tak nehadame...
Tak jsem ho připojil bez jumperu a taky nic. Nastavil jsem ho tedy na slave a zkusil instalovat Windows. Format v pohodě, ale hned na začátku instalace se to při pokusu kontroly registru systému zasekne a pomůže jen tvrdej restart. Z lam dnes vylezlo, že ho připojily ke zdroji, na kterým už jeden disk odešel a to viditelně, prý se zajiskřilo u napájecího konektoru.
Takže asi vyřešeno s tím, že je ten disk poškozenej.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“