"Letokruhy" na DVD jsou v pořádku ???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ZnuGy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
"Letokruhy" na DVD jsou v pořádku ???
Zdravim všechny.
koupil jsem si NEC 3520A a při pálení mi dělá "letokruhy" na médiu. Jsou tam tak 4 přitom vypalovačka vypaluje pořád stejnoměrně, nijak nekolísá rychlost vypalování. Už mi to udělalo u třech DVD a na každym sou ty kruhy jiný ( jiný počet a jiná šířka ). Co jsem koukal na ostatní vypálené média na jiných palírnách, tak jsou od začátku až do konce stejné, žádné pruhy.
Pálim :
8x na média SONY 08D1 ( 1x-8x )
Nero 6.6.0.6 a Clone DVD 2
Vypalovačka je jako sekundární master
Za každou radu děkuji
koupil jsem si NEC 3520A a při pálení mi dělá "letokruhy" na médiu. Jsou tam tak 4 přitom vypalovačka vypaluje pořád stejnoměrně, nijak nekolísá rychlost vypalování. Už mi to udělalo u třech DVD a na každym sou ty kruhy jiný ( jiný počet a jiná šířka ). Co jsem koukal na ostatní vypálené média na jiných palírnách, tak jsou od začátku až do konce stejné, žádné pruhy.
Pálim :
8x na média SONY 08D1 ( 1x-8x )
Nero 6.6.0.6 a Clone DVD 2
Vypalovačka je jako sekundární master
Za každou radu děkuji
- Standa99
- Začátečník

-
Pokud nemas v Neru aktivovanou funkci "aktualni rychlosti" pri paleni, tak ukazuje neustale tu navolenou a vypada to, ze se behem paleni nemeni. Staci nekde vyhledat a zanest do registru.
Je ale zajimave, ze mas ty "letokruhy" ctyri, u me zacina na 6x rychlosti a po cca 10% media prejde na 8x, coz jsou dva "letokruhy".
Je ale zajimave, ze mas ty "letokruhy" ctyri, u me zacina na 6x rychlosti a po cca 10% media prejde na 8x, coz jsou dva "letokruhy".
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- ZnuGy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tady se něco podobného už jednou stalo: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ight=kruhy
Bathory
- ZnuGy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám těď doma na zkoušku 3520 a žádné letokruhy nedělá ani při přechodech na jiné rychlosti navíc na Sony DVD-R 8x mi až pálí 16x a ve velmi dobré kvalitě.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Těžko posoudit, jestli to je něco jiného, tady v postu Mrazíka narazíš na to samý. No, jeden tomu říkáte letokruh, další duhový kola nebo dokonce prstence.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22644
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22644
Bathory
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to mi ani neříkej že je to normální měl jsem LG4120,4082,4160 Pioneer W58D,W58G Nec 2500A,3500A i nějaký Lite On a teď mám pujčenou 3520A a ani jedna nedělá žádný kruhy a navíc ještě nečitelné jak zakladatel threadu píše a to jsem pálil na DVD-R Sony 16x a tam by teda těch kruhů muselo být požehnaně.To normální není tomu věř i když mění vypalovačka rychlost tak by to na mediu nemnělo byt poznat.I klasické palírny,měnily rychlost a nikdy tam nic takového nebylo.Navíc kolikrát y rychlost vypalování zase klesne z 12x na 8x atd.. podle kvality media to by to vypadalo jako pařez ze stoletyho dubu.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- Standa99
- Začátečník

-
Pokud mechanika pouziva tzv. ZCLV (zonove zveda rychlost), tak jsou okem patrne ty "letokruhy".
Ja kdyz pouziju "overspeed" na Verbatim8x@12x, tak proces zacne na 6x po 10% media prejde na 8x a pri 50% media to zapichne na 12x. Ty procenta jsou pri plne zaplnenem disku (jednovrstvem).
Ja kdyz pouziju "overspeed" na Verbatim8x@12x, tak proces zacne na 6x po 10% media prejde na 8x a pri 50% media to zapichne na 12x. Ty procenta jsou pri plne zaplnenem disku (jednovrstvem).
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tohle je samozřejmě nesmysl.
Zone-CLV používá od určitých rychlostí pomalu každá DVD vypalovačka, můj Pioneer DVR-108 taky od rychlosti 8x. Pálím vždy minimálně 8x nebo 12x a na médiu nemám ani "ň", ať se dívám jak se dívám, nic nevidím.
Aby taky jo, to že vypalovačka zvedne skokově rychlost ještě neznamená, že bude pálit jinak, nesmí, vypalování se musí přizpůsobit rychlosti. Pokud by to vypalovačka neudělala, tak s vyšší rychlostí by každý vypálený pit a land byl delší a samozřejmě by se tím zhoršila čitelnost média. Jestli tedy někomu vypalovačka dělá na médiu kruhy, letokruhy, duhový kola atd., tak s největší pravděpodobností došlo právě k tomu k natažení pitů a landů a tím se taky samozřejmě zhorší čitelnost.
Zone-CLV používá od určitých rychlostí pomalu každá DVD vypalovačka, můj Pioneer DVR-108 taky od rychlosti 8x. Pálím vždy minimálně 8x nebo 12x a na médiu nemám ani "ň", ať se dívám jak se dívám, nic nevidím.
Aby taky jo, to že vypalovačka zvedne skokově rychlost ještě neznamená, že bude pálit jinak, nesmí, vypalování se musí přizpůsobit rychlosti. Pokud by to vypalovačka neudělala, tak s vyšší rychlostí by každý vypálený pit a land byl delší a samozřejmě by se tím zhoršila čitelnost média. Jestli tedy někomu vypalovačka dělá na médiu kruhy, letokruhy, duhový kola atd., tak s největší pravděpodobností došlo právě k tomu k natažení pitů a landů a tím se taky samozřejmě zhorší čitelnost.
Bathory
- Standa99
- Začátečník

-
Kazda nepouziva ZCLV, treba Plextor 716 ma od 8x DVD PCAV&CAV. Jinak mame stejnou mechaniku a ja to vidim. Jinak kdyz palim klasicke CDR (Verbatim 48x), tak zacne na 16x a jede az na 32x a to se potom clovek temer divi, ze je to CD nejake kratke, protoze je tam jasny prechod asi v 1/3 media.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ale to je jedno co používá, musí se přizpůsobit rychlosti pálení. Jak jinak by se ti udělali na médiu kruhy, jedině tím, že vypálené body jsou o něco delší nebo kratší, to není žádný efekt v barvivu a pokud sám říkáš, že je to v návaznosti na změnu rychlosti pálení, tak došlo právě k tomu. Jistě, že určitá tolerance tady je, ale není moc velká a jak překročíš stanovený limit, médium se stane nečitelné.
Jinak dneska už na to má Plextor nástroj, kterým právě tohle dokáže změřit, jmenuje se Q-Check: http://www.cdr.cz/a/4714/3
Jinak dneska už na to má Plextor nástroj, kterým právě tohle dokáže změřit, jmenuje se Q-Check: http://www.cdr.cz/a/4714/3
Bathory
- Standa99
- Začátečník

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Musím se přidat taky jsem je nikde u nikoho neviděl a to jsem těch dvd vypalovaček prodal požehnaně a odzkoušel taky. Žádný kruhy.Maximálně fleky v barvivu ale ty tam byli už před vypalováním.
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Overspeed používám taky a to dokonce z 8x na 16x a žádné kruhy tam nejsou a ani nikdy nebyly u žádné vypalovačky (pioneer,lg,lite-on,nec,plextor).Prostě nic!!!!!!!!!!! A tak to ma i být.Standa99 píše:Pokud mechanika pouziva tzv. ZCLV (zonove zveda rychlost), tak jsou okem patrne ty "letokruhy".
- Standa99
- Začátečník

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: