Tekutej dusik
Moderátor: morke
- OverKill
- Červená karta
- Kontaktovat uživatele:
Tekutej dusik
Nevite kde ho sehnat??
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
OverKill's Casemod 1.0
- KOFis
- Mírně pokročilý
Re: Tekutej dusik
linde technoplyn? nebo zkus za googlit nejake firmy s chemikaliema. zkus suchy led treba, ma taky dost nizke teploty ale na rozdil od dusiku se da normalne a jednoduse sehnat.OverKill píše:Nevite kde ho sehnat??
- OverKill
- Červená karta
- Kontaktovat uživatele:
A kde
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
OverKill's Casemod 1.0
- KOFis
- Mírně pokročilý
- smoula
- Mírně pokročilý
V Linde toho mají až až,problém je sehnat devarku,jestli máš kamaráda inseminátora nebo někoho v nemocnici mohli by to ji půjčit.OverKill píše:Nevite kde ho sehnat??
- Blue Storm
- Odborník PCT
2smoula:díval ses na datum posledního příspěvku? ale abych také nějak přispěl k tématu...v česku prodává tekutý dusík Linde, Lineq a ještě také Messer...dewarka se dá buďto koupit např. zde http://www.cryometal.cz/czech/aktuality.php-l=cz.htm nebo potom třeba od Linde, jenže oni ty dewarky přímo nevyrábí, tudíž jsou o hodně dražší...dewarka se dá také vypůjčit u Linde (platí se záloha 2000kč a za den pronájmu se platí 40,50kč)...u Linequ nevím přesně jak to je, ale podle mě dewarky půjčují automaticky při objednání dusíku...s Messerem nemáme zatím vůbec žádné zkušenosti, ale Slováci říkají, že jejich ceny a přístup k zákazníkům je daleko lepší, jak u Linde...co se týká cen za litr dusíku, tak u Linde se platí brutálních 54kč/l...u Linequ záleží na druhu odběru, když se vyzvedává osobně, je cena za litr 14kč + DPH (odběr musí však být minimálně za 500kč + DPH), při dovozu se platí 18kč + DPH (u dovozu je zřejmě dražší proto, že je v tom zahrnut pronájem nebo doprava)...u Messeru opět netuším, jak to je
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
KOFis: tak jestli LN2 neni nebezpecnej tak co potom uz. schvalne si do nej strc ruku tuntiku
- Blue Storm
- Odborník PCT
2Flegy:není problém do něho strčit ruku...já ho tak rozhazoval na poslední akci...akorát tam tu ruku nesmíš nechat dlouho no...já osobně jsem si dal i dusíkovou sprchu, když se mi ho nepodařilo správně vyhodit z termosky a bylo to celkem osvěžující
//Woyta potvrzuju. Taky jsem do nej strkal pracku. A s jeho pomoci i varil zmrzlinu.
//Woyta potvrzuju. Taky jsem do nej strkal pracku. A s jeho pomoci i varil zmrzlinu.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- mungo
- Začátečník
-
Nedam za to ruku do LN2 , ale jeho cena u nas je podstatne nizsia, nez tych spominanych 54 Kc/L. V niekdajsich Sk to bolo do 25 Sk/l v zavislosti od odobraneho mnozstva (velke odbery boli lacnejsie). U Messera.
Teda upresnim to - za tu cenu sa zarucim, kedze faktury aj cennik mi presli rukami, za co sa nezarucim je zdovodnenie - udajne dodavatelom je Slovnaft alebo kto a kvapalny dusik je tam de-facto odpad z destilacie vzduchu - mozno potrebuju kvapalny kyslik. Aspon take zdovodnenie som pocul ja.
Cena samozrejme zavisi aj na tom, aky cisty dusik potrebujete. Vystup z destilacie vzduchu bude lacnejsi, nez ked mate garantovanu chemicku cistotu - tam cena ide hore.
Ruku som do toho nepchal, ale oprskanie a aj mensi jarny dazdik som absolvoval. Ale do xichtu by som to dostat nechcel. Oci predsa len nie su ruka. Ani za golier ci do topanok.
Teda upresnim to - za tu cenu sa zarucim, kedze faktury aj cennik mi presli rukami, za co sa nezarucim je zdovodnenie - udajne dodavatelom je Slovnaft alebo kto a kvapalny dusik je tam de-facto odpad z destilacie vzduchu - mozno potrebuju kvapalny kyslik. Aspon take zdovodnenie som pocul ja.
Cena samozrejme zavisi aj na tom, aky cisty dusik potrebujete. Vystup z destilacie vzduchu bude lacnejsi, nez ked mate garantovanu chemicku cistotu - tam cena ide hore.
Ruku som do toho nepchal, ale oprskanie a aj mensi jarny dazdik som absolvoval. Ale do xichtu by som to dostat nechcel. Oci predsa len nie su ruka. Ani za golier ci do topanok.
- kanecicq
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
a co se stany kdyz donej nestrcim ruku ale poleju se s nim ?
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
- dyil
- Nováček
-
Není nic jednoduššího,než to zkusit.
- Ladin
- Začátečník
-
Přečti si tohle:kanecicq píše:a co se stany kdyz donej nestrcim ruku ale poleju se s nim ?
http://www.cttl.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=12
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
- kanecicq
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dyil : ne nemam zájem
Ladin : ok dik
Ladin : ok dik
,,Lež je vždy o krok před pravdou"