Huawei Mate 20X

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 09. dub 2005
Bydliště: Slaný

Huawei Mate 20X

Příspěvek od crashPC »

Tak už ho mám v prackách 24h.

Co o něm říci navíc oproti recenzím?

Tělo, design:
Pocitově velice tenký, musím ho kvůli tomu používat v pouzdru. Trošku těžší, ale co chcete, při takové velikosti. Jsem zvyklý z Ulefone Power 5... Ruka musí být při držení hodně otevřená, a to docela namáhá. Není to na žádné dlouhé držení, ale fungovat s tím za běžného dne jde. Velikost se ale pak odvděčí při užívání a konzumaci jakéhokoli digitálního obsahu.

Ovládání, tlačítka: Pro běžnýho usera super, vše dělá co má, face unlock pocitově úplně okamžitý, čtečka otisku prstu velice uspokojivá. Dosah na ní není ideální, ale po naskenování dost prtů to není velký problém. Měl jsem problém s hlasovým asistentem, ale po restartu google služeb se to spravilo.

Displej: Velice dobrý, překvapivě jasný. Pár AMOLED displejů už mě svým nízkým jasem naštvalo, a to se tu nekoná. Přítomnost notche je neoddiskutovatelná, ale při reálném provozu to veskutečnosti nevadí, nemám s jeho přítomností problém, i když jsem se toho obával. Časový nastavení šetrného módu je paráda. Při nižším rozlišení PPI nepozoruju nepatřičně zubaté hrany. Ani po snížení na HD to není úplně smrt, i když snižování nedává smysl. Ty strašáky o zubatý grafice jsou mimo, a může to trápit jen ty největší puntíčkáře.

Software: tady se necítím již odborně komentovat. Huawei nadstavba mě akorát štve, ale telefon jde dokopat do příjemně fungujícího stavu. Dělá to všecko, co mě napadá, že chci...

HW: procesor a grafika rok staré vlajkové lodi, takže vše je svižné, a jde to poznat proti střední třídě Snapdragon 675 i při běžných činnostech na telefonu. I tak se mi při loadování online obsahu podaří tu a tam zpozorovat nějaké to malinké škubnutí. Obecně je ale vše moc svižné a plynulé. Fotoaparát potěšil i zklamal. Asi kvůli přehnaným nárokům. Pokud bych měl doporučit něco lepšího, tak vpodstatě není co. Byl by potřeba už jen větší 1/1.2" snímač. Aplikace a možnosti jsou krom drobností hodně uzpůsobené power userům a fotografům, kteří vědí co dělají. Zbývá jen možnost ovládat doostřování, a ta tam bohužel chybí. Fotky jsou trochu přeostřené velkým rádiusem, jinak je to dost dobrý.

Výdrž: překvapivě dobrá, na velikost a jas displeje. Budu rád, když ho za 24h intenzivním používáním (krom her) zabiju. Pro mě je to jednoznačně dvou až třídenní telefon. Nabíjení trvá ale skoro 2h.

Příslušenství: Silikonovej obal tak tak kryje fotoaparát nad jeho plochou, a to samé platí o displeji. Je to minimální, ale zároveň asi maximálně skousnutelná ochrana, kterou jsem ochoten používat. Sluchátka jsem nevyzkoušel, přijde mi to zbytečné. Dodávaná sluchátka jsou vždycky pod úroveň. Stylus M-pen funguje vítečně, ale stejně zůstane zahozený v šuplíku.

Pokud by Vás něco zajímalo, nebojte se zeptat.
Já jsem za něj rád, a Vivo (V15 Pro) půjde cca po týdnu pryč. Musím se Vivo poklonit za software a jeho možnosti. Líbivý výstup fotoaparátu a desktoo management. Ale toto mi přijde v průměru lepší...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“