krátká životnost lamp

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kubislav
Nováček
Nováček
Registrován: 02. črc 2019

krátká životnost lamp

Příspěvek od kubislav »

Ahoj,

rád bych Vás zkušenější poprosil o radu. Můj první projektor byl Cheerlux CL760 z Číny, který bez problémů fungoval doma zavěšený ze stropu více než rok. Ano, vím, že někteří tohle nepokládají za projektor, ale s něčím se na zkoušku začít musí :D. Nutno podotknout, že stále funguje.

Abych přešel k jádru věci, 3-4 měsíce zpět jsem pořídil Epson TW5600. Fungoval perfektně, zavěšený ze stropu na místě původního, za měsíc ale odešla lampa a protože to bylo v záruce, dostal jsem nový projektor. U něj přestala lampa fungovat za 2 měsíce. Lampa v obou případech vždy selhala po zapnutí projektoru, kdy nenajela. Nestalo se, že by přestala fungovat při přehrávání.

Na to, že má ta lampa vydržet 7500 hodin se mi to zdá dost zvláštní. Navíc pokud se to stane u dvou kusů v takto krátkém časovém horizontu. Možná s tím někdo má zkušenost, nebo někdo poradí?

Nyní mi dali zase nový kus, protože neměli TW5600, mám TW5650 a nerad bych, aby mi zase za měsíc přestal fungovat a já už tam vypadal jako debil, že opět nejde.

Přemýšlel jsem o přepěťové ochraně, ale nejsem si jistý, jestli to má v panelovém domě smysl.

Díky.
Naposledy upravil(a) kubislav dne úte 2. črc 2019, 15:50, celkem upraveno 1 x.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Registrován: 26. kvě 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: krátká životnost lamp

Příspěvek od tmaven »

Proste nekvalitni vyrobky od Epsonu... Ty jako debil vypadat nebudes.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Strady
Začátečník
Začátečník
Registrován: 11. úno 2012

Re: krátká životnost lamp

Příspěvek od Strady »

Ahoj, bohužel máš prostě smůlu. Jsou dvě varianty, buď chyba v projektoru při zahřívaní lampy nebo špatné lampy. Mě v Epsonu vydržela lampa okolo 5 let.
kubislav
Nováček
Nováček
Registrován: 02. črc 2019

Re: krátká životnost lamp

Příspěvek od kubislav »

tmaven píše:Proste nekvalitni vyrobky od Epsonu... Ty jako debil vypadat nebudes.
Teda já měl za to, že Epson je značka kvalitní, to mi potvrzovaly naše firemní Epson projektory, které již drží snad 10 let. Ale je pravda, že v mém případě se jedná o domácí projektor, ne profesionální.
Strady píše:Ahoj, bohužel máš prostě smůlu. Jsou dvě varianty, buď chyba v projektoru při zahřívaní lampy nebo špatné lampy. Mě v Epsonu vydržela lampa okolo 5 let.
Tak asi uvidíme, jak mě podrží TW5650 :) 1 ročně dostat nový kus cajk, ale měnit to každý měsíc je moc i na mě :D
Strady
Začátečník
Začátečník
Registrován: 11. úno 2012

Re: krátká životnost lamp

Příspěvek od Strady »

Epson je dobrá značka projektorů, takže jak jsem psal výše prostě buď sériová chyba v projektoru nebo špatné lampy. Přes 2 roky vydrží i lampa z Číny. Dokud vyměňují bez keců, tak dál měň :)
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 04. kvě 2013

Re: krátká životnost lamp

Příspěvek od HafanPetr »

Že by odešly dvě lampy za sebou během pár měsíců je dost zvláštní. Určitě bych koupil nějakou kvalitní přepěťovou ochranu.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“