Jakou paměťovou kartu 256 GB
Moderátor: CageJ
- napad
- Začátečník
-
Jakou paměťovou kartu 256 GB
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jakou kartu by jste mi doporučily do mobilního telefonu Motorola One Vision. Chtěl bych tam pořídit paměťovou kartu Sandisk Extreme Pro 256 GB (https://www.alza.cz/sandisk-microsdxc-2 ... 498573.htm).
Je to dobrá volba a nebo je nějaká vhodnější? Chtěl bych na kartu provádět záznamy 4K videa a ukládat fotky a hudbu. Aplikace je vždy lepší mít přímo v paměti telefonu.
Děkuji za rady
chtěl jsem se zeptat, jakou kartu by jste mi doporučily do mobilního telefonu Motorola One Vision. Chtěl bych tam pořídit paměťovou kartu Sandisk Extreme Pro 256 GB (https://www.alza.cz/sandisk-microsdxc-2 ... 498573.htm).
Je to dobrá volba a nebo je nějaká vhodnější? Chtěl bych na kartu provádět záznamy 4K videa a ukládat fotky a hudbu. Aplikace je vždy lepší mít přímo v paměti telefonu.
Děkuji za rady
Sestava:Sapphire Radeon HD 6670,AMD Phenom II X6 Six-Core,Gigabyte MB 870A-USB3,AMD,8 GB RAM,Seasonic Focus Plus 550 Gold,SAMSUNG EVO 840 120 GB,WD RED 2TB,Windows 7 Home
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou paměťovou kartu 256 GB
Výhoda SD karet je, že pokud plní nějaký standart - třeba V30, A2 a jiné, tak to tak protě je. Narozdíl od SSD.
Jinak klidně ji vem, zase taková raketová věda to není a 4k video na to zapíšeš v pohodě.
Jinak klidně ji vem, zase taková raketová věda to není a 4k video na to zapíšeš v pohodě.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- Jey
- Středně pokročilý
-
Samsung 256GB EVO Plus, neplést s EVO +.
105MB/s / 35MB/s (read/write) na android 9 xiaomi miui 11.
Škoda, že sem to koupil, protože všude píšou write 90MB/s. Nebo co dělám špatně?
105MB/s / 35MB/s (read/write) na android 9 xiaomi miui 11.
Škoda, že sem to koupil, protože všude píšou write 90MB/s. Nebo co dělám špatně?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- napad
- Začátečník
-
Tak že jsi nespokojen se Samsungem EVO plus?
Sestava:Sapphire Radeon HD 6670,AMD Phenom II X6 Six-Core,Gigabyte MB 870A-USB3,AMD,8 GB RAM,Seasonic Focus Plus 550 Gold,SAMSUNG EVO 840 120 GB,WD RED 2TB,Windows 7 Home
- Jey
- Středně pokročilý
-
Kapacita dobrá, čtení slušné, ale ten write je haluz. Asi bych to měl vyzkoušet i ve stolním PC.
Ale mobil udělá s interní pamětí 260MB/s / 130MB/s (read / write), takže mobilem to asi nebude.
Prodejci všude inzerují, 100MB/s / 90 MB/s jako minimum karty Samsung 256GB Evo Plus.
Dokonce jsem viděl i recenze, kde je těch 90MB/s write dosaženo. Nechápu.
Ale mobil udělá s interní pamětí 260MB/s / 130MB/s (read / write), takže mobilem to asi nebude.
Prodejci všude inzerují, 100MB/s / 90 MB/s jako minimum karty Samsung 256GB Evo Plus.
Dokonce jsem viděl i recenze, kde je těch 90MB/s write dosaženo. Nechápu.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- napad
- Začátečník
-
Řek bych, že záleží na tom jak velké soubory a jaké množství se snažíš zapsat.
Já se snažil dohledat testy na Sandisk extreme, extreme pro a ultra.
Jinak nev tu někdo, zdali je tu nějaké hlavní servisní středisko pro sandisk, kam se popřípadě dá zaslat karta k reklamaci pro urychlení?
Díky
Já se snažil dohledat testy na Sandisk extreme, extreme pro a ultra.
Jinak nev tu někdo, zdali je tu nějaké hlavní servisní středisko pro sandisk, kam se popřípadě dá zaslat karta k reklamaci pro urychlení?
Díky
- Jey
- Středně pokročilý
-
Samozřejmě jsem testoval na 8GB mkv souborech. Tedy 1 velký soubor. Žádné tisíce malých souborů.
Servisní středisko Sandisk v ČR nemají, jinak by bylo uvedené na Alze https://www.alza.cz/service.asp
Servisní středisko Sandisk v ČR nemají, jinak by bylo uvedené na Alze https://www.alza.cz/service.asp
- renek1
- Začátečník
Vem Samsung, Sandisky jsem měl dva, i můj kolega a všechny odešly (prostě přestal fungovat)napad píše:Zdravím,
Děkuji za rady
Jedu teď já i kolega na Samsungu, kterých máme už v rodině 6ks několik let a jedou bez problémů.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- napad
- Začátečník
-
A nějaký typ jaký Samsung. Nad tebou píše Jey, že rychlost zápisu není nijak veliká.
Jaký sandisky jsi měl? Mají 10 letou záruku.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Psal jsem "v mojich podmínkách". A "ještě je třeba otestovat" připojením přes microsd=>usb redukci k počítači. (výsledky napíšu)
Samsung uvádí minimální rychlost zápisu 90MB/s i u řady PRO. Ale věř tomu, po zkušenosti s EVO.
Samsung uvádí minimální rychlost zápisu 90MB/s i u řady PRO. Ale věř tomu, po zkušenosti s EVO.
- Shaquille
- Mírně pokročilý
-
Jey... zkus ji ve ctecce, v mobilu max rychlost nepoznas. edit redukce musi byt alespon UHS-I, idealne UHS-II...
Ja mam naopak vyborne zkusenosti ze SanDiskem. Pouzivam je leta (min 15 karet), aktualne mam sice Lexar SDXC 1667x Professional Class (V60), ale i SanDisk (V30) je pro 4k video bezproblemu. Nikdy zadna reklamace a karty si docela uzily (pouzivane v GoPro v lete, v zime).
Ja mam naopak vyborne zkusenosti ze SanDiskem. Pouzivam je leta (min 15 karet), aktualne mam sice Lexar SDXC 1667x Professional Class (V60), ale i SanDisk (V30) je pro 4k video bezproblemu. Nikdy zadna reklamace a karty si docela uzily (pouzivane v GoPro v lete, v zime).
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- renek1
- Začátečník
Jakákoliv kapacita týhle řadynapad píše:A nějaký typ jaký Samsung. Nad tebou píše Jey, že rychlost zápisu není nijak veliká.
https://www.czc.cz/samsung-micro-sdxc-e ... 19/produkt
já vlastním 256 i 512gb varianty
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- Jey
- Středně pokročilý
-
Jo tu 256GB přesně mám.
renek1: kolik ti to dává zápis MB/s?
renek1: kolik ti to dává zápis MB/s?