Agesa 1.0.8.1 - nestabilita

Socket AM1 pro úsporná APU, socket FM1 až FM2+ pro A4 až A10, socket AM2 až AM4 pro procesory Athlon, Opteron, Sempron, Phenom, FX a Ryzen.

Moderátor: Eddward

liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 03. čer 2003
Bydliště: PRIBRAM@FM
Kontaktovat uživatele:

Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita

Příspěvek od liquidfunk »

Cele vlakno se musim smat pbjun, jak tady furt tvrdi, ze se to u intelu nedeje. Prave naopak, deje, nicmene pri jednom prodanem intelu na deset amdcek je jasny ze to u amd bude vice videt.
Ze jsou ryzeny hrany na krev je jasna vec, Intely jsou na tom ale jeste hure, fousaty vyrobni proces dela sve.

Ale bagatelizovat jak to delas ty pbjun, je dost trapne. Kdyz te ty ryzeny tak serou, tak se na to vyprdni a nezasirej tim forum. Reklamovanost u procesoru v ramci 1-2% je bezna a ver tomu, ze intel je na tom o zrnko hure. Protoze kazdy normalni clovek, kdyby to STALE fungovalo jak ty tvrdis, se na Xy produkt vyprdne a jde ke konkurenci. Ty ale ne, jen tu budes zasirat vlakna. O jak si skvely...
Nejftipnejsi na tom je fakt, ze uzivatel ve snaze upozornit na nejake problemy s posledni agesou na desce xx s procesorem xx, musi ted cist blitky nejakyho radoby ajtaka a tematu se tady ve sve podstate nevenujeme. Sigh...
Jey
Začátečník
Začátečník
Registrován: 30. črc 2011
Bydliště: Praha

Re: Agesa 1.0.8.1 - nestabilita

Příspěvek od Jey »

pilarius: Pokud se ty CPU takhle chovají už od začátku, tak je to prostě výrobní vada.

Samozřejmě jsem toho názoru, že cpu může zdegradovat, stalo se mi něco podobného už kdysi během OC Athlon XP, pak Intel Core2Duo, i když netuším, zda to je reálné, ale po čase už CPU nešlo taktovat na tolik co dřív a musel jsem snížit OC.

Teď jsem hledal nějaké info na redditu ohledně nastavení PBO a je tam odkaz na diskusi, kde se ptají na bezpečnost těch napětí okolo 1,45-1,5V u Ryzenu. Píše tam někdo, kdo vystupuje jako zaměstnanec AMD a vysvětluje, že to je tak krátkodobé, že to nemůže uškodit. Senzory Ryzenu měří hodnoty 1000x za sekundu, takže bych odhadoval maximálně 1ms a jedná se vždycky jen o jedno jádro. Když pustím zátěž všech jader, je frekvence 4200MHz a napětí 1,35V.
Odpovědět

Zpět na „Socket AM1 až AM4, FM1 až FM2+“