Tak dohrano, dohromady za obe hry asi 25 hodin, z toho Lost Legacy asi tak 8. Hraje se to velice podobne jako Tomb Raider, ktery me ale zrovna u toho posledniho (Shadow) trochu zkalamal, takze tohle me bavilo vice. Celkem dost lezeni protkane combatem, kde je stealth volitelny (aspon na normalni obtiznost). Nejpodstatnejsi rozdil proti TR je asi to, ze to neni takovy ten semi open world, ale mise jsou az na drobne vyjimky (pasaz s Jeepem na Madagaskaru a prvni faze Lost Legacy) linearni koridory, coz mi osobne nijak moc nevadi. Obe hry maji vybornou vypravu a cutsceny, celkem pekny puzzly a dobre davkovane tempo. Po strance designu a hratelnosti s tim vicemene nemam zadne zasadnejsi problemy. Ze zacatku byl trochu problem s ovladanim mysi, ale to se rychle patchlo.
Po technicke strance je znat, ze ty hry jsou nekdy puvodne z roku 2016 / 2017. Zrovna pred nimi jsem hral Plague Tale Requiem, ktery je proste urovni detailu nekde jinde, ovsem taky HW narocnosti. To ale neznamena, ze vypadaji spatne, to bych urcite nerekl, jenom si clovek obcas uvedomi, ze treba zeme je dost placata pokryta nejakou texturou a nema tu uroven jemnych detailu, kdy pomalu kazdy jeden kaminek je separatni objekt v prostoru. Nicmene art direction je moc pekny - v podstate kazda mise ma unikatni assety a prostredi se vyrazne meni, takze clovek nema pocit repetetivnosti, kdy v jednom stejnem prostredi stravi 20 hodin.
Hry uz podporuji HDR, ktere tam sice bylo tak trochu v plenkach (je tam jenom cudel on/off a nejaky obecny slider pro jas), ale funguje pekne - rozdil mezi tmavsim / svetlejsim prostredi je dost vyrazny a veci jako zablesky po strelbe nebo vybuchy maji pekny "pop", jak rikaji anglicani. Po strance HW narocnosti k tomu nemam moc co rict, protoze jsem to hral na i9-12900K s RTX 4090, kdy to i v nativnim 4K na max nemelo problem 99% casu drzet 120 FPS. Je super, ze hra po zapnuti zacne rovnou kompilovat shadery, takze pri hrani uz nemate stutter kvuli shader kompilaci jako sracky na Unreal Enginu - cim vic developeru to bude delat, tim lepe. Nevyhoda je, ze po aktualizaci GPU driveru se ta kompilace pusti vzdycky znovu, ale to je za me detail, radeji si par minut pockat, abych mel pekne plynulou hru bez stutteru.
Takze za sebe muzu doporucit i za 50 ecek - celkem pohodova zabava na dlouhe zimni vecery. Je tam i trochu citit takovy ten smysl pro dobrodruzstvi, kdy postupne objevujete nove indicie k lokaci pokladu a honite se za nim pocelem svete.
Edit: pridavam jeste nejaky screenshoty, co jsem tak nahodne v prubehu udelal (ale chybi tam asi prvni pulka Thief's end).
Je to konvertovano z HDR do SDR, takze je to spis takova nouzovka. Asi pomuze zvysit jas, prijde mi to takove tmave:

So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs