Apple ipad 2021 nebo ipad air m1

Mobily, PDA, MP3/MP4, tablety, el. čtečky, navigace a ostatní vč. technologií (bluetooth ap.).

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 27. led 2011
Bydliště: Praha

Apple ipad 2021 nebo ipad air m1

Příspěvek od Hexik21 »

Ahoj Všem!
Chtěl bych požádat o radu od někoho kdo se vyzná v Apple zařízeních.

Plánuji koupi tabletu pro ženu od Apple. Ma jak iPhone tak i Apple watch odemě. Nicméně tablet je věc, která jde mimo mě. Když jsem ženu sledoval co dělá s telefonem tak 70% její aktivity je koukání na yt a nebo hledání věci pro malého ( oblečení,hračky, co mu uvařit, etc.) Zbytek je fb messenger nebo koukání na fotky a videa.
Věřím ale, že by i v ložnici ráno nebo večer koukala i na Netflix byť v ložnici je smart tv nicméně tam máme teď malého a TV ho ruší.

Takže můj dotaz zní, koupit za 9k ipad 2021 a nebo za 16k ipad air m1?
LukášST
Začátečník
Začátečník
Registrován: 12. led 2009
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Apple ipad 2021 nebo ipad air m1

Příspěvek od LukášST »

Ve 2020 jsem řešil podobnou věc, dokonce jsem koukal i na PROčko.. skončil jsem u air 4.generace .. líbilo se mi USB-C, ač to v ten moment (druhá věc doma s USB-C) nedávalo smysl, dneska už je doma asi 6věcí s Cčkem, tak nakonec hlavní kritérium byla podpora apple pencil 2 a barevnější displej!
Nakonec jsem byl za Cčko rád hned tejden po koupi, kdy jsem ipad na pár hodin zabavil pro úpravu fotek.

Asi ještě seřaď priority (Cčko, apple pencil, foťáky,) ..u nás se za ty 2roky stal ipad těžítkem? záložkou mezi knížky v knihovně? zkrátka a dobře, už se nepoužívá.. je to podruhé co mám ipad doma, měli jsem od 1.gen až po 3.gen vč. 1.gen mini.. pak bez tabletu, a teď zas dva roky a zase nemá využití :oops:

Výdrž mezi air 4 a 5, a ipad 9 a 10, je plusminus autobus stejná.

Sliboval jsem si lepší efektivitu práce s novým iPadOS, zatím jsem netestoval úplně všechny vychytávky, ale víc mě zaujala ipadová magic keyboard, pak by nejspíš ipad dával větší smysl..

ps: instagram stále nemá appku pro ipad, takže je tam mobilní verze a je to fakt neskutečný, že to ani po 10letech neudělají :D
Odpovědět

Zpět na „Mobilní zařízení, el. čtečky a tablety“