alienGT píše: ↑pon 6. bře 2023, 10:54
Ripper: To co píšeš, snad nemyslíš vážně. Vždyť právě XLko má navíc mezi MoBo a stropem skříně o dobré 4cm navíc, než standardní verze a ostatni radoby velke skrine. Pro ten prostor navíc jsem XLko bral. Vše je přístupné i přez namontovane AiO.
Dekuji, to je pro me velmi podstatna informace. Netrolim, ale upozornil me na to obchod TS Bohemia.
Chapu pokud doma montujes 5x PC po sobe a mas to i doma tj fyzicky (ne na 150 foto nekde z internetu, kde je uvedeno RTX 4090 ve skrini a nejaky AIO chladic Artic typ neznami asi 240 mozna 360), tak nemas data. Na fotce vse pusobi bud male a nebo velike.
Ja jsem to zminil, jednak nemam zadnou zkusenost s vodnim chladicem, nemam to v ruce.
Moje stare PC, kde jsem kdysi predelal chladic, dal pastu a pretaktoval z 2,66Ghz na 4Ghz to je super, ale nic to nerika ze to budu hned vedet u tohoto.
Take me to zarazilo, protoze jak koukam na dalsi fotky z internetu, tak i vyssi pameti napr G.Skill by nemeli mit problem, vedou tam jen kolem ty hadicky.
Mezera mezi deskou a Articem 420 se mi zda taky ok.
pozn. do pc sice hodim HDD a 1x SSD Sata ale to jde dat klidne na bok, jsem videl pod plech a nemusi byt vubec ve predu, tedy pripadne kose pro disky lze dat uplne pryc.
Treba zde to nachazim
https://www.computerbase.de/forum/threa ... 0.2020723/
https://www.reddit.com/r/FractalDesign/ ... 2_xl_4090/
Pokud by to byl tak problem, tak me slo se jen vyhnout stylu, ze potom budu skrin prodavat a kupovat jinou.
Samozrejme ze mam info i o jinych napr Phanteks 719 - zajmava skrin (mam jen limit pod stul do 60cm vyska) nebo i zde zminena moje oblibena Corsair 7000d Airflow. Problem byl ze je obchody v CR nemeli a me se nechtelo tuto skrin brat treba z amazonu.
I presto me to zmatlo, protoze naopak, tato skrin Fractal Design Meshify 2 XL je delsi, tedy nerika to sice nic o top uchyceni a moznostech uvnitr, ale ten rozmer ukazuje ze asi logicky ma 60cm na delku.
To
chlazeni uz i dle Nemeckeho fora, mi rika ze by Artic mel byt logicky na stropu skrine. Pochopil jsem to v Nemcine tak, ze pokud ho daji na predek, ze jde odpadni teplo z CPU prave pak na grafiku, dal ze lita v bende a nasledne je vyfouknute ven
Me by davalo vetsi smysl, Artic 420 nahore, kdy odpadni teplo by snad melo byt vyfukovano ven, zepredu na skrini 3x ventilator 140mm a ten ma vsat dovnitr vzduch z mistnosti.
Trochu jsem se bal abyse to neuvarilo, mam teplou mistnost, pres leto ji chladim stropnim ventilatorem a kamna v zimne nepouzivam (hrozi tak upeceni me a nebo pocitaci)
Chapu je to vtipne, ale vic pro tebe, z Ikea skrin jsem se nasmal. Ano i to jsem hledal, aby skrin mela nejlip na delku 70cm, sirka 25+ cm... ale bohuzel vyrobci i v Big Tower delaji male skrine
Jo a dobre se uzdrav, kdyz uz zminujes nemocnici