Baldur's Gate III - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Hladis
Moderátor
Moderátor

Baldur's Gate III - Technická stránka hry

Příspěvek od Hladis »

Baldur's Gate 3 Performance Stress Test - Can Your CPU Hold Up?
https://www.youtube.com/watch?v=e5xe0cy_cAE

Jsem teprve u Druidu a tam jsem tedy osobne prepnul na Vulkan, DX11 na mym kompu s 7800X3D+3080Ti zpusoboval dost velky stutter, ktery na Vulkanu neni a 7800X3D dava trochu (hodne) jine fps nez co ma DF. Kazdopadne je to dost CPU limitovana hra a rypnu si, hlavne si bezte koupit treba 5800X misto X3D. :D

Jinak me vadi, ze hra je nejak rozbita co se tyka zprav approve/disapprove/jurnal zaznamy, ktery reaguji rychlym zmizenim, tedy nejdou vubec precist, dle vypnutyho/zapnutyho V-sync.

PS: S DLAA vypada hra hodne dobre.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Baldur's Gate - Technická stránka hry

Příspěvek od HEAD »

Taky by ho nezabilo kdyby nekdy otestoval AMD GPU pac ty maj mensi driver overhead pod dx12/vulkanem.NV ovladace pod dx12/vulkanem stojej za vylizprdel.
Edit Ja jsem ve 4K stejne GPU limitovanej a v 1080P mi to jede cca 180-190fps
4k https://abload.de/img/bg3_2023_08_19_20_28_vee76.png
1080p https://abload.de/img/bg3_2023_08_19_20_30_6rish.png
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vzdyt tam Radeon ma. :roll: Zase placas a ani se na to poradne nedivas.... ukaz mi v tom videu, jak je ten Vulkan driver u nV proti Radeonu na hovno. :roll: Asi spatne vidim. Jinak CPU limitovany je to evidentne predevsim pozdeji ve meste s tunou NPC, ne u druidu.

PS: To video je reakce na puvodni rozbor https://www.youtube.com/watch?v=V9Kc8025H7U
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jak rikam ja hraju ve 4K a tam jsem GPU limitovanej a 1080P me nezajima(zkusil jsem 1080p jen pro test a 180-190fps).Az(jestli) budu ve 3 aktu, tak to otestuju pac DF neverim.To je NV propaganda web.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

CPU limitaci je uplne jedno v jakym rozliseni hrajes, pokud pripadne nebude stihat CPU, bude to na hovno bez ohledu na rozliseni, tak co s tim rozlisenim resis mi unika. Kazdopadne vysledky nezapadaji do ptakoviny jakou jsi napsal, tak je to propaganda...... oukej.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Vždyť to rozjede i toustovač a řešit CPU bottleneck u 200 fps .... Měl jsi si koupit 3D :-D
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vsak jo..To jen hladis zase strasi s cpu bottleneckem.Ta hra bude bezet pri 60fps i na 2600k.
Edit:jo fakt to bezi pri 60fps i na i7 2600 non K :D
https://www.youtube.com/watch?v=hLH39d_LGm0
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše: ned 20. srp 2023, 12:47Ta hra bude bezet pri 60fps i na 2600k.
Teda tohle je blaboleni level Stratos. Jak musi byt clovek mimo realitu, aby napsal tohle. :roll: Samozrejme je to blbost a lez, ta hra stabilne 60fps na i7-2600 proste nejede a bude to v nekterych castech hry padat na hubu.
Yeah i have same issue my game was running super smoothly in act1 then in act2 i started to lose fps and now in act3 im at 40/30 fps with drop at 25fps sometimes changing the graphics setting does not change anything for me wich is very odd...
Asi si hraci vymyslej a maji halusky. To je jako hodnotit vykon Fallout 4 podle uvodnich scen, kdy to pak v Bostonu padalo lidem na drzku a byls to ty HEADe, kdo resil prave propady v Bostonu a ted tenhle "novy" HEAD by tomu staremu rekl, ze je blbec, ze jen "strasi". :idea: :D Najednou je min fps a horsi low vlastne lepsi nez vic. Wow. Ctes a premyslis vubec co za nesmysly a vesmes uz lhani, pises, jako ze DF netestovali Radeon, kdyz tam ocividne je, atd... ? Stavas se timhle blabolenim na foru smesnym a lidi si z tebe delaji prdel, jestli sis nevsim, takze nez zase neco budes chtit napsat, tak se nad tim aspon trochu zamysli.

PS: Podobne Witcher III, vse v pohode a pak bum, v Novigradu to tehda CPU nezvladaly. Podobne i ve svy dobe Dragon Age: Origins, hlavne v Orzammaru to poslalo tehdejsi CPU do kolen., atd... Treba to Larian jeste nejak osetri nejakym patchem, pokud to pujde.

Jinak textova podoba https://www.eurogamer.net/digitalfoundr ... ce-but-why a https://www.pcgameshardware.de/Baldurs- ... 1425826/2/
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jedinej kdo tu blaboli ses ty.Nevim o co se tu snazis.Ta hra neni absolutne CPU narocna 99% casu.To ze to v jedne lokaci jede blbe neznamena, ze to neni hratelny na slabsich cpu.Coz jak jsem ukazal ve videu je.DF jsou sasci sponzorovany intelem a NV.Staci se podivat na jejich recenze.Zen3/4-jaksi chybej a u 3070 ani zminka o 8GB po celou dobu dokud nv nevydala 4070.Porad jen breceli jak beha last of us blbe a ani zminka o malo Vram.To ze to beha jako z praku na AMD taky ani slovo.
Btw 3700x + 2070super kolem 80-100fps v 1080P ultra
https://www.youtube.com/watch?v=lNiLNqseovc
Ale jo urcite zase budes ignorovat to video a nejdes si nakou jinou vymluvu jak je to mega narocny na cpu.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkusil jsem tu test scenu(udelal jsem jen kolecko kolem toho ritualu.Nikde jinde jsem nebehal) v actu1 kde mel na 3600 90fps a na 12900K 150-170FPS https://youtu.be/V9Kc8025H7U?t=426 v aktu3 nemam save.Pokud nekdo ma save v baldurs gate tak ho nekam upnete.Kazdopane DF neverim ani nos mezi ocima.
Vysledky 1080P vse MAX:
https://abload.de/img/snimekobrazovky2023-0wjisv.png
Pochybuju, ze zen3 je o nakych 55-60% rychlejsi nez zen2 v tehle hre a nebo jede naky kokotiny jako DDR4 2666mhz XMP.Ja mam vyladenou pomoci Dram calculatoru.Pak by to mozna davalo smysl.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

HEAD píše: ned 20. srp 2023, 16:58 Ta hra neni absolutne CPU narocna 99% casu.
ta hra je narocna na CPU urcite vice nez na grafiku...na me stare i7 se to kouse, pokud mam kolem sebe spoustu npc/objektu, bez ohledu na to, jakou uroven grafiky nastavim, hra sama mi doporucuje mit detaily na ultra, takze s grafickym vykonem problem nebude
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Baldur's Gate III - Technická stránka hry

Příspěvek od satik »

Nepsal tu někdo, že ta hra běží plynule i na i7 2600? :roll:
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja uz to radsi nekomentuju, protoze tohle je bizar. :roll:

Kazdopadne po technicky strance jsem u hry nenarazil na nejaky velky bug technickeho razu, coz je dnesni dobe a u tak velky hry obecne, pri vydani docela maly zazrak.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

satik píše: pon 21. srp 2023, 13:14 Nepsal tu někdo, že ta hra běží plynule i na i7 2600? :roll:
Jo bezi postoval jsem video.Je otazka jak moc blbe to bezi na 980TI, kdyz rx580 ma 30fps v 1080P/ultra
https://www.computerbase.de/2023-08/bal ... _hd_update
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Hladis píše: pon 21. srp 2023, 14:36 Ja uz to radsi nekomentuju, protoze tohle je bizar. :roll:

Kazdopadne po technicky strance jsem u hry nenarazil na nejaky velky bug technickeho razu, coz je dnesni dobe a u tak velky hry obecne, pri vydani docela maly zazrak.
Ne, že bych chtěl nějak zvlášť obhajovat nedávný hry, který s tím problémy měly, ale tahle hra byla skoro tři roky v Early Access - přijde mi, že se na to tady trochu zapomíná.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Vulcan mi crashoval často, DX11 vůbec. Nejsem v hlavním městě, tak nemůžu hodnotit CPU bottlenecky, ale když si po vypnutí hry projdu grafy v AB, tak fíha, %zátěž CPU několikanásobně vyšší, než jsem u her zvyklý i průměrná spotřeba CPU dvojnásobná ve hře.

Dále DLSS je buď hnusné, nebo nefunkční. Nemohl jsem se zbavit shimmeringu 4k quality i DLAA. Ani 8k DSR nepomohl, něco dělám blbě nebo je to rozbitě. Vyřešil jsem ručním překopírováním DLSS knihovny na osvědčenou verzi a o té doby to vypadá skvěle. Jedu 4k quality, karta spotřebou na 50%. Achievementy fungují i když hra pozná modifikaci.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Delarge píše: pon 21. srp 2023, 15:00 Ne, že bych chtěl nějak zvlášť obhajovat nedávný hry, který s tím problémy měly, ale tahle hra byla skoro tři roky v Early Access - přijde mi, že se na to tady trochu zapomíná.
Nezapomina, ale pocita se stav pri vydani hry, ktere bylo ted a jak k tomu dosli a jak to pred vydanim testovali, je vec jina. Proste vydani hry se obeslo bez katastrofalnich pruseru, neni to jen rychle uvarena a zbugla zdimacka na prachy a hrac to muze v klidu hrat s plnohodnotnym obsahem.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

HEAD píše: ned 20. srp 2023, 16:58 Jedinej kdo tu blaboli ses ty.Nevim o co se tu snazis.Ta hra neni absolutne CPU narocna 99% casu.To ze to v jedne lokaci jede blbe neznamena, ze to neni hratelny na slabsich cpu.
"V jedné lokaci" - jasně, akorát je to lokace ve který strávíš padesát hodin, protože se tam odehrává skoro celej třetí akt :-D
Detail, já vím :mrgreen:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Nějaký echte test od západních sousedů, nevím, nakolik důvěryhodný

https://www.pcgameshardware.de/Baldurs- ... 1425826/2/

X3D procesory drtí kule všemu, ale na 60FPS stačí i 5let+ staré kousky. Bylo by zajímavé testovat ten multiplayer splitscreen, protože to je důvod, proč odložili launch na Xbox - slabší to vůbec nedává. Splitscreen v hlavním městě bude dobrej CPU killer x)
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“