Flashování nepodepsaným BIOSem

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Acesulfan
Nováček
Nováček

Flashování nepodepsaným BIOSem

Příspěvek od Acesulfan »

Ahoj, chtěl bych se optat, jak je to s nutností mít digitálně podepsaný BIOS u Nvidia karet. Dočetl jsem se, že mechanismus, který kartu zneprovozní při pokusu o nahrání nepodepsaného BIOSu je prolomen a tudíž to už prý pomocí nvflashe nějak jde. Máte s tím někdo zkušenost? A kdyby to šlo, jak zjistím, že zrovna můj BIOS je podepsaný. Zkoušel jsem pomocí GPU-Z dumpnout BIOS z mé 1070 a ve vlastnostech se podívat, jestli je soubor podepsaný. Nic jsem tam ale nenašel. Zkoušel jsem stáhnout odpovídající BIOS mé kartě a taky jsem u něj záložku digitální podpisy nenašel

Předem díky za odpověď
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Re: Flashování nepodepsaným BIOSem

Příspěvek od AllowedCry »

Podepsané biosy najdeš např na techpowerup, každopádně bych se na to vykašlal, jednou jsem flashoval 1070 na bios s vyšším PL, ale přestalo fungovat OC a nakonec z něj zůstala jen cihla při pokusu nahrát origo bios. (RMA prošla) :-D
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Acesulfan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acesulfan »

Jo, tuším že z TechPowerUpu jsem to právě stahoval. Ale právě že záložku „Digitální podpisy“ jsem tam vůbec neviděl. Hash obou BIOSů byl taky jiný, tak nevím :|. Do flashování BIOSu se asi úplně nehrnu, spíš se ptám čistě informativně
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AllowedCry »

Nepodepsaný bios to flashnout nedovolí ( možná s příkazem force ano).
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Acesulfan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acesulfan »

Dobře, díky!
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Nějaký flasher z příkazové řádky by tohle měl určitě umět.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Žádnej jinej flasher neni (pokud pomineme HW flasher) a ne už od Pascallu jsou Nvidie hard locked. Do té doby to bylo v pohodě. Nej co se mi povedlo je flash biosu z jiné karty ale neflashneš nepodepsanej bios kterej jsi si třeba custom modnul.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Aha, tak tohle určitě vše vysvětluje. Já jsem flashoval naposledy Pascal. Možná že jsem dával ještě poslední bios na RTX 3070 kvůli podpoře Ray Tracingu, ale určitě přes win Flasher.
Acesulfan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acesulfan »

Super, díky moc!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“