Padanie aplikácie/nestabilné pc

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
eMen_Kej
Nováček
Nováček

Padanie aplikácie/nestabilné pc

Příspěvek od eMen_Kej »

Ahojte,

Vopred sa opsravedlňujem ak som založil "zbytočnú" tému no skúšal som hľadať niečo podobné ale asi to bude u mňa trošku specifickejšie..
Skúsim čo najjednoduchšie opísať môj problém.. 8-)

Kúpil som novú zostavu, keďže kreslím vizualizácie v jednom grafickom programe (PaletteCAD) a potreboval som upgrade - zostavu som skladal sám (pár pc som už postavil)
Problém začal takmer hneď.. aplikácia mi náhodne padá počas toho ako robím výstupný render - vtedy je pc samozrejme najviac zaťažený a robí prepočet výstupu.
Vtip je v tom, že na starom pc s i5-ťkou, 1060 GTX grafikou takmer nikdy program nespadol.. aktuálne neviem spraviť takmer žiadny projekt bez toho aby som neriešil crash programu, čo je celkom deprimujúce...
Preto občas používam na render starý noťas, na ktorom mi pri rendrovaní nikdy aplikácia nespadla ani keby ho "roztrlo" aj pri aktuálnych projektoch, ktoré nový pc "nedá" :?

Teraz k zostave:
i9 14900KF - s montážnym rámikom Thermal
ASUS Z790 PLUS WIFI
ASUS GeForce RTX 4070 Super
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5
Zdroj Seasonic Focus GX-850 ATX 3.0
Chladenie Noctua NH-U12A chromax.black. + 4 chladiče v skrini na airflow

Už takmer polroka nedokážem zistiť čo môže byť problém..
BIOS je najnovší, nastavenia v ňom upravené tak, aby procesor netlačilo do maxima, keďže 14tka je neslávne slávna svojím prehrievaním a na internete je o nastaveniach toho celkom dosť hlavne pri ASUS doskách.. dokonca som procesor obmedzil na výkone čo som si chvíľu myslel, že bude ok, no nepomohlo.
Cinebench prejde síce bez zamrznutia (v default nastaveniach biosu spadol aj cinebench) ale program, v ktorom kreslím padá...

k chladeniu.. pri cinebench záťaži procesor občas vybehne do červených čísiel ale priemerne ho drží cca od 70-85° pri 100% záťaži .. úprimne si nemyslím, že problém je chladenie...
Dokonca som vymenil pôvodné ramky Corsair za tie od G-SKILLu, keďže som si myslel, že by to mohol byť problém ale ani tie nepomohli..
Rozmýšlam nad výmenou 14900tky za 13900 ale možno niekto bude vedieť poradiť..

Sry ak je to príliš dlhé... kratšie som nevedel.. :D
Ďakujem za prípadné rady..
TomasX
Začátečník
Začátečník

Re: Padanie aplikácie/nestabilné pc

Příspěvek od TomasX »

že by Kauza nestabilních procesorů Intel ?
https://pctuning.cz/article/causa-intel ... chapter=10
i9 14900KF se to myslím taky týká.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Re: Padanie aplikácie/nestabilné pc

Příspěvek od GaGy »

Zbav se toho Intelu a dej tam AMdečko.
Většina tech procesoru je vadných a intel sám neví kde je chyba.
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz - CL30 │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“